Zwanger en Ziek: Duivelse Dilemma van Werkgeversadvies

Allereerst wil ik een enorme dankjewel uitspreken voor jullie fantastische steun na mijn vorige blogpost. Ik had echt niet verwacht zoveel reacties te krijgen. Hoewel ik ze niet allemaal persoonlijk heb kunnen beantwoorden, waardeer ik ze stuk voor stuk enorm. Dus, vanuit het diepst van mijn hart: super bedankt voor alle steun!

Maar nu komt er een wending in dit verhaal. Voor degenen die mijn vorige post hebben gemist, raad ik aan even terug te gaan om het hele verhaal te lezen in vorige blogpost. Hier is een korte samenvatting: ik kamp al bijna een jaar met burn-outklachten en recent ontdekte ik dat ik zwanger ben. Maar mijn werkgever lijkt sterk aan te sturen op een VSO (Voorstel van Sociaal Overleg), wat de zaken behoorlijk ingewikkeld maakt.

Vandaag ben ik dus naar de bedrijfsarts geweest. Meteen gaf hij aan dat werkgever een flinke mail had gestuurd en ze een flink gesprek hebben gehad en leek veel druk op te zitten direct. Ik heb hem mijn hele situatie uitgelegd, inclusief het VSO waarbij ik tot 1 november 100% salaris krijg doorbetaald. Tot mijn verrassing noemde hij dit een goed aanbod en raadde hij me aan het te accepteren.

Hij illustreerde zijn standpunt met een schrijnend voorbeeld van een andere patiënt die het VSO niet had getekend en de hele dag in aula moest schoonmaken terwijl niemand die aula gebruikte en uiteindelijk werd weggepest door zijn werkgever en met niets wegging. En wanneer ik dat soort werkzaamheden dus niet zou doen. Er een loonsanctie zou komen. Is dit om mij bang te maken of echt te behoeden? En word je in zwangerschap niet altijd beschermd hiervoor of is dit serieus een situatie die kan gaan komen?

Hij beweerde zelfs dat zwangerschap geen reden is om thuis te blijven en dat ik nog steeds belastbaar ben voor werk, ondanks mijn zwangerschapsklachten zoals extreme vermoeidheid, vlekken voor gezicht, misselijkheid en overgeven.(lig letterlijk hele dag in bed van de ellende)

Maar eerlijk gezegd begrijp ik niet hoe ze niet zien hoe ziek ik me voel. Hij vond zelfs dat ik net zo goed op het werk kon zijn, omdat ik nu toch ook in zijn spreekkamer zat. En vond dat ik dus ook kon werken. (Ben zelfs door mn moeder gebracht zo ziek ik me voelde, mn moeder zat naast me tijdens het gesprek) Maar zulke gesprekken zijn ontzettend stressvol, vooral gezien de gehele gecompliceerde situatie.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn zware zwangerschapsklachten (HG). Hij vond dat de burn-out nog steeds op de voorgrond stond en dat ik met het tekenen van het VSO eventueel direct , in een keer dus, mijn salaris tot 1 november kon krijgen, in een keer gestort, gevolgd door een WW-uitkering en daarna zei die dus dat ik mogelijk vervroegd zwangerschapsverlof in de ww kon aanvragen. (Hij zei dus ook omdat nu je ziekte burnout op voorgrond staat maakt niet uit dat je vso tekent dat je niet ziek bent want daarna kan je de zwangerschaps gerelateerde gedeelte bij uwv aangeven en dan is het weer een andere ziekte. Maar huh? Dat heb ik toch nu al. Maar hij probeert zo te schetsen dat die zwangerschaps klachten nu nog niet zijn en ik deze beter tijdens ww kan aangeven, want dan is het een andere ziekte? TERWIJL IK DIE NU JUIST HEB 😭🫠

Maar eerlijk gezegd begin ik steeds meer te twijfelen aan de hele situatie. Het lijkt erop dat mijn werkgever gewoon van me af wil, vooral nu ik ook nog eens met een nieuwe 'ziekte', oftewel zwangerschap, te maken heb. Maar omdat bedrijfsarts en nu dus ook tussen zit denk ik dat hij wel makkelijker vind als ik dus teken. Dan is die van dit gezeik natuurlijk 'af'. En dan te bedenken dat dit al mijn tweede bedrijfsarts is, omdat de eerste ook al niet helemaal lekker liep, waar tussen ook werkgever zat, wat arboarts assistente uiteindelijk ook beaamde en ik een nieuwe kreeg. Wat kan ik na 2e bedrijfsarts doen? Zijn er nog wel keuzes..?

