`Je bent er teveel mee bezig.`


Gisterenavond liet ik aan mijn vrienden zien hoe ik de commode heb ingepakt via snappchat met billendoekjes etc etc. Kwam gisteren avond mijn vriend thuis en die zegt ja toen je die foto doorstuurde zei een vriend tegen mij dat je er veel te veel mee bezig bent. Ik stond perplex.. hoezo te veel mee bezig? Ik ben 20 weken zwanger en wil alles goed geregeld hebben. Ik zei tegen mijn vriend ik zeg wat heb je gezegd? Ja dat dat van mij mag. Ik zeg ja tuurlijk. Ik draag ons kindje en we doen er allebei heel erg veel voor. (Dat is toch normaal?)

Ik moet me er niet druk om maken.. maar het raarste is nog, die vriend van ons en zijn vriendin zijn ook 23 weken zwanger en zijn vriendin is er ook gewoon mee bezig. Ik snap sommige mensen niet eh.

Ik vraag me nu af, ben ik dan te vroeg begonnen met het kamertje inrichten enzo? Ik ben nu 20 weken en 3 dagen.

2373 x gelezen, 6

reacties (52)

1 2 • Nicx

  Hee dames,

  Nogmaals bedankt voor alle reacties!

  Ik deel gewoon niks meer via onze snappchat groep waar de jongens (in totaal 3 incl. Mijn vriend) in zitten.. (Je ziet het dus maar 10 seconden)

  Over 2 weken ga ik op vakantie ik ben dan 23 week zwanger en gaan dan lekker in den Bosch shoppen enzo. Voor nu is het weer even niks kopen hihi.

  En btw het kamertje is nog lange niet af, als ik eraan denk maak ik zo even gauw een foto! (Zwangerschapdemensie... haha) ook zoals een matrasje of iets moet ik allemaal nog, wat je gaat ziet zo op de foto is een matras die ik erbij kreeg toen ik het ledikantje 2e hands ging ophalen.

  Ik ga gewoon lekker door en doe mijn ding! 💙

 • lentespring

  Ik vind je er niet te veel mee bezig zijn. Je bent toch al 20 weken zwanger? Rare reactie. Gewoon lekker verder gaan met spullen kopen en voorbereiden. Ik vind het eerder raar als je helemaal niets zou voorbereiden. Ik raad iedereen aan om vroeger te beginnen dan ik. Ik begon met 22 weken echt voor te bereiden en ben echt net op tijd klaar.

 • ~mie~

  Jij moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. Zelf vind ik het niet gek dat je er nu mee bezig bent, ik schrik wel dat de meesten er al zo vroeg bij zijn. Dan was ik precies heeeel erg laat. Toen de oudste werd geboren hadden we nog geen lakens voor het (geleende) bed (ik heb nooit een babykamer ingericht) en ook geen bad. Dat stond allemaal op de geboortelijst en kwam dus pas na een week. De commode hebben we pas na een maand ofzo gekocht. Maar blijkbaar ben ik hier de uitzondering

 • Chudo

  en toch is het helemaal goedgekomen zonder lakens, bad en commode!

  Hier word de commode niet gebruikt, word verschoond op de bank of bed, badje? Neehoor gewoon meteen samen douchen en lakens ook niet gebruikt, hup lekker slaapzakje aan

 • Babyfase2

  Lekker laten gaan en doen waar jij jezelf goed bij voelt. Zolang je er maar van geniet. Wijzelf waren bij de eerste vrij laat met alles omdat ik last had van extreme misselijkheid. En ik kan je vertellen dat leverde nog wel eens stress op. Gelukkig is alles goedgekomen en stond alles klaar toen ze werd geboren.

 • Priscillapietronella

  Doen waar je zin in hebt. Beter alles te vroeg dan te laat. Zo is mijn zoontje van 22mnd te vroeg geboren op 28 weken met 1062 gram. Ik dacht altijd had ik maar alles klaar gemaakt. In juni een missed abortion gehad hartje was gestopt. Maar het kamertje had ik al gehaald. Nu weer aan het proberen zwanger te worden. Maar als het zo is begin ik weer zo vroeg mogelijk.

 • Yune

  Negeren en lekker je eigen ding doen!

 • Si78

  Pfff andere mensen... Zo vermoeiend! Doe lekker waar je zin in hebt, tis jouw leven, jouw kind! X

 • Nicx

  Dankjewel meiden!!

 • -mama-van-3-

  Doe lekker waar je zin in hebt!!!

