Man heeft een klap van de molen gehad

Hè meiden,

Mijn man word gek denk ik, hij kwam van de week op een avond thuis en ik lag al op bed.
Hij kruipt mij aan en vraagt zacht ben je wakker?
Ja, ik ben wakker wat is er?
Nou ik wil je even wat zeggen, nou vertel...
Ik wil het geslacht niet weten bij de 20 weken echo (dit wilden we bij beiden meiden niet maar ik kon het bij beiden zelf zien).
O was mijn reactie, ja zegt manlief dit kan nog 1 keer hierna niet meer (we willen hierna geen kindjes meer).
Ergens wil ik dit ook schat alleen is het wel makkelijk met kleding halen enzo.
Nee zegt hij gebeurd niet ik ga het bij binnenkomst gelijk melden en we hoeven ook geen papier in een envelop mee (ik ga dat stiekem inkijken hahaha).
Vind het ook allemaal wel weer spannend en ergens denk ik ook dat het heel mooi is om het geslacht niet te weten!
Vriendin van mij heeft een kinderkledingzaak als ik die tegen de tijd vertel dat ik het geslacht niet wil weten maar na de geboorte haar op de stoep wil met kleertjes van het geslacht doet ze het.
Maar toch vind ik veel neutrale kleding niet echt mooi 😂.

Wisten jullie het geslacht van je kindje?

Overigens heb ik sterk het gevoel dat het een jongen word heb nergens last van niet misselijk, niet overgeven etc dit had ik allemaal wel bij beide dames ( ik weet het het hoeft niks te betekenen).

2963 x gelezen, 4

reacties (88)

1 2 3 • gewoonmoeders

  wij wisten het wel. maar overwoog ook om het niet te willen weten.

  wij kregen na 2 meiden een jongetje. was toch wel blij dat we het wiste omdat alles roze was haha.

  maar als het alleen om kleertjes enzo gaat, is dat toch zo besteld?

  tegenwoordig is het meestal de volgende dag al in huis. je zou van te voren al een online winkel mandje kunnen vullen en opslaan. en dan bestellen zodra de baby geboren is.

 • Superschat87

  Het is de luxe die je erin hebt, dan kun je in die kleur spullen halen maar mensen hebben inderdaad wel gelijk het is toch zo gekocht...

 • Moedervanmooieknullen

  Bij alle 3 een verassing, 3 zoons, en daar ben ik mij toch een partij blij mee, ook bij de 3e toen iedereen zei: oh zou leuk zijn een meid nu. Nou ik hoopte eigenlijk alleen maar op nog een zoon haha.

 • Superschat87

  Mijn man en ik hebben inprincipe niet een echte voorkeur, maar mijn man zegt voor het gemak en omdat ik weet hoe het werkt doe maar nog een dochter 🙈 ik daarin tegen vind beiden even leuk! Heb niet specifiek een voorkeur! Zelfs niet 1% ofzo beiden zou ik super vinden

 • Esy

  Ik ben nu 28+3 zwanger van de 4e. Eigenlijk wilde mijn man en ik het niet weten. Maar de oudste 2 kinderen (9 en 4) waren continu aan het vragen en zo benieuwd dat we met 17 weken toch maar een pret echo hebben laten maken.

  We krijgen onze 3e dochter. Opzich heel erg praktisch om het te weten. Maar de verrassing bij de geboorte lijkt me ook erg mooi! We wisten bij alle kinderen wat het werd.

 • Superschat87

  Oh, ja mijn kinderen hebben hier niet een aandeel in Haha, ik hoop alleen dat het lukt Haha dat ik toch niet ga zwichten bij de 20 weken..

 • Esy

  Onze oudste heeft autisme, het is dus wel zo prettig voor haar om haar goed te kunnen voorbereiden op zo'n grote verandering.

 • Jansis

  Wat leuk zeg!! Zo mooi die verrassing.

  De eerste drie kids wilden we het niet weten. 1e werd een jongen, bij de tweede dachten we het gezien te hebben tijdens de echo en idd dat hadden we goed gezien is een jongen.

  Bij de derde daardoor bijna niet meegekeken met de 20 weken echo, we wilden graag weer eens echt de verrassing. Dit keer werd het een meisje,echt niet verwacht.