Met al deze vraagtekens in mijn hoofd heb ik vanochtend het UWV gebeld. Zelfs zij vonden het vreemd dat de bedrijfsarts het VSO als beste optie beschouwde. En vond dat deze neutraal moest zijn. Maar tegelijkertijd word bedrijfsarts als bindend gezien en wat hij oordeelt, ben ik dus verplicht te volgen.

Ook mijn juridisch adviseur was geschokt door de situatie en vond het vreemd dat de bedrijfsarts het VSO aanraadde. En zei dat er iets niet klopte. Maar ze adviseerde me om bij mijn standpunt te blijven als ik me echt ziek voelde, maar dit een lastige weg zal worden. Ze vond het aanbod van 100% loon tot 1 november wel al erg goed.

Dus hier sta ik dan, met mijn rug tegen de muur. Moet ik het VSO tekenen voor vrijdag 12 uur, of loop ik het risico dat mijn leven op het werk een hel wordt als ik weiger? Ik hoop dat er meiden zijn die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt en me kunnen adviseren over wat ik nu moet doen.

💕

1588 x gelezen, 1

reacties (48)

1 2 • isolda

  Tot wanneer zou je bevallingsverlof lopen? Ik zou in ieder geval niet tekenen als november vóór die datum ligt!

 • mammavaneenmeisje

  Ach wat een nare situatie. Welk besluit heb je uiteindelijk genomen? Heel veel sterkte in alles!

 • Chudo

  Wat stond er in het verslag?

 • Bosco

  Genoeg werkgevers die je wel willen. Hoe belangrijk is dat geld? Kun je iets missen of hebben jullie het echt nodig? Ww kent geloof ik ook een zwangerschapsverlof en je bent dan tijdelijk vrijgesteld van werk/sollicitatie. Wel aanvragen natuurlijk. Is zoveel stress het waard en kun je na je zwangerschap weer fijn starten?

 • MommyMn

  De bedrijfsarts wordt betaald door je werkgever. Dat hij het VSO een goed aanbod vindt, moet je naast je neerleggen. Kijk of je een second opinion kan aanvragen en/of je via je huisarts een schriftelijke verklaring van je zwangerschapsklachten kan krijgen. Heb je het gesprek met de bedrijfsarts opgenomen?

  Dat je jurist de VSO ook een goed aanbod vindt, terwijl je mogelijk verwijtbaar werkloos wordt, vind ik zorgelijk. Laat de jurist alles goed uitzoeken of ga toch naar een advocaat. Dat is duurder, maar een advocaat is een stuk ‘gehaaider’ en heeft vaker met zulke dwingende werkgevers te maken gehad en maakt daar toch een stuk makkelijker gehakt van dan een jurist.

  Teken niets. Laat je jurist aangeven dat hij/zij alles aan het uitzoeken is en dat jullie daarna met een reactie komen.

 • JustAMom

  Eerst even: jij staat NIET met je rug tegen de muur. Je werkgever laat jou dat denken, omdat hij daar zelf staat. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Verder staat VSO voor vaststellingsovereenkomst, dus NIET voor een sociaal voorstel ofzo. Het heeft echt juridische waarde.

  Op zich is het voorstel op de korte termijn wel fijn. Je zit bijna een jaar thuis tegen 100% loon, als ik het goed begrepen heb. Maar door het tekenen van de VSO ben je een stuk bescherming kwijt die je hebt als zwangere. Wellicht krijg je geen WW na je bevallingsverlof, omdat het tekenen van de VSO als verwijtbare werkeloosheid kan worden gezien.

  Mijn advies is: niet tekenen. Je werkgever mag jou niet ontslaan. Dat weet hij dondersgoed. Jij hoeft je alleen maar 100% ziek te melden i.v.m. ziekte door zwangerschap. Wat ik bij je vorige blog schreef, krijgt jouw werkgever dan ook gewoon een volledige vergoeding vanuit het UWV, dus voor hem is het ook beter.

