15. Canneloni met gehakt en spek in een tomatensausje..lekker!


privébericht van patricia l
Canneloni met gehakt en spek in een tomatensausje..lekker!

Benodigheden:


500gr gemengd gehakt
1 dikke ajuin
1 teentje look
100 gr gerookt spek
100 gr parmezaanse kaas
Doos canneloni
Olijfolie
Kartonnetje vloeibare tomatenpuree
Scheut room
Groente naar keuze, zoals paprika, courgette of champignons
Eetlepel italiaanse kruiden
Groenten goed fijnsnijden ivm het vullen canneloni,s
Geraspte kaas naar keuze, emmentaler gruyere, maar ook gewone belegen is lekker.

Steelpannetje met de vloeibare tomaten op vuur zetten,
Pakje vullen met water goed schudden ook erbij
italiaanse kruiden erin, peper, een laurierblad
aan de kook brengen en scheut room erbij, vuur mag laag.

 


Bereiding:
Scheutje olie, spekjes bakken
Knoflook en ui erbij
Gehakt erbij en rulbakken, kruiden met peper, geen zout! Spek is al vrij zout.
Groente erbij, beetgaar
parmezaanse Kaas erbij vuur uitzetten en de canneloni,s vullen

In een ingevette ovenschaal leggen, tomatensausje erover gieten, volledig onder..
en bestrooien met geraspte kaas naar keuze.
Afdekken met zilverfolie..
45 min in een oven van 200 graden
Laatste 15 min zonder de folie.

Lekker met mozzarela en tomaat met een dressing
Stokbroodje kruidenboter.

400 x gelezen, 0

reacties (0)