  Bij de vierde hebben we met het hele gezin afgesproken om het dit keer wel te weten. Grote broers en zus waren 12, 8 en 6 jaar. Zij mochten de taart aansnijden met daarin een roze of blauwe binnenkant. Ook heel leuk om het wel een keer te weten. Maar eerlijk vond ik de verrassing toch leuker haha. Maar het was wel heel leuk shoppen met de grotere kinderen.

  En wat zijn we allemaal gek op onze kleine meid van alweer 7 maanden

 • Superschat87

  Dus wij maken een goeie keuze, ik heb het bij beide meiden gezien, helaas we wilden het niet weten maar goed nu moeten ze ons waarschuwen en dan maar een andere kant op kijken en wil geen briefje mee waar het op staat! Want dat ga ik natuurlijk gewoon lezen hahaha

 • Taartje

  Manlief wilde het wel graag weten (hij is van het praktische) en ik wilde het niet weten. (Vond het veel spannender om af te wachten tot de geboorte) Dus hadden we afgesproken dat we het bij de 1e dan wel zouden vragen en bij de tweede niet. zo gezegd zo gedaan! 1e is een meisje, 2e is een jongen. Beide is leuk.. Bij onze dochter konden we gericht shoppen en het kamertje inrichten. Bij de 2e moesten we idd neutrale kleertjes kopen en het kamertje een neutrale kleur geven. Ik vind zwart witte kleding zo gaaf dus heb ik daar een paar dingen van gekocht. Kan voor beide! En het kamertje ging van roze naar okergeel.

  Na de bevalling wisten we dat we een jongetje hadden en toen hebben onze ouders wat stoere jongenskleren gekocht. Toen ik zelf weer op de been was zijn we als gezin ook nog even naar de Hema gegaan voor kleding. Heerlijk! Zou het zo weer doen.

 • Florien84

  Zo hebben wij het ook afgesproken met de tweede en straks met de derde.

 • Superschat87

  Oh leuk, vind het wel moeilijk hoor vind veel neutrale kleding niet zo mooi ☺️

 • Linde-1

  Mijn man zei altijd dat hij het niet wilde weten. Totdat ik zwanger was en hij aangaf dat het toch wel makkelijk was. Ii wilde het altiid al wel weten, maar zou zijn keuze respecteren als hij het echt niet wilde weten.

  Voor mij werd het na de 20 weken ook veel echter toen ik wist dat het een jongen werd. Ik had veel meer een beeld van hoe het zou gaan worden dus ben er erg blij.

  Daarnaast hou ik niet zo van dat neutrale en namen kiezen die we beide leuk vinden is ook een opgave. Dus ben blij dat we dat we niet van beide geslachten een naam hoefden te kiezen.

  Nu zwanger van nr 2 en wil het met de 20 weken echo wel graag weer weten.

 • Superschat87

  Wij kiezen gewoon een naam voor een meisje die bij ons en ons meiden passen en dit doen we ook met de jongens naam... ik kan mij nog herrinere dat het met onze jongste een verschrikkelijke gedoe was..

 • Linde-1

  Succes met kiezen! En een verrassing heeft ook wat inderdaad 😉

  Geniet nog verder van je zwangerschap!

 • Mommyx3

  Ik wou het bij alle 3 heel snel weten. Ik vond het fijn om gericht te shoppen . Neutrale kleding vind ik niet mooi. En qua naam leek het mij handig. Mijn 1e en 2e zwangerschap was precies het zelfde en bij de 3e helemaal geen symptomen maar ik heb toch echt 3 jongens 😍

 • Superschat87

  Qua naam kun je voor beiden 1 bedenken maar inderdaad de kleding ben ik ook geen grote fan van.. maar toch ik ga dit als het lukt toch een keer ervaren

 • Sito

  Nee wist het niet en wilde het ook niet weten.

  Ik heb ook maar 1 keer een echo gehad.

  Alleen bij de tweede.

  Alles lekker zijn gang laten gaan we zien wel wat eruit komt dachten we.