  Heb je een fijne huisarts? Dan zou je wellicht vanuit hem of haar een verklaring van je gezondheidsklachten kunnen krijgen, die je mee kunt nemen naar de bedrijfsarts. Bij het UWV zullen ze in eerste instantie zeggen dat zwangerschap geen ziekte is, maar je kunt er wél ziek van worden. Uiteindelijk zullen ze daar toch ook in mee moeten, omdat zwangeren zo goed beschermd zijn in NL. Ik ben 8 jaar geleden zelfs binnen de WW ziekgemeld omdat ik een zware zwangerschap had. Toen ging ik dus van 70% WW naar een paar maanden 100% van m'n laatst verdiende loon.

  Sterkte met alles! Ik ken je niet, maar ben geneigd om mee te gaan naar het gesprek met je werkgever en hem dan eens goed de waarheid te vertellen 😅

 • Tweede83

  Jij staat zeker in je recht. Het nadeel is dat je het qus hiarchie niet gaat redden van je baas. Ook al heb jij je gelijk, je gaat je gelijk niet krijgen.

  Een vso is in mijn beleving een vaststelling overeenkomst. Is dat wat je bedoeld? Ik zou niet met dit voorstel akkoord gaan. Ik zou zeker kijken naar einde contract en dat 100% laten uitbetalen. Daarnaast hoe zit het met een transitievergoeding? Uitbetaling van je vakantiedagen? Positief getuigschrift mee? Ik geef je het advies om kranendonk juristen te benaderen. Kun je vinden via Google. Zij kunnen je goed helpen. Betaling is goed geregeld. Word meestal verwerkt in het vso en kosten zijn vaak voor de werkgever. En een vast bedrag waar alles voor word gedaan van begin tot eind van het proces. En snelle afhandeling. Zou zeker bellen met hen. Je kunt er meer uithalen dan dit voorstel. En zij nemen alle contact over. Je bent niks verplicht als je belt met kranendonk. Zou zeggen leg je verhaal uit en vraag of ze je kunnen helpen. Sterkte. Lastig allemaal

 • Nien33

  Klopt het dat 15 november je uitgerekende datum is?

  Het opzegverbod tijdens zwangerschap geldt tot 6 weken na het einde van je bevallingsverlof. Als je in deze periode een vaststellingsovereenkomst ondertekent is de kans groot dat je geen WW-uitkering krijgt omdat je verwijtbaar werkloos bent. Wat de bedrijfsarts zegt kan helemaal niet. Maar als het goed is weet jouw jurist dat ook.

  Ik zou je adviseren een second opinion te vragen bij een andere bedrijfsarts of een deskundigenoordeel bij het UWV als de bedrijfsarts je niet serieus neemt. Maar nu een vso tekenen ter beëindiging van je dienstverband betekent dat je je uitkering verliest en dat zou ik zeker niet aanraden.

 • Mommmyxx

  Pff ff update maar na alle lieve berichtjes, loop ik tegen best wat nadelen aan:

  - Geen ouderschapsverlof = 9 weken /2x 70% maand loon

  - En krijg ik nog wel vakantiegeld, die ik dus eigenlijk volgende maand zou krijgen

  - Geen vakantie die ik opmaak (7wkn)

  - Tijdens WW uitkering moet ik dus ook gaan werken , sollicitatieplicht, wat dus heel lastig word zwanger

  😩😩

 • Lady-Whistledown

  Over het ouderschapsverlof: vraag dat na bij de jurist. Het lijkt mij logisch dat als je ziek bent, je geen ouderschapsverlof kunt opnemen. Dat zou qua inkomen ook niet uitmaken. Uitkering door ziekte is in jouw geval dan 70% en ouderschapsverlof ook.

  Je hebt gewoon recht op vakantiegeld.

  Vakantie-uren die je nog hebt staan en niet opneemt, worden uitbetaald.

  Als je de VSO zou ondertekenen zoals deze er nu ligt, ben je per 1/11 uit dienst en als je dan een ww-uitkering aanvraagt, ben je ook dan pas verplicht te solliciteren. Je bent immers tot 1/11 in dienst en vrijgesteld van werk tegen doorbetaling van 100% van je salaris.

  Maar nogmaals, zet je vragen op papier en stel ze aan de jurist.

