De kliniek deel 2,

Het was vroeg dag vanmorgen half 6 ging de wekker, op mijn gemakje mijn ding gedaa half 7 stond mijn broer al voor de deur, nog even wat gedronken samen en kwart voor 7 op naar Friesland, zo rond kwart voor 8 aangekomen dus even in de auto gewacht tot ik naar binnen kon gaan, echo tijd, vorige week de 1e vandaag de 2e, en opnieuw... AUW maar niet ondragelijk, de arts had toch wel een beetje met mij te doen haha super lief!


Alles zag er in principe normaal uit maar bij het zien van de eitjes denkt ze aan een lichte vorm van PCOS die kwam wel even binnen... er waren gelukkig geen cystes of iets te zien, maar het waren toch wel veel eitjes voor cyclus dag 9, het was/is niet zorgwekkend en hoef mij geen zorgen te maken,dit zou ook verklaren waarom mijn cyclus zo varieert ik heb wel netjes elke maand een eisprong en mijn menstruatie maar dan is mijn eisprong een keer op dag 21 dan weer op dag 15 of dag 14 of dag 17, cyclussen van 27 dagen dan weer 25 dan weer 24 dan ineens 34 etc...hoe dan ook meteen maar een nieuwe afspraak gemaakt volgende week donderdag mag ik voor echo nummer 3... ik heb echt een echo vakantie!


Thuis heeft mijn broer mij nog even geholpen met een kleinigheidje en daarna neergeploft voor de tv met een film en uiteindelijk een pizza erbij, daarna maar een flinke wandeling gaan maken met wat muziek op en toen kwam het binnen... een lichte vorm van PCOS en al wandelend kwamen de tranen, ik weet ook wel de hoop is niet opgegeven en het maakt kinderen krijgen ook niet onmogelijk, en oke het is niet zorgelijk en hoef mij geen zorgen te maken, maar het kwam toch even flink binnen, nu maar even lekker met een glas koud drinken in de tuin, inmiddels met wat vriendinnen geappt want moest het toch echt even kwijt, het doet toch wel wat.... 


Het weekend even voor mezelf dan kan dit even bezinken maandag komen mijn vrienden (mijn beste vriendin en haar man) rond een uur of 3, ze eten gezellig mee en dan houden we een filmavondje dus dat is wel even fijn, die andere dagen kijk ik nog even wat ik ga doen, en dan die donderdag weer een echo bij de kliniek... ik ben benieuwd dat zal dan op cyclus dag 15 zijn, benieuwd hoe het er dan uit ziet en wat ze dan zeggen, zie ik weer een andere arts haha ik leer wat artsen ken daar zo =)

1063 x gelezen, 3

reacties (7)


 • Pebblish

  Maak je geen zorgen, je zit al bij een kliniek dus je bent in goede handen. Dus als je echt (lichte) pcos hebt dan ben je het al een stap voor.

 • LiefdevolleBAM

  Ja maar toch... we zien donderdag wel verder

 • Rupsie

  Ik snap je schrik, je hoort toch liever dat het allemaal volgens het boekje loopt! Probeer niet te veel te googlen, daar wordt je alleen onzeker van. Donderdag even vragen stellen die je hebt.

  Maar als ik jou cyclus lengtes lees denk ik niet dat je je zorgen hoeft te maken. Mijn gynaecoloog zei altijd dat een normale cyclus kan variëren tussen 3 en 6 weken en dat dat nog binnen de gewone waarden valt. En op zich lichte hormoonstimulatie zo nodig, zorgt er wel weer voor dat je zeker weet wanneer je eisprong is en je niet afhankelijk bent van ovulatie testen. Met pcos kun je goed zwanger worden, weet ik uit ervaring. Maar ik weet ook nog goed dat ik de grond onder me weg voelde glijden toen we dit voor het eerst hoorde. Op naar donderdag!

 • LiefdevolleBAM

  PCOS komt in de familie voor dus ben er aardig van op de hoogte helaas google is dan al overbodig..

  Nja er zijn meer hier die destijds zeiden dsat mijn cyclus normaal is maar in het zh werd al aangegeven het is niet zorgwekkend maar hou het in de gaten en dan vandaag dit...

  Mijn cyclus sinds ik het bewust bij hou: 30,34,29,31,29,26,29,26,34,28,31,26,32,26,29,26,27,25,24,34,35

  'K weet niet of ik wel echt vragen heb hierover voor donderdag vind het nu vooral even heel moeilijk, nu maar lekker netflixen op de bank (the fresh prince of bel air) even afleiding en lachen en de tranen even aan de kant...

 • Beertje90

  Mijn gynaecoloog zou heel blij worden van zulke cyclussen. Dat is onregelmatig omdat het niet altijd even lang is, maar niet abnormaal. Valt keurig binnen de grenzen.

 • Sara1989

  Ow wat een domper. Dat is natuurlijk niet wat je had gehoopt te horen. Maar echt het komt goed hoor! Nu even heel erg balen en dat mag dat hoort er ook bij.

  Lekker gebeuren van je weekend en voor je het wet is het alweer donderdag en heb je alweer een echo. Heb je donderdag de mannelijke arts. Of de andere vrouwlijke arts? Hihi. Eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit ze zijn allemaal super lief. Maar dat had je vast al gemerkt.

  Nou dikke knuffel. En echt genieten van je weekend en laatste vakantie week. Het komt echt wel goed!

  😘

 • LiefdevolleBAM

  Behoorlijk... dit wou ik vandaag zeker niet horen nee is toch best even moeilijk 😔 hopelijk komt het goed idd....

  Geen idee of het een man of vrouw is gezien de naam heb ik een vermoeden maar de gedachte die daar bij hoort... nee dat kan haast niet 🙈 dit zal eerder toeval zijn