  Zo kan je op het einde lekker relaxen en je voor bereiden op de bevalling en veel rusten.

  Hier bij men derde ( nieuwe partner) was er op het einde nog niets klaar... Omwille dat hij steeds zei er is nog genoeg tijd. Wat een stress tijd was me dat!!!

  En ja hoor dan besloot het kindje 10 dagen vroeger te komen in het ziekenhuis helemaal in paniek over al het geen ik nog niet had. Goed dat ik het babybedjes en badje van men van 2 oudste nog had en andere spulletjes.

  Dus laat ze maar praten. Deze keer doe ik ook alles wanneer ik het wil met of zonder hem zo ga ik een relaxte tijd te gemoed als ik bijna moet bevallen!

 • Meidenmama2019

  Laat je vooral niks aanpraten! Bij onze eerste hadden we het kamertje al helemaal klaar toen ik 13(!!!) weken zwanger was. Vooral doen wat voor jullie goed voelt ❤

 • Mamsie4kids

  Nou lekker toch! Beter op tijd klaar dan gestress. Ik ben 32 weken en moet nog beginnen. Niets aan. 😬

 • Feria

  Nee joh, niks van aantrekken. Lekker doen waar jij zin in hebt!

 • mamavan4zonenen1dochter

  Iedereen moet het voor zichzelf weten. Ik ben deze week begonnen. Bijna 36 weken zwanger 😅

 • Valerie85

  Onze kinderkamer is ook klaar, alleen nog inrichten.we begonnen met de kinderkamer toen ik 13 weken zwanger was, nu inmiddels 31 weken

 • Labello

  Wat flauw dat die vriend dat zegt. Maar hé, misschien maakt het hem wel onzeker, en vraagt hij zich stiekem af of hij en zijn vriendin er wel genoeg mee bezig zijn. Zij waren al een paar weken verder toch?

  Anyway, niks van aantrekken en doen wat voor jou goed voelt. 😊

 • Joeppiej89

  Een dag na de 20 weken echo, (was toen 19 weken) heb ik alle meubels gekocht. Dag erna alles in elkaar gezet, en de kleertjes en andere spulletjes alvast in de commode gelegd. Nu met bijna 22 weken heb ik zo goed als alles compleet.

 • B756

  Ik was toen nog lang niet zo ver, maar zoals je leest zijn er genoeg die dat wel deden, gek is het sowieso niet!

  Misschien gaat het meer om het delen? Deel je veel, praat je er veel over, gaat het ook nog wel eens ergens anders over? Je zit heerlijk op je roze wolk en daar moet je vooral van genieten. Maar misschien zit je wel heel erg in de babybubbel en is dat voor de omgeving een beetje too much?

  Ik deelde veel in de groepsapp van mijn zwangergym groepje en met mijn twee mede zwangere vriendinnen. Die waren er net zo mee bezig als ik, dus die zouden de ingerichte commode ook leuk en interessant vinden. Maar ik snapte wel dat sommige vrienden en zeker de mannen niet echt zaten te wachten over een update over hoe ik de commode ingericht had en waar de billendoekjes lagen hoor 😉

 • Barbamammie79

  dit dus

 • B756

  😄

 • Rainbowafterstorm

  Huh, hoe kun je er teveel mee bezig zijn? Beter goed voorbereid.

  Ik was vorige keer met 15 weken al zowat klaar, haha. Helaas nooit kunnen gebruien (vroeggeboorte met 18 weken). Nu wel al begonnen na 18-20 weken.

 • Mayadebij1989

  Nee hoor hier ook 21 weken en heb alles al in huis, volgende week gaat me partner de kamer behangen en verfen zodat alles op ze plek kan .

  Bij me vorige zwangerschappen heb ik het pas na de 30ste week gedaan en dat gaf zoveel stress, vandaar dat ik deze zwangerschap maar heb besloten om het na me 20 weken echo te doen zodat ik lekker kon ontspannen de laatste paar maanden😁

 • Bloempies

  Wij zijn van plan om het in onze vakantie in september alvast te gaan doen. Ben dan 15 weken. Maar vriendlief kwam met dit idee! Niks van aantrekken! Niet iedereen is hetzelfde gelukkig. En dan nog als je er teveel mee bezig bent, wat heeft hij daarover te zeggen? Het is jouw leven, jouw zwangerschap☺️ heb je straks mooi alles voor elkaar en niet meer straks een moment van oooh shit de babykamer moet nog!

