Update van mijn jongste dame

Hallo allemaal :D


Ik wilde al een tijdje een update schrijven. Tussendoor had ik al iets geschreven op mijn telefoon maar toen ik hem verstuurde kwam er niks in beeld? Hij was verdwenen..argh.


Maar nu even op de computer dus. 


Ik merkte dat ik (bij Chudo:p) wat verwarring zaaide met mijn vraag. Dit omdat het laatste levensteken van mij, wat dit betreft, een foto was waar ik met haar in de draagdoek in de hoek van de bank zat. Ja zo sliepen we regelmatig toen. Ik zat mij steeds af te vragen waar het huilen nou toch vandaan kwam.


Eerste halte ; de huisarts. Gewoon even na laten kijken. Even oren, keel, buik, rug. Maar daar was niks mee.


Tweede halte; de osteopaat. Ik ben daar drie keer geweest en hij voelde wel een sterke spierspanning bij haar tong. Dit moesten we masseren en ook had ze haar kokhals reflex vrij vooraan in haar mondje, dit moesten we ook masseren. Het ging al snel beter met het gekke slikken en kokhalsen. Maar het huilen bleef helaas...


Dan bleef er voor mij maar 1 optie over, voeding. Vanaf 12 november ben ik melk weg gaan laten. Soms waren er dagen dat ze ineens heel rustig was. Had ik toevallig geen melk genomen? Ik ben een voedseldagboek bij gaan houden en omdat we op vakantie waren 17-18-19 nov (kort voor ons 12,5 jarig huwelijk) had ik even alleen s ochtends roggecrackers met kipfilet als ontbijt (veeeeel crackers haha) en veel friet gegeten XD..en s avonds uit eten. In dat weekend was ze zo rustig. Dus dacht ik hmm...het verschil met alleen melk was matig..en ik had helemaal geen tarwe producten gegeten dat weekend. Iets wat je zo vaak wel eet. Ze stoppen tarwe echt werkelijk waar overal in. 


Dus vanaf dat weekend alles met tarwe en melk laten liggen. Ik herkende haar niet meer terug. Ze sliep ineens in de kinderwagen? Ze sliep gewoon boven terwijl ik beneden was? Ze zat tevreden in haar wippertje? Gewoon gedrag zoals ik dat van mijn 5e bijvoorbeeld ook herkende. Tuurlijk zat er weleens een onrustige nacht tussen, maar dat hebben alle baby's.  Maar nu ook weer, ik typ dit en ze ligt in de wandelwagen lekker te kirren. (Ze heeft een jaren 60 wandelwagen, die functioneert ook als box ;-) ) 


Maar nu zou het handig zijn als ik precies wist wat het was. Ik denk gewoon tarwe en melk eiwit. Ik nam een tijdje zondags kokosmakronen , we hebben altijd een koffie moment na de kerk en de rest at dan iets anders en ik had mijn kokosmakroon. De bakker op de markt had namelijk gezegd dat die alleen sporen van gluten bevatten en het niet als ingredient hadden....toen ik weer zondag op maandagnacht met haar op zat ben ik eens online gaan kijken en wat zie ik tot mijn verbazing.  Cocosmakroontjes ; Tarwebloem. Zondags is ons ritme met de kerk altijd een beetje anders dus ik dacht dat ze daar van altijd huilde.. Maar er zat dus gewoon tarwebloem in. Ook heb ik een keer kaiserbroodjes geprobeerd. Eerste voeding daarna is oke, tweede voeding daarna begint ze al met huilen en trappelen. 


Eigenlijk staat tarwe wel vast voor mij. Maar melk dan? Ik heb zelf ook last van melk. Ik voel mij er misselijk en opgeblazen van. Ook bij een schaaltje lactosevrije yoghurt gaat mijn maag protesteren. 


Normaal kon ik kaas wel hebben, maar mijn maag is nu natuurlijk ook helemaal niks meer gewend. Gisteren weer kaas geprobeerd. 2 crackers met 4 plakken kaas. Ik voel mn maag nog....en mn meisje was gisteravond en vannacht overstuur. 


Maar toch blijft het dan knagen..toeval?? 


Provocatie testen heb ik bij mijn derde (ook een huilbaby) gedaan en nóg blijft het gissen. Kijk als je nou een baby zou hebben die bij een drupje melk rood uitslaat met vlekken en benauwd wordt (heel naar lijkt mij dat overigens) dan weet je het meteen. Dan is het een allergie. Maar die intoleranties...vaag gebied. Die test  gaat dubbelblind. Je wordt dan naar huis gestuurd en moet bijhouden wat je ziet. Maar dat is precies wat ik nu ook doe. Als mijn zoontje toentertijd driedubbel was geklapt bij een beetje melk dan wist ik het ook wel sneller. Maja, die klachten kunnen ook komen van ...onrust...tandjes..ziek?


