Huilt op bedje

Als ik Steve oppak als hij overstuur is denken mijn ouders dat ik hem verpest.
En hij nooit zal wennen aan zijn bedje
Maar als hij overstuur in zijn bedje ligt snachts pak ik hem bij me,en is hij rustig en valt bij me in slaap
Dat schattige overstuur koppie dan wil ik hem gewoon knuffelen. .

Wat is jullie advies moet ik dat niet meer doen,
Wen ik hem verkeerde manieren aan, een 1maand oude baby?
Alvast bedankt

1325 x gelezen, 2

In Baby

reacties (28)


 • Mammievandrie

  Ouders altijd met hun ouderwetse adviezen en bemoeienissen.... Brrrrr kan er wel kriebelig van worden. Pak jullie ventje maar lekker vast!!! Je kunt een kind alleen maar verwennen met materiaal, niet met liefde en geborgenheid!!

 • mijn~meisje

  Ik liet mijn babys nooit alleen in bed huilen. Nergens voor nodig. Er is een reden dat eigenlijk elke baby in de armen van een ouder zo makkelijk in slaap valt. Als dat geen goede functie had waarom heeft natuur het dan zo bedacht?!! In het westen vinden veel dat kinderen als heel jong maar alles alleen moeten kunnen. Alleen slapen, alleen spelen etc etc. Eigenlijk hebben we oprecht gewoon te weinig tijd voor onze kinderen om compleet aan hun behoefte te voldoen.

  Pak je kindje op, hou hem lekker bij je, al zou je hem de hele dag bij je dragen is er werkelijk nog niets aan de hand. Jou kindje jij bepaalt. Ik heb mijn oudste ook veel alleen laten liggen, toen kreeg ikd at ook veel te horen en ik kende niets anders. Bij mijn tweede en deerde deed ik het heel anders. Heel veel dragen, ook terwijl ze sliepen. Samen slapen. Mijn middelste durfde al zo snel veel meer zonder mij dan mijn oudste. Ik had het idee dat juist door al die nabijheid dat ze het vertrouwen hadden mama is er toch wel. Ook als ik iets verder ga etc.

  Ik denk dat Kiind wel heel goed bij je zal passen. Dat is een opvoed iets wat ook meer alternatief is en meer van het niet laten huilen en je kind dichtbij houden. Ik zou zeggen ga daar is lezen en kijk wat je aan spreekt en leuk lijkt, wat je niets lijkt laat je liggen.

 • Vrouwvanmilitair

  Volg je hart! ❤️

  Ik nam mijn kleine altijd bij mij als hij moest huilen zeker het eerste jaar. We hebben ook wel eens een fase gehad dat hij niet naar bed wilde. (Was toen hij +/-9 maanden oud was)

  Maar het is een lief ventje van 2,5 jaar die iedere avond lekker in zijn bedje gaat liggen en slaapt.

  Laat je niet beïnvloeden door je omgeving! ❤️ ik herken dat namelijk heel erg. Heb ook regelmatig commentaar gehad. Niets van aantrekken!

  Vind ook niet dat je je kind kunt verwennen met liefde. Denk juist dat het heel erg goed is voor een kind. Zo weten ze ik hoef niet te huilen want mama komt en is er altijd voor mij.

 • Grumble2.1

  Met 1 maand sliep die van mij op mij .. nu 13 weken en nog slaapt hij liefste op mij .. dus nee je doet niks verkeerd .. je doet alles goed.. knuffelen bij je pakken lief hebben kusjes geven en dat allemaal 100x desnoods ;-)

 • Vrouwvanmilitair

  Volg je hart! ❤️

  Ik nam mijn kleine altijd bij mij als hij moest huilen zeker het eerste jaar. We hebben ook wel eens een fase gehad dat hij niet naar bed wilde. (Was toen hij +/-9 maanden oud was)

  Maar het is een lief ventje van 2,5 jaar die iedere avond lekker in zijn bedje gaat liggen en slaapt.

  Laat je niet beïnvloeden door je omgeving! ❤️ ik herken dat namelijk heel erg. Heb ook regelmatig commentaar gehad. Niets van aantrekken!

  Vind ook niet dat je je kind kunt verwennen met liefde. Denk juist dat het heel erg goed is voor een kind. Zo weten ze ik hoef niet te huilen want mama komt en is er altijd voor mij.

 • Jobbie

  Op een gegeven moment kan de baby wel bewuster gaan huilen zodat je komt. Dan is het leren zelf in slaap vallen of even 'alleen' zijn belangrijk om te oefenen. Maar ook dat bepaal je zelf of en hoe je dat wil. Ik zal t bij mezelf houden, voor mij was dat belangrijk, want ik hield het niet vol, het constant klaar staan voor je baby. Dus denk erover na hoe je dit binnen een paar maanden wil/kan doen. Ik had er zelf de energie niet voor helaas, werd zowat overspannen van het gehuil.

