Zwangerschap 5e Shrimpbaby

Voor ik 40 wk ben schrijf ik maar even een blogje haha. Even babybytes checken, even reageren dat gaat nog wel tussen neus en lippen door,
maar echt een blog schrijven , daar komt het maar niet van. En wie weet wordt deze ook wel in drie stukken geschreven ;-)
Het gaat prima met ons als gezinnetje, prima met mij en baby5( hoop ik). Ik ben door de dag heen misselijk maar met Mn “ bff” SPA rood in Mn hand, overleef ik de dag.
Als ik aan het koken ben lijk ik wel een verslaafde. Ik merk nu dat alles ( moeheid en misselijkheid) vooral na 1600 komt en langzaam erger wordt.
Dus ik doe het huishouden , de paarden en het koken het liefst voor 12.00, dan kan ik evt smiddags warm eten of ik hoef s avonds niet meer te koken. Dit scheelt echt een hoop.
Maandag hebben we een termijnecho en die week is Mn man ook vrij. We hebben een paar uitjes gepland maar of dat iets wordt... het weer lijkt niet echt mee te werken.
Hoop dat baby het allemaal goed doet , blijft elke echo spannend vind ik, zelfs als het de vijfde is.
Het wordt nu ook met week3 van de vakantie wat rustiger in huis, ik merk dat onze oudste (ASS) altijd even 2 weken nodig heeft om weer aan alles thuis te wennen. Dat iedereen er is enzo.
Tis eigenlijk sneu.... hij is nu kalm, voor je het weet zijn die eerste weken van school er weer , om vervolgens weer een moeilijke periode door te maken. Zielig ... maar we doen onze uiterste best voor hem.
Onze vierde dame heb ik volgens mij ook maar bar weinig over geschreven. Dat is er eentje! Zo attitude is niet van de lucht inclusief de bijbehorende handgebaren. Maar ze gaat zo snel! Zoveel sneller als de anderen.
Ze is samen met dr oudste broer twee handen op 1 buik. Zo lief die twee. Ze ligt nog altijd op onze kamer ( niet meer in bed inmiddels) en dr eerste woorden komen. Dat is voor ons gezin snel XD haha. Als ik sommige lees hier...
maar goed de stand staat nu op ; papa, mama, E-E ( zo noemt ze dr oudste broer) , nee, ja, shiyo ( shiloh de hond) , nou! , mauw, die, bed, paad ( paard) poep en bah. Oja daag en hoi/ hee.
Ze gaat nu door een tandjes fase, ze krijgt alle kiezen in 1 ruk, Yes! Hèhè. Ze vergezeld ons nu al een aantal avonden. Smeren en soms een zetpil, anders weet ik het ook niet.

Onze derde heeft ons vorige week weer laten schrikken met zijn, inmiddels 4e koortsstuip aanval. Wij weer naar de HAP, dat moet als hij dat heeft. Gelukkig ging het smiddags weer wat beter, een oorontsteking veroorzaakte de koorts.
Hij is ook sinds een week zindelijk !!!! Whoeeehoeee!! Hij is nu 3 jaar en 4(?) maanden. En hij kon het eigenlijk allang want hij was al maanden poepzindelijk . Maar plassen hoefde niet op de Wc zei hij, dat mocht in de luier. Great een ongemotiveerde peuter...
Stickers deden het niet.. kadootje niet... Dus ik denken wat hij het liefst wil.. CHOCOLADE. Elke keer als hij plaste op de wc mocht hij een smartie ( eentje) en jawel , na een krappe week! Zindelijk. In het begin zei hij wel “ ik wil chocolade “ i.p.v. “ ik moet plassen . Maar oké , hij ging!
Ik zat een beetje in over het afbouwen maar hij vraagt er nu al niet elke keer meer na ... dus als de pot leeg is, is hij een “ grote jongen”.
Dat vond hij belangrijk “ groot zijn” maar ook dat was niet motivatie genoeg in het begin om hem zindelijk te krijgen haha.

Voor Mn eerste meisje is het een beetje moeilijk te verteren dat kleine broer meteen dag en nacht zindelijk is en zij ( met 5) nog niet.
Tis zo’n kwetsbaar zieltje dat meisje. Ze herhaalt alles wat je dr vertelt om zichzelf te sterken. “ maar daar kan ik niks aan doen he? Dat gebeurt per ongeluk. Het komt vanzelf toch?”
Ze kan ook goed zingen , ze onthoudt echt alle liedjes die ze leert! Heel knap. 7 september mag ze samen met haar broer beginnen aan zwemles en dan wil ze dolgraag op ballet. Geen paardenmeisje haha.
Prima, met haar figuur gaat dat goedkomen, elegantie komt nog wel haha. ( kent iemand die aflevering dat peppa ballet doet XD? Nou zoiets is het nog) Het zal ook heel goed voor haar motoriek zijn , ze kreeg afgelopen twee jaar oefentherapie op school.
We zijn al veel aan het oefenen om die moves te kunnen waar je flink wat flexibiliteit bij kan gebruiken ( voor ze oud en stijf is haha)
Op YouTube heb je “ Daniela ballerina” heel leuk als jullie ook ballet dametjes hebben. Mijn jongetje van 3 vind het ook leuk dus voor die leeftijd kan het ook prima.
Heeel zoetsappig maar ze vindt het geweldig en mama huppelt natuurlijk vrolijk mee. Al krijg ik nu af en toe op Mn kop van baby5 , de spieren in Mn lies en onderbuik gaan dan ineens in een soort spasme. Aiaaaiiauw.
Ook moet ze de mannen( tjes) van dr afslaan. Of naja zij heeft er eentje gekozen en daar wijkt ze niet vanaf . Tis S. voor en S. na. En weten jullie waarom dit jochie de gelukkige is ?( ja in de kring wordt er serieus geduwd om naast Mn dochter te zitten) dit ventje had een week de griep,
daarom dus. “ vind je F. niet een leuker jongetje daar speel je veel meer mee?” “ Nee S. Is ziek geweest” oké.... case closed.
S. it is.

Dus , dat was weer even een update . Het gaat goed met ons .

Xxxx

1186 x gelezen, 5

reacties (0)