Benauwdheid

Hoihoi,

Ik maak me toch een beetje zorgen, al zegt de verloskundige dat het er bij hoort. Sterker nog, het zal zelfs erger worden. Ik heb namelijk al vanaf week 18 ofzo dat ik me wat meer benauwd voel en af en toe wat druk op mijn borst voel. Nu ik 26 weken ben is het alleen maar sterker geworden en slaap ik er soms ook slecht van. Ook als ik op de bank wat onderuitgezakt zit is de druk op mijn borst en benauwdheid heftig aanwezig. Soms zelfs als ik gewoon zit. Ik vind het allemaal maar een eng en heftig gevoel. Helemaal omdat ik nog 14 weken moet en het blijkbaar nog erger zal worden.. Zijn er mensen die dit ook hebben of hebben gehad? En zo ja wat heeft jou geholpen om dit zo min mogelijk te voelen of hier goed mee om te gaan?
Dank al vast voor jullie berichtjes!

500 x gelezen, 0

reacties (5)


 • SarahRobin

  Hmmm dank voor jullie reacties in ieder geval :).

 • Onverwachte.nr4

  Ohh jaaa.

  Gevoelsmatig sinds week of 5/6 al last van. Medicatie moeten aanpassen zodra wist dat ik zwanger was.

  En vanaf dat moment nog meer last van de astma. Regelmatig snachts wakker van. Stukje lopen soms zoo benauwd dat ik weleens wil weten wat iemand dan denkt.

  Heeel af en toe gaat het een dagje goed. Maar de groter de uk. De meer de longen ook in verdrukking komen en je er meer last van kan krijgen.

  De een heeft er meer last van dan een ander. Leuk die hormonen.

  Helemaal als astmapatiënt.

  Hoe ga ik ermee om?

  Hmmm medicatie gewoon optijd nemen.

  Slechte dagen vooral niet teveel willen doen.

  Soms eventjes wat rustiger aan doen.

  Heel benauwd, dan eventjes goed naar achteren zitten. Of ff liggen helpt mij. Tenzij het de astma is. Dan helpt alleen de medicatie.

  Verder helpt mij om er niet te druk om te maken, dan word het erger. En helpen om hele benauwde momenten rustoefeningen/ademhalings oefeningen. Via fisio ooit gekregen met de 3e zwangerschap.

 • Raintje

  Ik heb het ook de gehele zwangerschap gehad, vanaf 15 weken.

  Bij mij werd het getriggert door continu te hoge polsslag, veroorzaakt door de zwangerschap. Geen oplossing voor gevonden, behalve heel rustig aan doen.

 • JustAMom

  Ja, ik heb dit ook gehad. Vond het heel naar. Mijn hb was aan het begin van de zwangerschap vrij hoog, 7.9, maar toch heb ik rond de 30 weken gevraagd of ze mijn hb nog eens wilden prikken. Die was toen duidelijk te laag. Toen ijzerinfuus gekregen en de klachten van benauwdheid verdwenen toen ook.

 • Pindakaasappel

  Ik heb dit ook. Maar je kunt er niet veel tegen doen.