Aardappel courgetteschotel met feta
Voor 2 persoon
2 sjalotjes,
2 eetlepel olie,
1 zakje krielaardappeltjes (á 450 g, CélaVita), (of even 450 aardappels koken en daar schijfjes van maken)
2 courgettes, (of 1 courgette en 1 paprika)
2 theelepel Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano, thijm, basilicum) met en 1 verse knoflook
zout,
peper,
2 (scharrel)ei,
150 g feta,
4 eetlepels melk,
(1 eetlepel olie om in te vetten),
hoog ovenschaaltje doorsnede ca. 15 cm
BEREIDEN: Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In koekenpan olie verhitten. Sjalotje zachtjes goudgeel fruiten. Krieltjes toevoegen en zachtjes meebakken. Intussen courgette wassen en in blokjes snijden. Courgette en kruiden door krieltjes scheppen en ca. 5 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen boven twee kommen ei splitsen. Feta fijnprakken. Feta en melk door eierdooier roeren. Eiwit stijfkloppen en voorzichtig door fetamengsel scheppen. Ovenschaal invetten. Aardappel-courgettemengsel erin scheppen. Fetamengsel erop scheppen en voorzichtig uitstrijken. In midden van oven schotel in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Direct serveren.
Bereiden: ca. 30 minuten
Bevat per eenpersoonsportie: 605 kilocalorieën
vet 33 g - eiwit 26 g - koolhydraten 51 g
Je kan hem vairieeren door belegen kaas erop te doen of spekjes erbij, maar ik vind hem zelf lekker zoals hij is. Ik vervang wel soms 1 courgette met 1 paprika. Groetjes Ikbenmoedergeworden
reacties (0)