Onze donor

 


 


De afgelopen week druk geweest met het over en weer mailen met de Deense spermabank. We wensen nog altijd graag een derde kindje samen. Nu onze donor is gestopt, en we onze kinderwens niet opzij kunnen zetten, zijn we op zoek naar een andere donor. Na wat heen en weer gemail, blijkt dat onze donor al gestopt is met doneren voordat we zwanger werden van onze oudste. We vinden het heel spijtig dat we hier niet toen al over geinformeerd zijn, want de kans om onze kinderen volledig biologisch te laten matchen is daarmee vooraf al nihil geweest. Des te rijker voelen wij ons met twee kinderen van deze donor, die dus beide na het stoppen van de donor nog hebben mogen groeien in mijn buik.

In de loop van de jaren is er het een en ander verandert. Waar we toen onze keuze maakten op uiterlijke kenmerken en opleiding, kunnen we nu hele psychologische testen inzien, de familiegeschiedenis bekijken en een foto en persoonlijke noot van de donor bekijken. Daarnaast kunnen we lezen wat de donor heeft doen besluiten om donor te willen zijn. Het is heel bijzonder om op deze manier op zoek te gaan en meer te weten over die toch wel heel bijzondere 'meneer'.
Toch deed het ons ook het een en ander beseffen. Want waar je soms hele mooie, diepzinnige en ontroerende berichtjes leest, zijn er ook donoren die eerlijk schrijven het beetje geld wat ze ervoor krijgen - goed te kunnen gebruiken. Laat ons nou net niet die donor willen... Maar dan knaagt er wat. Van de donor van onze kinderen weten we hier niets van, hebben we nooit een babyfoto kunnen zien en weten we ook niet over zijn familiegeschiedenis, onderzoeken en gezondheidsgeschiedenis...
Willen wij op papier ook 'kennis' maken met de donor van onze kinderen? Willen we weten aan wat voor persoon wij onze prachtige kinderen te danken hebben? Ja natuurlijk! En ja, ook zelfs als dit confronterend zal zijn en hij niet de persoonlijkheid lijkt te hebben die je zou wensen. Het blijft voor ons wel de persoon die ons, ons grootste geluk gegund en gegeven heeft. 
En nu ben ik gespannen, als een kind die een paar dagen voor zijn verjaardag zit. Denemarken heeft bevestigt dat ze ons dezelfde gegevens van de donor kunnen doen toekomen, die we nu ook van de andere donoren kunnen inzien. We moeten enkel nog wat gegevens doorgeven van ons 'profiel' die we hebben op hun website, en dan zorgen ze dat onze donor daaraan gekoppeld gaat worden. Ik verwacht dus dat we kort na het weekend heel veel meer weten dan nu.

Denemarken helpt ons ook met het vinden van een lijkende match, zodat ons hopelijk derde wonder gelijkenissen zal hebben met zijn/haar broer en zus. Zij kunnen nog meer gegevens inzien, volwassen foto's van de donor vergelijken op uiterlijke kenmerken en nu hebben ze een match met twee donoren gevonden. Beide hebben nu geen voorraad, maar zullen begin en/of eind augustus weer de voorraad 'rietjes' aanvullen.

In de tussentijd hebben we nog geen definitieve besluiten genomen. Eind juli heb ik een telefonisch consult afgesproken met mijn begeleidend arts. We staan nu nog op de wachtlijst voor een Nederlandse, betaalbaardere donor. Maar omdat de wachtlijst zo groot is, en ik er niet jonger op word (en de arts ook al heeft aangegeven dat mijn eicellen in kwaliteit achteruit gaan gezien de opbrengst bij de icsi's) wil ik niet meer minimaal een jaar wachten. Ik wacht nog af wat de arts mij kan vertellen over de vordering op de wachtlijst en in hoeverre je dan keuze hebt in een donor of dat je gewoon iemand toegewezen krijgt. En daarna besluiten we verder wat we doen... Dus wie weet kan het zomaar in een versnelling komen allemaal. 

 


 


 


 


 


 

2012 x gelezen, 8

reacties (23)


 • Taartje

  Wat ontzettend leuk voor jullie dat jullie de informatie krijgen van de vorige donor. Ik hoop dat die niet tegen zal vallen..

  En wat gaaf dat jullie toch doorgaan voor nummer 3!!! Ondanks dat het niet dezelfde donor is. Ik gun jullie het allerbeste en ik hoop dat het snel goed komt.

 • Chudo

  Wauw ben blij voor jullie! Ik heb even gemist dat jullie toch een andere donor gaan zoeken, omdat je zo overtuigd was je kinderen allemaal dezelfde donor te gunnen zodat ze 100% broer en zus zouden zijn. Vanwaar toch die ommezwaai? Ben zo blij voor jullie dat jullie je hart volgen en hopelijk duurt het niet al te lang meer! Duim voor je.

 • Girlsmommy84

  Jeetje meissie wat een spannende periode gaan jullie in zeg!!