 • Superschat87

  Ik vind het knap👌🏽

 • Sito

  Niet knap hoor, het is mijn aard hi hi.

  En ik hou niet van kosten maken als het niet nodig is.

 • Sito

  Niet knap hoor, het is mijn aard hi hi.

  En ik hou niet van kosten maken als het niet nodig is.

 • Superschat87

  Ik vind het knap👌🏽

 • tweede83

  ik had geen echo nodig.. ik wist het gewoon en het klopte ook, hihi!

 • Superschat87

  Bij beiden meiden zei ik vanaf begin af aan meisje en bij deze jongen hihi we zullen het zien

 • Mam4life

  Hier ook nooit geweten, en dat is tijdens de zwangerschap lastig, maar daarna is alles zo geregeld in juiste kleur en kleertjes.

  Als je 3 setjes kleren hebt, heb je tegenwoordig heus genoeg om daarna goed in te slaan. En ik kocht op het laatste moment een meisjesset en en jongensset in 1 winkel en mocht na de geboorte dan terugbrengen wat niet nodig was.

  Het is zo gewassen en gestreken door de kraamzorg. ;-)

 • Superschat87

  Dat is inderdaad waar maar ik moet in het ziekenhuis bevallen dus het moet gewassen worden 😏

 • LittlePea

  Ik wist t bij de eerste en wilde t bij een tweede weer graag weten. Mn man liever niet eerst, maar nu we er zo'n gedoe om hebben gehad en dit zeer waarschijnlijk de laatste is, hebben we samen besloten het toch wel te willen weten. Met babykamer en kleertjes toch wel erg praktisch 😁 ik HAD een voorgevoel voor een jongen maar dat is nu sterk aan t ombuigen naar n meisje.... iedereen in onze omgeving denkt een jongen haha

 • Superschat87

  Oei spannend! Lijkt mij een mooie ervaring om het niet te weten, alleen het moment zelf en dan steeds weer moeten zeggen we willen het niet weten ben ik geneigd om te zeggen oke zeg het maar hahaha

 • Mam2017

  Wij wisten het niet. Manlief dacht een jongen, ik een meisje.

  Als we opnieuw zwanger mogen raken dan wil ik het wel graag weten.

  We hebben een stoere knul!

 • Superschat87

  Oh super, vind het zelf heel moeilijk maar manlief eist het min of meer haha aangezien ik altijd beslis wil ik hem dit ook wel gunnen haha

 • Mam2017

  Deed de mijne ook bij de 1e haha. Maar snapte het ook wel en ging erin mee. Het was me echt meegevallen en hij zei het geslacht toen onze zoon geboren werd.

  Nu wilt ie het ook bij een eventuele 2e wel weten.

 • Lang-verwacht

  Bij de eerste wilde we het ook niet weten en bij de tweede vonden we het wel zo praktisch

 • Superschat87

  Bij de 1ste 2 had ik gelijk en wisten we het bij de echo nu toch wel moeite ermee ivm aanschaffen van spulletjes maar wat hierboven genoemd werd het is natuurlijk zo gekocht

 • Chady92

  Ik was bij alle drie te nieuwsgierig, haha. Bij de derde wel eraan gedacht het toen niet te weten (hadden toen al n dochter en zoon) maar uiteindelijk toch die nieuwsgierigheid weer.

  Het lijkt me wel bijzonder het niet te weten

 • Superschat87

  Ik zag het bij beiden zelf al, maar manlief wil het nu niet weten het lijkt hem zo mooi

 • floortjetd

  Eerste wilden we het niet weten, ML ervan overtuigd dat het een meisje was, ik dat het een jongen was. Super 9 maanden gehad met heel weinig kwaaltjes en uiteindelijk mama geworden van een prachtige dochter. Nu bij de 2de willen we het ook echt niet weten hoor. Wel zijn we hier (wonene in Griekenland) een hoge uitzondering en snapt niemand dit. hi hi hi ik hou van verassingen

 • Superschat87

  Ik hou dus niet van verassingen hahaha! Maar doe het voor mijn man! Hoever ben je nu?

 • floortjetd

  We zijn een weekje teruggezet dus zitten nu op 11.2 weken. Wel echt super dat je dat voor je man doet hoor!! Daar mag hij toch wel onwijs dankbaar voor zijn!