 • Nicx

  Hebben jullie ook goed! Gaan wij ook wel een beetje doen denk ik in onze vakantie. Is toch juist leuk om het samen te doen

 • Soccer-Mom

  Gewoon doen wat jij prettig vindt hoor. Zal niet moeten boeien wat anderen daarvan vinden. Als jij het kamertje wilt inrichten, ga gerust je gang!

 • Momtini

  Ik was zelf ook wat later begonnen, dacht met 29 weken maar who cares, gewoon doen wat je fijn vind. Alles op tijd klaar hebben is ook lekker! 🤗

 • Car123

  Ik ben 16 weken en we hebben het kamertje gisteren gehaald. T staat (welliswaar nog in onderdelen) al klaar. Bij ons zal het ook wel af zijn als ik 20 weken ben.

  Lekker doen waar je je goed bij voelt en niet te veel delen met hen als zij zo negatief doen. Lekker in t kamertje hobbyen en hou maar gewoon voor jezelf.

 • Nicx

  Oh wat leuk! Nee doe ik ook niet meer. Ik laat ze maar lekker

 • Lindaaaaaaaa

  Ben ruim 34 en kamertje idd nog niet af hihi

  Heb je foto hoe deze ingepakt is??

 • 2Happy2

  Ook wel benieuwd hihi😀

 • Nicx

  Ik heb nog niet echt recente foto's. Wel een foto van vorige week van toen we de muur hadden geschilderd en de commode hadden neergezet. Ik zou vanavond een foto maken hoe alles nu staat(nog niet op de goede plek hoor haha) en het is nog lange niet af. Maar wel allemaal leuke ideeën.

 • lentespring

  Ik heb deze commode ook. Stond bij Ikea als kastje. Ik heb een enkeling donkerbruin/zwart. Helaas 1 keer uit elkaar moeten halen omdat ik voor elke onderdeel verkeerde schroefjes enz had gebruikt.. Zaten 3 zakjes bij; nummer 1, nummer 2 en nummer 3. Ik haalde alles door elkaar..

 • Nicx

  Heb 2 foto's toegevoegd in mijn album zou vanavond van het hele kamertje maken!

 • bailey23

  je moet natuurlijk helemaal zelf weten wanneer je er aan begint.

  ik was er zelf ook heel vroeg mee kon het maar af zijn en ik vond het ook gewoon super leuk om zijn kamertje in te richten en te gaan shoppen! lekker laten kletsen niets van aan trekken, en doen wat voor jou goed voelt.

 • Nicx

  Ja en wat is vroeg weetje wel. Ik ben nu lekker bezig met alle meubeltjes en alles. Nog niet eens de accessoires, dat moet allemaal nog komen. Ook de grote uitgaven moet ik nog doen! Ik wil liever alles klaar hebben met 30 weken dan dat ik alles op het laatst moet doen..

 • Mommyx3

  Waarom zou het jou uit moeten maken of ik (wij Allemaal) het te vroeg vind of niet? Is jullie kindje als jij er gelukkig van wordt om alles vroeg klaar te hebben dan moet je dat lekker doen!

  Ik begon bij mijn 1e met 20 weken om het kamertje in te richten . Bij de 2e later en bij de 3e ook

 • MamaJL

  Dit dus. Zou willen dat ik aan 't kamertje kon beginnen. Maar is nog in gebruik als opslag voor de verbouwing nu 31 weken dus ben er wel klaar mee.

 • Nicx

  Ja ik vind meningen van anderen zo klote altijd, neem het altijd zo op me. En vooral nu met die hormonen.... bleghhh

 • Mommyx3

  Waarom zou het jou uit moeten maken of ik (wij Allemaal) het te vroeg vind of niet? Is jullie kindje als jij er gelukkig van wordt om alles vroeg klaar te hebben dan moet je dat lekker doen!

  Ik begon bij mijn 1e met 20 weken om het kamertje in te richten . Bij de 2e later en bij de 3e ook

 • Shrimp

  Joh ik had bij de eerste met 12 wk alles al staan , was nog niet echt een ingericht kamertje maar de meubeltjes had ik al. We hadden een jaar voor die tijd net een nieuwbouwhuis ingericht en die kamer al als “ babykamer” bestempeld , dus de kleuren op de muur waren ook al goed. Ik was ook 23 toen Mn eerste geboren werd 😊😁. Nu 30 en nr5 onderweg , nu doe ik niet zoveel meer van te voren. Vind het leuk als de baby wat van zichzelf heeft maar veel spullen heb ik al natuurlijk 😝

 • Nicx

  Zo wat heerlijk! Hihi wat leuk zo'n groot gezin! Hou ervan!