  Ik hoop dat jullie 3de wondertje nog komen mag!! Hij/zij komt in een mooi en warm gezin terecht!! 😘

 • Lumi

  Omg meis, spannend!!!! Zo bijzonder om dit traject wederom mee te maken bij je. En wat een hoop gegevens kan je gaan verwachten. Mijn duimen draaien, ik weet hoe groot jullie wens voor een derde kindje is. Dikke knuffel vanaf hier

 • Rupsie

  Heel bijzonder! Ik ben zo benieuwd naar de reden van donatie van onze donor!

 • Nora91

  Wat ontzettend spannend allemaal! Wat bijzonder dat jullie alle informatie van de donor nog kunnen krijgen. Lijkt me fijn voor je kindjes mochten ze het ooit willen weten. Zeker mocht er een derde komen dat ze allemaal dezelfde informatie kunnen krijgen.

 • Rupsie

  Je slaat de spijker op zijn kop. Dat is precies wat we zeiden tegen elkaar. Dat de derde dan vroegtijdig al zoveel meer info heeft over de donor en we dat dus ook zouden wensen voor onze kids met deze donor. We vroegen het na met in ons achterhoofd dat de kans op een nee veel groter was dan een ja. Toen ik de reactie las heb ik het zovaak nagelezen!

 • Nora91

  Echt heel fijn dat het geen nee is geworden! Nu hopelijk snel een kleine beeb

 • Trotsemama<3

  Super spannend! Wat een verhaal. Mooi om dit alles te lezen wat er in jullie om gaat ❤

 • Rupsie

  En voor mij een klein dagboekje

 • caroli

  Beste,

  Heel fijn dat ze de uitgebreide informatie nog willen delen. Ik heb alles opgeslagen voor als onze dochter later meer wil weten.

  iets wat je nog mee zou kunnen nemen in jullie keuze voor een derde is iets waar wij tegenaan gelopen zijn. Wij weten ondertussen dat er over de hele wereld 25 tot 40 families zijn met half zusjes en broertjes. Met sommigen zijn we in contact. Als je nu kiest voor een derde en dus een andere donor heb je als gezin nog een hele groep aan biologisch gerelateerde families. Dat is iets wat ik bij de keuze voor een donor heb onderschat.

 • Rupsie

  Hoe ben je in contact gekomen met die andere families? Ik ben daar (nog) niet heel bewust mee bezig geweest, al is het wel onderdeel van onze gesprekken geweest. Ook dat de oudste natuurlijk al eerder contact zou mogen opnemen met de donor, en de tweede dan wel al vroeger meer weet van de donor en de jongste dan dus niet. We staan nog op de wachtlijst voor onze huidige donor, er zijn vrouwen met onze donor die units hebben gereserveerd. Mochten zij de reservering annuleren kunnen we daar nog aankomen, maar de kans is heel gering en geen garantie dat het vrijkomt.

  Ze hebben nu een nieuw systeem, ze koppelen een maximaal aantal wensouders aan een donor, volgens mij 11-12 gezinnen. Dus niet meer een max aantal kinderen per donor.

 • caroli

  Wij hebben een Amerikaans donor bank. Dus het werkt ietsje anders. Via hun forum heb ik bijgehouden wie er zwanger was en contactgegevens gedeeld en online heb je forums en Facebook waar je op kan zoeken. Ik lees nu wel verschillende verhalen dat er toch meer families zijn dan toegestaan omdat ze bv aan 20 wensouders verkopen waarvan er dan door de jaren heen zwangerschappen ontstaan. Bij ons is de oudste waarvan we weten 3,5 en de jongste een baby. Maar soms is de range veel groter als er ook uit voorraad bv zusjes komen en daarna de overgebleven voorraad wordt doorverkocht.

 • Bali

  Spannend meid!!!!

 • Rupsie

  heel érg!!

 • LittlePea

  Wat een reis staat jullie weer te wachten. Met veel hopen en geduld....

  Spannend meis!!

  Xx

 • Rupsie

  Zeker! Maar ik hou het einddoel voor ogen. De wens is zó enorm!

 • Mama-uit-het-noorden

  Wat tof dat jullie de informatie van de donor nog kunnen krijgen . Spannend!!

 • Rupsie

 • MaaikeT2

  Spannend zeg! Mijn kinderen zijn verwekt met de hulp van een bekende donor, zonder tussenkomst van een arts. Dit traject waar jullie doorgaan ken ik daarom niet. Maar wat lijkt het me spannend. Wel jammer, het bericht dat de eerste donor gestopt is. Maar ook leuk dat jullie nu op papier 'nader kennis kunnen maken' met deze man die jullie dit grootste geschenk heeft gegeven. Wat een avontuur en belevenis moet deze periode voor jullie zijn. Wow!

 • Rupsie

  Dank je voor je reactie! We vinden het heel spannend en kunnen niet wachten. Gek eigenlijk, eerst had ik vrede met de minimale gegevens. Maar nu je weet dat er meer info ligt, wil je dat ook allemaal weten.

 • 2Happy2

  Spannend allemaal!!

 • Rupsie

  Dat is het zeker! Ik kan dan ook bijna niet wachten!