 • Tweede83

  Gewoon lekker uit bed halen en knuffelen en troosten. Ik zou wel als hij weer in slaap is gevallen weer in zijn bedje leggen.

 • Amatullaah

  Mijn kinderen sliepen tot 3 jaar bij me, bewuste keus. Ze zijn niet verpest hoor :)

 • Nikitaa28

  Mensen moeten zich altijd bemoeien je moet doen wat voor jou en de kleine goed voelt.

  Een baby van 1 maand oud kan je niet verpesten als die een jaar was geweest oké dan is het misschien anders maar dan is het nog je eigen keus

 • Mommyx3

  Mensen moeten niet zo veel bemoeien. Ze bedoelen het goed maar zo vervelend. Vroeger was vroeger, nu weten we ook meer. Je kan een baby niet verwennen. Een baby die huilt laat merken dat hij iets nodig heeft kan eten zijn , schone luiertje maar kan ook zijn dat hij (extra) geborgenheid nodig heeft. Mijn oudste wou de eerste 7 maanden alleen maar in mijn armen slapen. Zodra ik hem in zijn bedje legde dan huilde hij en in mijn armen was hij stil. Ik heb het geaccepteerd. Blijkbaar had hij het nodig. Mijn 2e en 3e sliepen wel vanaf dag 1 in de kinderwagen of hun bedje. Elk kind is anders volg je gevoel en laat je niet gek maken

 • Nicolette87

  De generatie boven ons denkt er vaak anders over… de inzichten zijn nu anders, ik laat m’n baby ook niet huilen, je ziet ook dat het helpt als je ‘m oppakt dus gewoon blijven doen. Ik zou ‘m zelf wel weer terugleggen in zijn bedje.

 • Semeli

  Dankjewel voor de reacties doet me goed, idd ene oor in wat betreft mijn ouders.

  Hoef ik nu niet meer te twijfelen.

 • BAMMOEDER

  Gewoon lekker oppakken als hij huilt, je Kindje is pas 1 maand oud. Je kan hem nog niet verwennen. Ik zou niet teveel naar je ouders luisteren. Ik ken het zelf ook maar al te goed, mijn Ouders geven ook vaak adviezen die een beetje achterhaald zijn. Ik zeg dan heel duidelijk hoe ik het zie en dan is het meestal ook klaar. Vroeger waren wel meer dingen normaal die wij nu niet meer normaal vinden, zoals laten huilen bijvoorbeeld.

  Als je Kindje huilt, huilt hij dan echt of is het meer jammeren? Bij jammeren zou ik nog even afwachten, bij echt huilen zou ik hem gewoon lekker mee in bed nemen. Als je hem overdag in zijn eigen bedje laat slapen is dat toch ook prima?

 • 3Blessings

  Vertrouw op je eigen gevoel en luister naar jezelf en je baby. Iedereen heeft wel een andere mening. Laat je niet gek maken. Zij voeden je baby niet op, dat doe jij.

  Vooral mijn tweede en derde hebben vanaf geboorte naast mij geslapen. Ze hadden heel veel behoefte aan mama (de borstvoeding zal daar zeker aan hebben bijgedragen), dus dat heb ik ze alle drie gegeven. Anderen waren het daar niet mee eens, maar dit was het beste voor mijn kinderen. Sinds kort slaapt de jongste (bijna 4) ook in haar eigen bed. Eenmaal aangeleerd is het wel moeilijk om weer af te leren. Maar de vraag was ook wel een beetje, wie leer ik het af? Mijn kind of mijzelf? Ik vond het namelijk ook heerlijk om naast mijn kinderen te slapen en met ze te knuffelen.

 • Nog-even!

  Misschien eerst deze vraag beantwoorden: hoe geweldig waren jouw ouders voor jou en eventuele broers en zussen? Hoe zijn jullie groot geworden? Kwam je gelukkig en evenwichtig uit je jeugd? Dat kan helpen om voor jezelf te beoordelen of jij hun voorbeeld wilt volgen in de toekomst...

  En bedenk hoe je met je eerdere kind(eren?) omging... Hoe ging dat?

 • Paprikaplantje

  Ik zou toch eens wat meer op mijn eigen gevoel vertrouwen als ik jou was. Jij bent de ouder, niemand heeft er iets aan als je iets doet tegen je gevoel in. Jij bent eindverantwoordelijk voor deze baby, dus jij moet het aan jezelf kunnen verantwoorden als je hem laat huilen, "omdat je moeder dat wil"

  Ik kan je wel vertellen dat ik vind dat een baby gewoon vastgeplakt hoort aan een ouder, zeker de eerste 3/6 maanden, maar je moet je eigen waarden vinden, en je eigen liefde kunnen vormgeven naar het kind.