Het gaat eigenlijk helemaal prima zo. Ik laat gewoon de boel weg. Maar mijn man wil graag duidelijkheid en ook later als ze straks zelf gaat eten....ik weet het niet hoor.. Ik ben in elk geval helemaal aan de bak geslagen haha, want ik laat niets mij mijn koekjes/cake/taart door mijn neus boren haha. Lading amandelmeel en boekweitmeel besteld en...bakkers klaar? bakken maar :P


 


 


 

898 x gelezen, 5

reacties (12)


 • Scheirischa

  Ik herken je struggle overigens heel goed. Ons dochtertje kon heel lang niet tegen melk, ei, soja, nachtschade, aubergine,….

  Melk en soja waren altijd de ergste triggers. Melk gaat nog steeds niet, soja zo de ene keer wel; de andere keer niet. Te zien hoe hoogverhit het is geweest. Sojabloem gaat vaak wel in een koekje, soja-eiwit in bv melk of yoghurt dan weer niet.

  De overige zijn “voorbij”. Dus ik hou het voor mezelf op soja en melk allergie. Maar wat een gedoe he zeg!

 • Scheirischa

  Kan je niet enes proberen met een melkvrij koekje te nuttigen gedurende een paar dagen, waar wel tarwe in zit?

  Ik denk dat in de hero baby bio boudiors geen melk maar wel tarwe zit. Bij klachten stoppen?

  Dat is mss nog een tactiek?

 • Maartje07

  Wat fijn zeg, dat je een modus hebt weten te vinden!

  Mijn dochter heeft ook veel voedseltoleranties gehad. Gelukkig een aantal nu overgroeid.

  Ik ben een tijdje actief geweest bij FB-groep Borstvoeding en voedselovergevoeligheid en daarbij zie je dat de meestvoorkomende zijn in deze volgorde: koemelk (en andere dierlijke melk), ei, soja en tarwe.

  Het gaat dan om het tarwe-eiwit en niet om de gluten. Voor sommigen lukt het wel om speltbrood te eten. Dat zou je kúnnen proberen (AH heeft fijn en lekker speltbrood). Heb dit zelf ook een poos gegeten vanwege vermoeden op tarwe (bleek achteraf niet zo te zijn).

  Het is een vreselijke zoektocht vond ik om te achterhalen waar je kindje allemaal op reageert. Mocht je nog meer tips willen, kan ik je echt die FB-groep aanraden en je mag me ook gerust een Pb sturen.

 • Shrimp

  Ik heb geen facebook, maar dank je wel:D. Ja idd tarwe want ik heb het bij bv rogge niet. Dat was al gelukkig snel duidelijk. Haver en spelt heb ik nog niet durven proberen...

 • littlefreckle

  Wat voor intoleranties had je kindje maartje? We zitten inmiddels ook in de zoektocht. Reageert iig op melkeiwit, ei en pindakaas. Speltbrood vind ik een goede tip, dat ga ik proberen. Ik merk wel een verschil tussen geen broodkorst of wel bijv.

 • Druif89

  Herkenbaar! Onze jongste heeft ook een koemelkallergie. Goed verpakkingen checken. Kipfilet voor op brood bevat namelijk ook vaak melk 😉 en dingen als paprika chips, frikandellen... Het verschilt per merk, maar zit echt in de vreemdste dingen.

 • Maartje07

  Ja, je wordt niet goed hè waar het allemaal in zit en het verschilt idd per merk.

 • Druif89

  Ja het verschilt inderdaad heel erg per merk, altijd opletten. Ons zoontje kan er echt niet tegen. Ook altijd checken als verpakking vernieuwd zijn. Maar melkpoeder of wei word nou eenmaal vaak gebruikt als bindmiddel in producten.

 • Shrimp

  ja tarwe in zure matten bv ...

 • Linde-1

  Wat fijn dat je dochtertje nu wat meer rust heeft, en jullie ook natuurlijk.

  Wel pittig zeg dat je heel erg op je eetpatroon moet letten.

 • Jana001

  Heel herkenbaar hoor. De eerste 4 waren huilbaby's met reflux. Na de 4e owv eigen klachten melk en gluten achterwege gelaten. En de 2 volgende kids waren zo zalig rustig. Ik begreep niet waarom omdat ik inmiddels 3 jaar al zo at. Maar ondertussen toch de link kunnen leggen. Dochtertje nu ook. Ik heb 2 maal gluten gegeten. En net de dag die daarop volgt schreeuwde ze oncontroleerbaar. Toch maar weer laten dan!

  Ondertussen ben ik sporadisch weer melk en gluten in aan het voeren voor alle kids. En het lijkt me dat de jongsten (die dus tijdens de borstvoedingsperiode niet of amper zijn blootgesteld) er het minst gevoelig voor zijn. Na een eerste levensjaar kan die gevoeligheid verdwijnen. Hopelijk is dat bij jullie ook het geval.

 • Maartje07

  Zijn het echt gluten denk je of net als bij Shrimp ook tarwe? Over het algemeen reageren kinderen niet op gluten in bv, maar op de tarwe-eiwitten of evt ook op andere granen.

  (Ik heb een hele poos ook zeer beperkt moeten eten en me erg in de materie verdiept.)