 • Superschat87

  Ja we wilden het bij beiden dames ook maar dat lukte neig ik zag het en naast dit hadden we een stagiaire die wel 20x over het geslacht ging zeg maar en bij de jongste was het steeds weet u het zeker dat u het niet wilt weten en dat werd wel 1000x herhaald en toen kreeg ik mijn nocht en ik had het al gezien nou ik zei het word een meisje heb het al gezien! Die vrouw bedacht zich geen seconde ja dit klopt zei ze

 • Wachtend

  Beide keren (dichter&zoon) wisten we het niet.. zo leuk vond ik dat 😄 en deze derde keer wil ik het ook niet weten.. ik heb alles bewaard, dus voor beide geslachten alles al in huis.. we hebben geen voorkeur..

 • Superschat87

  Haha dat is handig ik moet alles nieuw kopen!

 • Kiwibanaan

  Bij de eerste twee wisten we het wel op voorhand. Hadden eerst een zoon daarna een dochter. Beide babykleertjes bewaard. Bij de 3de wou ik het eens niet weten mijn vriend wel. Ik heb toen 1 ste pakje gekocht voor een jongen en één voor één meisje. Bij de bevalling riep ik direct het is een jongen he!? Ja zegt ze hoe wist jij dat. Ik zei toen dat mijn lichaam en intuïtie zich verraden hadden.

 • Superschat87

  Ik denk bij mijzelf ook een jongen! 🥰

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Als je het bij de andere twee zag, zou je het dan niet nu ook zien? Ik wilde het tot aan de echo niet weten, toen was het m'n mond die gelijk zei jawel ik wil het wel weten. Nooit spijt van gehad.

  Bij de 2e ook, vooral omdat iedereen ging raden en ik dacht hou daar eens mee op. En nu gaan we het vrijdag horen, als alles goed is. Ik vind het te leuk om te weten, ben ook superslecht in verrassingen. Dus wie weet dat dat het is.

 • Superschat87

  Mijn man wil vooraf zeggen dat als ze het geslacht gaan kijken ons van te voren waarschuwen zodat wij de andere kant op kunnen kijken 🙈

 • Wensvoornogmeerkinderen

  O ja dan kun je die kaart ook niet meer spelen😆 maar goed, wel cool hoor als je het echt niet weet! Lijkt me heel gaaf, maar ik kan gewoon niet tegen dat raden van iedereen.🙈

 • Superschat87

  Daar heb ik ook wel last van maar goed ik ga mijn best doen en wil het ook niet weten 😂

 • Simpsons

  Wij wachten weer tot de bevalling. Bij dochter ook gedaan (tweede).

 • Superschat87

  Spannend!!!!🥰

 • Channiej88

  Wij verwachten ons eerste kindje in augustus en willen het ook niet weten. We hebben allebei wel sterk het vermoeden dat het een meisje is. Vind het ook wel wat hebben inderdaad als je er pas achter komt bij de bevalling.

 • Superschat87

  Dat gevoel wilde ik altijd bij de eerste maarja wij hadden een stagaire die 20x het geslacht in beeld deed waarop ik zei ik zie geen piemel, waarop de stagaire zei ik twijfel 😂 waarop de gynaecoloog zei mevrouw heeft gelijk..

 • Channiej88

  Ooh lekker dan! Ik zeg het bij elke echo alvast vooraf 😂

 • Salamandertje

  Wij wisten het niet. Maar behalve de eerste 2/3 setjes kun je alles daarna gelijk shoppen. Een vriendin van mij is pas bevallen en wist ook niet wat het geslacht zou zijn. Bij de Hema hebben ze nu mint groene kleertjes. Ik vind het wel heel schattig van je man haha 😄

 • Superschat87

  Hij was met de eerste totaal niet betrokken ook onverwachts en niet gewenst bij schoonfamilie en ze hadden hem ook zover gekregen tot ik besloot bij hem weg te gaan toen veranderde hij.. bij de 2de was ik verdoofd en kocht ik niks want wie zegt dat ze het überhaupt overleefd (heb een trauma aan de 1ste zwangerschap, bevalling en kraam weken gehad voor mij was het een zwarte wolk met bliksemstralen...) dus zo dacht ik over de 2de totdat ze er was gezond en wel toen draaide ik bij en was ik dolgelukkig.. nu ben ik blij voel me goed, wil nu al aan de babykamer beginnen maar mag niet van mezelf niet eerder dan een week of 20 zucht en dat duurt mij nu al te lang

 • LenJ

  Ik wilde het weten uit nieuwsgierigheid. En ik had sterk het gevoel dat het een jongen zou zijn.

