Ik blijf maar eten en aankomen

Vandaag 10w+3 zwanger, al sinds 4 weken strontmisselijk.
Ik moet elk uur of 2u iets eten of het wordt erger.

Ik ben 5 kg aangekomen en had al een bmi van 33 😢

Ik drink veel fruitsap want water gaat niet.

Ik probeer gezonde dingen te eten maar vaak pak ik toch weer die zouten chips want die helpt het beste.

Heb ook al verschillende medicijnen van huisarts geprobeerd maar lijkt niet te helpen.

Ik voel me hopeloos en een dikke walvis, was net 12 kg kwijt voor ik zwanger was

1389 x gelezen, 3

reacties (13)


 • Happypregnantmom

  Ik zou me er niet al te druk over maken. Probeer gewoon zoveel mogelijk gezondere keuzes te maken. Maar ik denk als je straks je eerste trimester door bent dat dit minder gaat worden en je weer wat 'normaler' kan gaan eten.

 • Mamavan2_juli2023

  Ja lastig want je kiest zelf wat je in je mond stopt, dat je aankomt is normaal maar alles wat je extra eet blijft er aan dus kies voor gezondere opties en anders beetje hard gezegd niet kiepen. 😂

 • Janneke92

  Ik zou inderdaad proberen wat andere alternatieven te proberen. Behoefte aan zout? Zoute crackers of rijstewafels met zeezout of desnoods zelf popcorn poppen en er wat zeezout overheen gooien (altijd nog betet dan chips) Hou je water slecht binnen? Thee met een zoete smaak, citroentje in water etc. Ik zou ook gewoon vanalles proberen, desnoods zoals hier al besproken met een diëtist. Er is echt veel mogelijk, alleen het kost wel wat tijd, moeite en energie. Succes ermee!

 • Mamavan2_juli2023

  Ja lastig want je kiest zelf wat je in je mond stopt, dat je aankomt is normaal maar alles wat je extra eet blijft er aan dus kies voor gezondere opties en anders beetje hard gezegd niet kiepen. 😂

 • Lady-Whistledown

  Stop met de fruitsappen! Veel te veel suiker. Probeer toch gezondere alternatieven te eten.

 • Amatullaah

  Oh wat vervelend is die misselijkheid.. het word echt beter! Elke 2 uur iets eten helpt idd, ik at meestal een rijstewafel met kaas ofzo, niet al te veel calorieën.

  Fruitsap moet je echt een vervanger voor zoeken. Ik kon alleen cola drinken, nam wel de zero variant.. zal niet geweldig zijn maar ik dacht alle kleine beetje hielpen.

  Is er iets anders wat je wel kan drinken? Koolzuurhoudend water werkte hier veel beter dan water.. miss iets als rivella ofzo..

  Succes.. het is echt heel zwaar

 • Bigbangtheory

  Je moet niet te streng zijn voor jezelf maar de vruchtensap wel echt laten staan dat zijn enorm loze calorieën met zoveel suiker. Probeer eens Tesseiro aanmaak zonder suiker, de tropical.

  Je zou na overleg met verloskundige ook Zink kunnen nemen, een tekort veroorzaakt bingen maar het kunnen natuurlijk ook gewoon de hormonen zijn.

  Probeer jezelf bezig te houden zodat je er minder mee bezig bent en wees een beetje lief voor jezelf !

 • Dibbus

  Probeer echt het vruchtensap te laten staan, daar zitten enorm veel calorieën in. Er zijn heel veel soorten limonade/sap/fris zonder suiker, wellicht zit er iets voor je tussen. Bij mij werkte ook zoute crackers, bouillon en rijstwafels met zeezout een beetje ipv chips (had ik ook veel behoefte aan, lage bloeddruk dus gaf er maar gewoon toe aan de zout behoefte).

 • Nog-even!

  Probeer of aanmaaklimonade gaat voor jou. Dat kun je veel mindr zoet maken dan vruchtensap, maar valt niet zo hard in je maag als water, is mijn ervaring.

  Neem een cracker ipv chips. Al dat zout is niet goed voor je nieren en bloeddruk.

 • Assiral

  Ik had precies het zelfde. Je kan er niks aan doen meid. Zit er niet over in, jouw lichaam vraagt hier om en je kunt het niet tegen houden.

  Ik moest ook iedere 2 uur eten.

 • Momoftwokids

  Ik herken het deels wel, had ik ook tijdens mijn 2e zwangerschap. Probeer andere producten met minder calorieën. Qua drinken bv thee of rivella. Koop geen chips. Ga wandelen. Ik weet het, ik heb makkelijk praten...

 • Charhm

  Vervelend zeg want het is heel bepalend voor de gezondheid en toekomst van je kind wat jij nu eet!

  Ik weet dat het heel belangrijk is om alle juiste voedingstoffen binnen te krijgen .. soms heb je honger omdat je iets mist, (kalium, magnesium, fosfor) en uit zich dat in zin in zoet of juist zout.

  Ik zou even een diëtist raadplegen :)

 • Dame68

  Dat je aankomt komt ook doordat je vocht vasthoudt tijdens zwangerschap. Niet te streng voor jezelf zijn?

  Ik was na het eerst trimester >10 kg kwijt omdat ik niks kon eten. Dat was verre van gezond maar het was niet anders. Na mijn zwangerschap wel weer geprobeerd om op gewicht te komen. Helaas nog steeds niet, maar geduld hebben.