De draad weer oppakken

Drie dagen geleden hebben we vaarwel gezegd tegen ons verloren kindje. 's Morgens mochten we het in laten schrijven bij de gemeente. Omdat ik me hetzelfde voelde als tijdens de zwangerschap van mijn dochter, hebben we besloten dat dit waarschijnlijk ook een meisje was. We hebben haar Nova Electra (een van de sterren in het sterrenbeeld Stier die toen aan de hemel stond) genoemd en ze heeft de achternaam van mijn man gekregen. Omdat er niets over is gebleven om te begraven, hebben we na de lunch een kleine afscheidsceremonie gehouden op het strand.
In het natte zand van de branding hebben we de naam van ons kindje geschreven en laten uitwissen door de zee. Daarna hebben we allemaal een bloem in zee gegooid die we hadden uitgezocht bij de bloemist. Het was een simpele plechtigheid maar voor ons was het goed zo. Het is netjes afgerond. Ik heb de nodige tranen gelaten en mijn verdriet goed kunnen bespreken met de mensen om ons heen. Het valt ons op dat er veel meer mensen om ons heen zijn die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt dan we wisten! Wat een verdriet...
Voortaan straalt er voor ons een klein sterretje dat we nooit zullen vergeten. En we hopen dat we ook ooit een gezond kindje in onze armen mogen sluiten...

Nu begint voor ons het hele circus weer opnieuw. Eerst afwachten wanneer mijn lichaam weer ongesteld wordt en dan mogen we ons gaan voorbereiden op een terugplaatsing van ons enige cryo-embryootje.
Er komen dus weer spannende tijden aan.

1820 x gelezen, 6

reacties (18)


 • nataschjavdb88

  Heel veel sterkte met dit verlies.

  En wat een mooi afscheid hebben jullie haar gegeven.

  Hopelijk is jullie laatste cryo een plakkertje die mag uitgroeien tot iets moois.

  Wat snel dat jullie ook al kunnen bijschrijven, wij mogen onze docher de 18e bijschrijven en hopelijk ook snel beginnen met onze cryo.

 • Zeldawarrior

  Dankjewel! Wat is het moeilijk om het verlies te accepteren he? Heel veel sterkte voor jullie de komende weken we hopen dat jullie straks ook een prachtig plakkend eskimootje mogen hebben! ❤🍀🍀🍀

 • Anna-76

  Sterkte

 • Zeldawarrior

  Dankjewel!

 • TrotseMama<3

  Heftig meis.. sterkte met het verlies.

  Bijzonder dat je haar hebt mogen in laten schrijcen bij de gemeente.

  Hebben ze mij niet verteld met mijn. Issed abortion.

  Las uit je eerdere blog dat je 9 weken had moeten zijn toch?

  Heeeel veel sterkte en mooi hoe jullie afscheid genomen hebben❤

 • Zeldawarrior

  Sinds februari 2019 is de wet aangepast en mag je een verloren kindje inschrijven. Dat mag ook met terugwerkende kracht, zodat alle ouders die dit hebben meegemaakt hun kindje alsnog officieel mogen inschrijven. Wij vonden het bijdragen aan ons rouwproces omdat voor ons gevoel Nova nu echt een plekje heeft gekregen in ons gezin. Ik wens jou ook heel veel sterkte met je verlies, een missed abortion is een erg verdrietige ervaring. 😢

 • TrotseMama<3

  Jeetje was een mooi iets eigenlijk.

  Ookal heb ik het er soms nog wel moeilijk mee... het was een tweeling... is het voor mij te lang geleden om ze nu nog een naam te geven. Ik wist ook niet wat het was snap je.

  Is in juni 2017 gebeurd.

  Maar ik heb een heel mooizoontje die eind deze maand alweer 1 wordt dus miss is hij wel terug gekomen 💙

 • MamaJL

  Jullie zijn de enige die kunnen bepalen of het afscheid mooi was. Als het goed voelt is het goed. En natuurlijk had je liever je kindje langer bij je gehad. Maar liefde gaat zoveel verder dan de dood.

 • Zeldawarrior

  Daar heb je helemaal gelijk in, we zullen altijd een plekje in ons hart houden voor Nova. ❤

 • Marieke-2018

  Heel veel sterkte met dit grote verlies!😥

 • Zeldawarrior

  Dankjewel.

 • Sandra2018

  Heel veel sterkte. En simpel was het niet. Het was prachtig. Echt waar.

 • Zeldawarrior

  Dankjewel, Sandra. 😊

 • Kimberllley

  Dikke knuffel ❤️

 • Zeldawarrior

  Dankjewel! ❤

 • Erwtje1

  Heel erg naar dat jullie het zo gewenste kindje hebben moeten afgeven . Jullie hebben op een prachtige manier afscheid genomen, echt waar.

  Moedig dat jullie opnieuw aan het circus gaan beginnen. Ik duim voor jullie dat de aankomende cryo-terugplaatsing mag resulteren in een gezond baby'tje!

 • Zeldawarrior

  Dankjewel voor je lieve reactie! ❤