  Juist als je alleen bent moet je echt leren om op jezelf te vertrouwen, er is geen andere (mede)ouder die opkomt voor het belang van je kindje...... Alleen jij..... Dus jij moet beslissen, ook als je twijfelt, vanuit jouw gevoel. En niks anders.

 • Chudo

  Dit is de 2e blog over dit. En nogmaals:

  Meid ene oor in andere oor uit!! Echt hoor, laat je aub niks aanpraten en onzeker maken door anderen! Het is jouw kind, punt uit.

 • Flora2020

  Ik vind deze wel mooi en zeer waar: I hold my Child to sleep every night, not because they are spoiled, not because I am manipulated. But because they trust me and I am their safe place.

  Wat je ouders zeggen is achterhaald. Je wil dat je kindje zich kan focussen op zn ontwikkeling en niet de energie moet stoppen in angstig en verdrietig zijn. Laten huilen heeft een nadelig effect op het stressniveau van de baby en dat kan langdurige schadelijke gevolgen hebben. 

  Misschien leuk en leerzaam om het boek baby in droomritme te lezen.

 • Myrtheflower

  Moppert hij wat of moet hij echt huilen, dat maakt verschil. Maar hoe jij je kindje opvoed, dat bepaal je zelf, en niet je ouders.. Ze kunnen adviezen geven, maar uiteindelijk moet jij het toch helemaal zelf doen. En dan kun je het maar beter op een manier doen die jij fijn vind/bij je past.

  Vergeet niet dat de kleine 9 maanden in je buik heeft gezeten, en dat de donkere koude wereld echt wennen voor hem is. Niks is dan fijner om gewoon lekker dicht bij je mama te zijn, de overgang is echt groot! Gewoon je kindje lekker liefhebben. Maar wel kijken of uit bed pakken echt nodig is, hij moet tenslotte wel aan zn slaap komen net als jij

 • Hopefull1990

  Kinderen van 1 maand hebben je gewoon nodig. Rond een maand of 6 kunnen ze manipuleren haha❤

 • Liv29042020

  Jouw kind bepaald, hier boeit mij nul,nul wat anderen er van vinden. Ik doe waar ik me goed bij voel en niet dat een ander zich goed voelt. .

  Baby's zijn afhankijk geboren en iets als te veel liefde bestaat niet. Al leg je jouw kind tot zijn 4e naast je, als jij en je man dit goed vinden dan doet de rest er toch niet toe. Denk je dat er maar ook één16 jarige is die zegt je hebt me te veel liefde gegeven en of naast je slaapt. En denk je dat men over 18 jaar nog zegt oh ja jij verwende je kind te veel. Het is een andere generatie en studies genoeg laten huilen doet meer kwaad op langer termijn, kan je genoeg over lezen. Zo klein die hebben je gewoon nodig en jouw plicht als moeder dus links laten liggen

  Zelfde als men zegt dat baby's kunnen manipuleren volwassen zijn er niet eens toe in staat laar staan een baby. Een baby's brein is niet eens zo ver doorontwikkeld om te manipuleren, men zegt als de baby huilt om jou te laten komen heeft hij je ook nodig. Dat het voor ons niets is of voorstelt maar dat is voor je kindje wel zo. En als men dus dag associeert met manipuleren klopt er iets niet, want manipuleren betekend in wezen bedrieglijke methode toepassen om je zin te krijgen. Ook zijn er een aantal dingen voor nodig om dit te beheersen en ook dit heeft een baby niet

 • Mykha

 • Yune

  Dit dus^

 • Mykha

  Lekker bij je pakken. Hier kwam met 6 weken een beter dag/nacht ritme en verdwenen ook de krampjes. Het werd daarna makkelijker! Je ouders komen uit een andere tijd, inmiddels is bekend dat je zo’n jonge baby niet kunt verwennen.

 • boterbloemen

  Vroeger, in de tijd van jouw ouders, was dat inderdaad heel gangbaar advies, tegenwoordig weten we gelukkig beter. Je kunt een baby niet verwennen de eerste maanden. Bovendien levert het laten huilen een baby stress op en slaaptekort, dus reden genoeg om dat niet te doen. Jouw moedergevoel geeft het echt goed aan: lekker oppakken!

 • claritabonita

  Lekker oppakken en bij je nemen. Je doet het super goed. Je kunt een jonge baby niet verwennen, alleen heel veel liefde en veiligheid geven. Wat je ouders betreft: ene oor in, andere oor uit.

 • MM-mom

  Er is een verschil tussen jengelen en echt overstuur.

  Al het goedbedoelde advies proberen linkt te laten liggen.

  Jij bent z’n moeder dus jij bepaalt wat goed is.

  Je kan zo’n kleine baby nog helemaal niet verwennen.

 • Vlindermoeder

  Niet meer naar je ouders luisteren ;) Een beetje jengelen is niet erg, maar als je kind overstuur is, dan gewoon lekker bij je nemen hoor!