Zwanger - even wennen

De eerste twee maanden zitten erop. Nu precies 8 weken zwanger. Ik merk dat het een behoorlijke omslag is om nu zwanger te zijn nadat we zolang bezig zijn geweest met zwanger worden. Alle familie en vrienden reageerden super en ik heb al een hele stapel zwangerschapskleding mee gekregen. Een beetje vroeg maar tussendoor zie ik ze niet meer en hier in Azië zijn ze wat kleiner. Ik wist niet zo goed of ik het hier eenvoudig kon kopen. Het voelt wel of ik hier nog niet helemaal op voorbereid was.


De eerste 7 weken gingen fluitend maar vanaf deze week begint de misselijkheid echt toe te slaan. Jeetje wat is dit vervelend. Helaas lukt het me niet om alles binnen te houden. Ik dacht dat het alleen ochtend misselijkheid zou zijn maar het gaat de hele dag door. Vandaag maar een dag thuis gewerkt maar eigenlijk vooral spuugmisselijk op bed gelegen. Het goede nieuws, alles binnen gehouden. Het is nu vier uur en het krijgt nu voor het eerst een klein zesje.


Ben nog moed aan het putten voor de werkdag morgen met veel afspraken en inspecties die buiten gepland zijn in de volle warmte. Het is hier nu zo'n 32 graden. Wel veel lekkerder dan het koude nederland waaruit we net vandaan komen. Tja, jullie vinden 15 graden warm, wij dus behoorlijk koud. Grappig hoe je na ander half jaar in de tropen zo van perspectief kan veranderen, inclusief aanpassing van de interne thermostaat. Mijn man bleef in Nederland bij 20 graden binnen maar klagen over de kou. :-).


Ik las op internet een stukje op VIVA over hormonen. http://www.viva.nl/mama/wat-heb-jij-gedaan-onder-invloed-van-zwangerschapshormonen/ en het voorbeeld van de kiwi hebben we vanmorgen al bijna gehad. Ik wilde een boterham terwijl ik net wakker werd en mijn man is niet bepaald een ochtend mens. Na drie keer vragen werd het schreeuwend gehaald. Waarna ik in huilen uitbarstte dat hij niet zo moest schreeuwen. En ik maar denken 'waarom ben ik in hemelsnaam aan het huilen'.


Over een week de eerste echo hier bij de gynaecoloog. Ben benieuwd naar hoe ze het hier aanpakken. En als de misselijkheid dan nog zo aanhoudt toch even vragen of ze er iets voor hebben. Als jullie nog tips hebben, laat maar weten.

226 x gelezen, 2

reacties (0)


  • Vedertje

    Hoe is het met je? Hoe was je echo de afgelopen keer? ben echt benieuwd naar je! Maar wat geweldig zeg!! Zwanger!!! heel veel geluk.

  • Waterman87

    Wat fijn dat je alweer 8 weken zwanger bent! De misselijkheid is erg rot. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het vanaf 12 weken, maar ik ben inmiddels 21 weken en nog steeds ontzettend misselijk. Ik weet nu wel dat je het enigszins serieus moet nemen als je blijft overgeven, want ik lag met 8 weken zwangerschap een week in het ziekenhuis ivm uitdroging. Zeker met de warmte daar bij jou zou ik daarmee uitkijken. Standaard tips tegen misselijkheid zijn licht eten in kleine porties, eten waar je trek in hebt (grotere kans dat je het dan binnenhoudt) en misschien iets van gember? Desnoods even naar de arts voor medicatie. Sterke in ieder geval met de kwaaltjes!