  (Ik was bij mijn dochter namelijk echt ziek/misselijk en zat onder de puisten en had vet viezig haar etc. en nu niets van dat).

  Mijn vriend zou er niet tegen kunnen het niet te weten haha En mijn dochter wilde per se een broertje 😆

 • Superschat87

  Hahaha dat had ik met beiden dochters en deze zwangerschap niks aan de hand alleen erg honger 🤦🏻‍♀️

 • Shir_wout82

  Na mijn verleden, heb ik veel te sterk de drang het wel te willen weten. Wel besloten absoluut geen 4D echo te doen zodat we echt niet weten hoe de kleine eruit ziet.

 • Samantha30

  Hier ook bij allebei de kindjes geslacht wel geweten alleen geen echo's waarop je het gezicht heel goed kon zien. Is er toch iets en verrassing

 • Superschat87

  4D echo heb ik nog nooit gedaan vind dat zo zonde geld

 • Marj0lein

  De reden ‘kleertjes en geslacht’ vind ik altijd best slecht.. sorry.. kleertjes kun je altijd kopen, ja 20 weken later als je echt meisjes of jongens kleding wilt kopen.. neutrale kleding kan altijd! En er is echt leuke neutrale kleding als je even sneupt..

  Ik wist t geslacht 1x niet en 1x wel.. de niet is echt veel leuker 😄👌🏻

 • Superschat87

  Ik ben nogal van het jongetje blauw meisje roze sorry 😂😂😂

 • Marj0lein

  Maar waarom kan dat niet na de bevalling?

 • Marj0lein

  Maar waarom kan dat niet na de bevalling?

 • Soccer-Mom

  Het geslacht niet weten is ontzettend leuk. Het geeft je bevalling een extra boost en pas na de geboorte het geslacht weten, is de welbekende kers op de taart. Om het geslacht al te weten puur voor het shoppen vind ik een slap excuus. Geef je man groot gelijk! Niks klap van de molen gehad!

 • Superschat87

  hahaha nou qua naam is ook handig we moeten nu 2 ik weet nog met de 2de dochter was het rampzalig !!!! Hebben er zelf ruzie om gehad

 • Mama0408

  Mijn man wilde het in eerste instantie niet weten, maar ik heb hem weten te overtuigen. Ik moést het weten, omdat ik een sterke voorkeur had. Dan kon ik nog omschakelen als het een meisje zou zijn. Bij de 20-wekenecho bleek het een jongen (yay!)

 • Superschat87

  Haha super 🥰 gefeliciteerd

 • Mama0408

  Hihi dankje! Inmiddels al een grote knul van 8,5 maand

 • NewBaby2018

  😂😂

  Wij wisten het bij beide niet. Vond de mysterie van het niet weten erg mooi. Tegenwoordig weet je al zoveel.. idem met 4d echo’s. Hebben we ook niet gehad.

  Qua neutrale kleding, er is echt heel veel leuks.

 • Superschat87

  4D echo heeft mij nog nooit geboeid heb eens 1gezie van een vriendin en die zei het lijkt op de papa (sorry ik zag het echt niet)

 • Peepah

  Mijn vriend wist het, ik wilde het niet weten voor de geboorte. Wij hadden een wit geboorte pakje voor de eerste nr 2 zou dit ook aan krijgen. Bestellen is heel gemakkelijk als het een meisje zou zijn hadden we de volgende dag iets moois binnen gehad.

 • MamaJL

  Wij hebben het drie keer niet geweten.

