Kussen door een vreemde...?!?

Vandaag was ik met de kleine meid even in de action. Ze zit vrolijk in de winkelwagen een beetje mee te kijken. Op dat moment lopen er twee meisjes (jaar of 16-18?) naar haar toe en voor ik het weet heeft een van beide haar arm om haar heen en kust en knuffelt haar op haar wang. Ik heb hier uiteraard direct iets van gezegd, maar dat was te beduusd om echt te beseffen wat er gebeurde. Later dacht ik, zou het een afleidingsmanoeuvre zijn voor zakkenrollen? ( Ik heb alles gewoon nog hoor). Thuis haar gezicht direct gewassen met water en zeep. Ik kan er niet bij dat dit echt is gebeurd. Mijn man zegt dat het kan komen omdat ze in andere culturen heel anders met kinderen omgaan. Wat is jullie mening hierover?

1518 x gelezen, 3

reacties (25)


 • MNAZ

  Ik zou het dus ook niet accepteren.Kan een cultuur dingetje zijn maar alsnog is dat meer tussen familie en vrienden en niet wildvreemde kinderen kussen.Wat hier ook wel genoemd is kan iemand met een verstandelijke beperking zijn.Ik ben ook lang geleden toen ik 20 jaar was door een jongen van ongeveer 11 jaar op straat gekust en hij bleef me vasthouden maar ik zag meteen in dat hij een beperking had en deed niet veel drama erover.

 • Ilsje85

  Ik denk net als jouw man dat het misschien een cultuurdingetje is en dat die meiden zich van geen kwaad bewust waren dat ze iets raars deden.

 • oemmiee

  Ik zou het ook echt niet fijn vinden! Laatst was ik dus bij een osteopaat die in z’n neusgat zat vervolgens aaide hij over mijn zoontje wangetje 🤮🤮 ik zei niks. Wel naar een andere osteopaat gegaan 😂😂

 • oemmiee

  Ik zou het ook echt niet fijn vinden! Laatst was ik dus bij een osteopaat die in z’n neusgat zat vervolgens aaide hij over mijn zoontje wangetje 🤮🤮 ik zei niks. Wel naar een andere osteopaat gegaan 😂😂

 • Ilsje85

  Het is ons ook 'overkomen' in de zomer van 2018. Onze dochter was toen net één jaar, op vakantie in Valencia (Spanje) en vanuit het niets werd ze op de plaatselijke markt gekust op haar blote voetjes en handjes door een stokoude dame die krom liep van ouderdom, geen tanden meer in de mond had, en bij benadering wel 100 jaar oud leek. Ze prevelde er bij, alsof ze bad. Tot tranen toe geroerd was de oude dame.

  Ik weet nog dat wij ook perplex stonden. Een heel aparte gewaarwording. Een vreemde die je kind zo adoreert, aanbidt bijna. Surrealistisch. Wij hebben er niets van gezegd, ook door de taalbarrière.

 • Amatullaah

  Ik zou wel even staan kijken maar wassen met zeep nee, gezond al die bacteriën haha

  Tis hoe andere culturen zijn en hoe je zelf bent. Hun zijn heel vrij blijkbaar en jij heel ja.. "streng" als ik een woord moet bedenken, dat kan wel eens botsen. Probeer open te staan voor andermans denkwijze :)

 • EEFJEx

  nouu, streng?

  ik vind dit echt niet streng hoor..

  dood normaal hoe ze er op reageerd, is toch niet normaal dat een wildvreemde oppeens jou kind kusjes geeft bah..

  okeee, als her iemand is die je kent bijv. buurmeisje.nichtje etc.

  maar een knuffel en kusje ?... nee dankje.

  als vreemde glimlach je ff misschien naar 't kindje meer niet.

 • Mela2020

  Nee bah! Familie of vrienden oke..

  Maar wild vreemde ??

  Ik zou er ook meteen wat van hebben gezegt wie geeft hun het recht jou kind zomaar een kus en knuffel te geven.. heel raar

 • Janneke92

  Ik zou hier ook echt een naar gevoel aan overhouden en het is ook echt niet oké dat mensen dit zomaar doen bij een jong kindje. Aan de andere kant: het kan hartstikke lief bedoeld zijn en misschien, zoals al aangegeven, sprake van een licht verstandelijke beperking bij die meisjes. Je weet dan toch het hele verhaal niet van die meisjes. Goed dat je er wat van hebt gezegd en logisch dat het je overviel. Ik denk dat het op zo'n moment iedereen overvalt, wie verwacht dit nou. Verder proberen het nu achter je te laten en maar te denken dat het zo slecht niet bedoeld is (heb je veel meer aan denk ik) Plus je kindje lijkt er niks van te hebben, behalve misschien een pijnlijke wang van het boenen 😉

 • Rupsie

  Zo te lezen ben ik niet de enige die het vreemd vind. Het was ook niet een klein kusje, maar een flinke 'pakkerd'. Mijn dochtertje vond het verder niet eng of vervelend, maar toch ben ik er niet oke mee. Ze heeft op de plek nu ook een rode huiduitslag 😓 misschien van de lippenstift of foundation of iets wat degene op had. (Ze heeft een gevoelige huid en ik draag verder geen make up) Ik hoop dat het morgen weggetrokken is.

 • Littly

  Of te hard gepoetst😉

 • Rupsie

  Haha nee, ik maak jaar gezicht altijd na het eten schoon met een washandje met water. Dus niet anders dan normaal. Ook geen schuursponsje gebruikt 😜

 • Paperdoll

  Ik vind dat echt not done. Dit gaat nu over een kind dat zelf niks kan zeggen, maar stel je eens voor dat iemand naar jou stapt en je kust. Eender waar. Dat is toch super raar. Ik zou hetzelfde als jou reageren wrss, want ik ben niet zo snel met woorden. Maar ik zou me er achteraf ook raar over voelen.

 • SerenaLoah

  Och ja hier ook regelmatig hoor, dan wel jongere kinderen (8-12). Ze zijn dan ook snel weer weg, maar ik blijf het ook raar vinden. Vaak is het voor ik er erg in heb alweer over, maar als ze blijven hangen geef ik wel aan dat ik dat liever niet heb. Meer omdat mijn kind ook nog niet goed kan aangeven of dat wel gewenst is.

 • liefdevolleBAM

  Nou dat zou ik zeker niet waarderen nee

 • Janss02

  Ohh nee! Heel vreemd..

 • Y1607

  Apart.. maar zou mij er niet druk over maken

 • Charhm

  Ik zou ook beduusd zijn geweest en vind het heeeel raar!

 • Janss02

  Ohh nee! Heel vreemd..

 • Nog-even!

  Het kan idd een cultuurdingetje zijn of iemand met een verstandelijkebeperking, maar ik vind het niet acceptabel.

 • Lady-Whistledown

  Hoe reageerde je dochter eigenlijk?

 • Florien84

  Nou ik was daar ook niet blij mee geweest. Vind het sowieso maar vies als mensen naast het gezin, kusjes gaan geven.

 • Baby.wens

  Nou, ik was echt uit m'n pantoffel geschoten als een wildvreemde mijn kind zou kussen. En dan ook nog eens in het gezicht. Oh bah nee hoor!! Rare mensen zeg, dat doe je toch niet??? 😵

 • Pindakaasappel

  Raar. Maar zou mij er niet te druk om maken. Je hebt al je spul nog en je dochter of zoon maakt het toch niets uit.

 • Vlindermoeder

  Huh? Wat apart zeg!