 • Nog-even!

  Blijkbaar vinden zij het niet prettig dat je alles deelt... Misschien worden ze er wel zenuwachtig van als ze zien dat je al zo ver bent met inrichten? Ga lekker je gang, maar laat hun er voorlopig buiten

 • Nicx

  Ja dat idee heb ik ook. Het klinkt gek maar zij hadden verwacht dat ze in verwachting van een jongen waren en het wordt een meisje. Wij krijgen een jongetje. En elke keer als we daar zijn zeggen ze het nog van wij hadden zo verwacht dat wij een jongen kregen en jullie een meisje.. alsof ze zo graag een jongen willen of iets? Dus daar snappen we soms als niks van!

  Hij vraagt ook elke keer: vind je het zwanger zijn wel leuk? (Omdat ik vanaf het begin al misselijk was, hoofdpijnen heb, lage bloeddruk en al die kwaaltjes) en toch vind ik zwanger zijn nog steeds leuk hihi!

 • 2Happy2

  Ik begon er pas aan tegen 32 weken maarrrrr iedereen zijn ding!

  Geniet er gewoon van, wanneer je het ook doet! Is zo leuk🥰

 • Nicx

  Ja heb je ook goed. Hihi!

 • Smullie

  Ik wilde het kamertje in juni af hebben tussen 20-25 weken dus.. waarom? Omdat de zomers in NL super warm kunnen zijn en je gewoon niet weet hoe je jezelf aan het einde voelt!!

  Inmiddels 33 wkn en ik ben zo blij dat alles al klaar is want het enige wat ik wil is slapen🙈😅

 • Nicx

  Haha heerlijk! Dat wil ik ook dat alles af is voor de 30 weken. Nu staat de commode, de muur is geverft en het ledikantje staat. De inbouw kast moet nog afgemaakt worden en voor de rest moet alles nog gedaan worden. Heb nog geen accessoires niks, ja via ali express sterren voor aan de muur besteld en dat soort dingen. Dus de aankleding moet nog. Hihi!

  En slapen, heeeeerlijk! Doe het elk weekend zoveel overdag. Nu al haha!

 • Myrtheflower

  Wij hadden de kinderkamer al klaar met 20 weken! Met het idee van nu hebben we er nog alle tijd voor en kunnen we het op ons gemak doen en straks krijg je misschien wel super veel last van je zwangerschap en wordt alles zwaarder, dan is het maar fijn om alles klaar te hebben.

  Er erg van genoten dat alles gewoon klaar stond, leuk om door dat kamertje te lopen en alvast te genieten van wat komen gaat

 • Nicx

  Ja dat dus, mijn beste vriendin was ook zwanger en die heeft alles gehad wat je niet wilt hebben en die was met 28 weken al uit de running en ze had alles klaar staan dus ik zie haar als voorbeeld van je kan beter alles klaar hebben en je rust pakken dan alles op het laatste moment.

  Ja ik loop nu elke dag het kamertje in om ideeën op te doen hihi, elke dag verzin ik wat anders. Haha!

 • Lindaaaa1

  Nee hoor, lekker doen en van genieten 😊

  Hier riepen ze ook je bent wel vroeg; ook na 20 weken echo veel gedaan. Maar met die hitte was ik super blij dat het af was en heb nu nog genoeg losse klusjes steeds te doen en vooral te genieten dat bijna alles af is (nu 33.2 en inleiding met ongeveer 37 weken).

  Mijn ervaring nu is er heeft altijd wel iemand commentaar, dus lekker jullie eigen plan trekken 😉

 • Nicx

  Ja ik heb het ook nog lange niet klaar maar de commode(Ikea kast) staat en ik dacht doe daar alvast wat in dan ligt het niet zo her en der, voor de rest moet alles nog in elkaar gezet worden haha! Maar ik hou van inkopen doen wanneer het in de actie is scheelt toch weer kosten denk ik dan!

 • Joeppiej89

  Ik heb ook veel in de aanbieding gekocht hoor, iedere week even de HEMA en de takko in, om te kijken of er toevallig nog wat aan kleertjes bij ligt, die ik leuk vind. Voor mezelf heb ik zwangerschapsbroeken van marktplaats en vorige week shirtjes van de Lidl 2 voor €5. En luiers ,billen doekjes en zeep had ik gratis van Kruidvat met die voordeelkaart.


1 2