 • Florien84

  Bij de eerste wilde we het beide weten en hoorde we het met de 20 weken echo. Met de tweede wilde ik het eigenlijk niet weten maar mijn vriend wel, dus wel gedaan en bij de derde hebben we afgesproken dat we wachten tot de bevalling.

 • Mamadebby2009

  Ik heb een zoon en dochter. Bij beide had ik al sterk het voorgevoel dat het een jongen en meisje zou worden. Maar ik heb bij mn zoon op de 20weken echo wel gevraagd. En bij mn zoon met 14 weken een pret echo. En ik had beide keren dus een goed voorgevoel

 • Rockmum

  De titel van je blog! 😂😂😂👌

  Mijn man wilt t ook niet weten. Ik wel dus ik weet t 😋

 • MamaJL

  Dan zou ik me dus heel erg verspreken. dus hier in huis geldt wel, allebei wél of allebei niet.

 • Superschat87

  Haha nou iedereen die mijn man kent weet dat hij zo niet is en niet echt zich ermee bemoeit mijn keuzes respecteert hij maar hij was nu luid en duidelijk Haha

 • verrassing2019

  1 meid en 1 zoon hebben we en de 3de was een verassing mijn man wilde het echt niet weten hij zei we hebben beide geslacht laten we het dit x een verassing houden,

  ik kon het niet laten wilde het echt weten met moeite manlief overgehaald en 2de zoon die lief bij me ligt😍

 • BeFoDo

  Bij de eerste twee wisten we het niet, bij de derde wilden we het graag wel een keer weten. Was allebei erg leuk. Wat betreft de neutrale kleertjes, ik vind zelf dat ik echt wel leuke kleertjes had. Het is even zoeken en zelf combineren. En je hebt binnen een dag kleren in huis voor jongens of meisjes als je zou willen! Ideaal dat je een vriendin hebt met een kledingzaak. Van te voren twee pakketjes maken, dan kan ze er 1 van komen brengen! Leuk toch?!

 • melody-1e

  Bij bijde meiden wisten we het baby 3 willen we ook graag weten😇

 • Suusoe

  Ik heb een zoontje en een dochtertje .

  Ik wil het geslacht niet weten bij de 3 de omdat het je toch een leuke band geeft denk ik iedereen die maar raad en zo is iedereen nieuwsgierig manlief ( zijn eerste dan ) wil t wel weten maar ik ga hem overhallen !! Weet niet t heeft toch echt wel wat leuks !!! Nu eerst zwanger worden hihi 🙈🙈🙈. Hoop ooit een x gezegend te worden maar ik zou t wel doen als ik jou was dan heb je ook een x wat anders meegemaakt .

 • Newyork2009

  Bij de eerste wisten we het niet, vond het wel echt een speciaal moment om bij de bevalling pas te zien of het een jongen of meisje zou zijn. Bij de tweede en derde heeft mijn nieuwschierigheid het wel gewonnen hihi. Het heeft wel echt iets speciaals dus als jij er ook achter staat zou ik wachten :) je kan 1 leuk pakje voor een jongen en 1 leuk pakje voor een meisje halen voor na de geboorte dan hoeft het niet alleen maar neutraal te zijn. En de rest van de kleding kan je daarna in 1 dag regelen gelijk door de kraamzorg laten wassen hihi.

 • Happyfamily!

  Hier 5 kids, van geen enkel kind wisten we het geslacht. Super leuk!

 • Superschat87

  Wauw respect hahaha ik wil het ook niet weten hoor maar weet wel dat ik nieuwschierig ben! Of ik ga zelf kijken (dit mag niet van manlief) en dan zie ik het zelf wel of als je een envelop mee krijgt ga ik stiekem loeren dus dat mag allemaal niet hahaha

 • Happyfamily!

  Haha, ik was ook rete nieuwsgierig hoor! Vooral Bij de laatste. Mijn gevoel was trouwens bij alle kinderen juist. Zo bijzonder. nou geniet lekker meid, het blijft een geweldig mooi fenomeen, zwanger mogen zijn.

 • Nx4

  ik vind het altijd heel knap van mensen die het heel de zs niet weten, had dat graag ook een keer willen doen maar helaas heeft bij mij 4 x de nieuwsgierigheid gewonnen hahahha


1 2 3