 • Mommmyxx

  Ouderschapsverlof heb ik geen recht op als ik vso teken, zei de jurist. Arts gaf ook aan dat ik het slimst gewoon de loon tm 1/11 in één keer kan laten uitbetalen. Dan zou ik dus al direct de ww in kunnen maar dus ook direct sollicitatieplicht wat geen nut heeft want dat lukt sowieso niet

 • Mommmyxx

  Ouderschapsverlof heb ik geen recht op als ik vso teken, zei de jurist. Arts gaf ook aan dat ik het slimst gewoon de loon tm 1/11 in één keer kan laten uitbetalen. Dan zou ik dus al direct de ww in kunnen maar dus ook direct sollicitatieplicht wat geen nut heeft want dat lukt sowieso niet

 • Mommmyxx

  Ouderschapsverlof heb ik geen recht op als ik vso teken, zei de jurist. Arts gaf ook aan dat ik het slimst gewoon de loon tm 1/11 in één keer kan laten uitbetalen. Dan zou ik dus al direct de ww in kunnen maar dus ook direct sollicitatieplicht wat geen nut heeft want dat lukt sowieso niet

 • Mommmyxx

  Ouderschapsverlof heb ik geen recht op als ik vso teken, zei de jurist. Arts gaf ook aan dat ik het slimst gewoon de loon tm 1/11 in één keer kan laten uitbetalen. Dan zou ik dus al direct de ww in kunnen maar dus ook direct sollicitatieplicht wat geen nut heeft want dat lukt sowieso niet

 • flierefluiter

  Al dit wat voorgesteld wordt kan sowieso niet nu al in gaan. Hij kan pas van je af na je zwangerschap, en niet meer ziek.

  Na je vertrek (01-11) zou je dan de ww ingaan. Dan ben je bevallen en is de sollicitatieplicht niet zo lastig meer. Sowieso stelt die plicht geen klap voor haha. Alleen snap dat je daar nu geen zin in zult hebben in huidige situatie.

  Vakantie die je niet opmaakt wordt uitbetaald. Maar nu maak je je vakantie ook niet op. Vakantiegeld bouw je altijd op van mei-mei en wordt na rato betaald indien je eerder vertrekt. Nu zou je in mei gewoon de volle mep krijgen en bij eventueel vertrek in nov dus weer de helft zeg maar.

 • flierefluiter

  Ze mogen en kunnen je er nu niet uitwerken middels een vso. Zwanger en ziek geniet je bescherming. Al zou je het willen… ze kunnen niet voor 1-11 van je af (er van uitgaande dat dat de datum is dat je verlof afloopt)

 • Lady-Whistledown

  Even mijn reactie hier want hieronder kan ik niet reageren: ww kan nooit eerder starten dan als jij uit dienst bent. Ga je per 1/11 uit dienst, dan pas start je ww (moet je wel zelf aanvragen natuurlijk). Salaris in één keer laten uitbetalen vervroegt niet de start van de ww.

  Trouwens, snap de haast van je werkgever ook niet. Het is niet zo dat de wettelijke opzegtermijn in gevaar komt.

 • Rupsje1995

  En ik zie alleen loon tot 1 nov. Maar ik zie nergens staan dat je ook een transitievergoeding krijg?

  Verder verwacht ik dat je juridisch adviseur ook gewoon op de hoogte is van al deze informatie en je ook van deze informatie op de hoogte zal brengen? Daar kan je het beste mee in gesprek gaan. De arts heeft niks met je juridische deel te maken, daar sws niet naar luisteren.

 • Lady-Whistledown

  Uhm, bij VSO dacht ik dat je het over een vaststellingsovereenkomst had. Zo klinkt het ook.

  Het aanbod klinkt goed omdat je werkgever rekening heeft gehouden met het nu geldende ontslagverbod. Kan het kloppen dat je verlof in theorie per 1/11 eindigt?

  Mijn advies: volg advies jurist. Vraag desnoods of het nut heeft om aan je verloskundige/arts eventueel een verklaring over HG op te stellen. Een goede bedrijfsarts volgt doorgaans dat advies. Maar ja, een goede bedrijfsarts geeft niet aan dat een VSO de beste oplossing is.

  Voordeel van de VSO is wel dat jij in alle rust van je zwangerschap kan genieten en verder kan werken aan je herstel. De jurist kan je wel vertellen of in de VSO het recht op een uitkering is gewaarborgd (al heeft het UWV wel het laatste woord hierin).

 • Mommmyxx

  15-11 is mijn uitgerekende datum daarna dus nog zwangerschapsverlof en wilde eigenlijk daaropvolgend ouderschapsverlof, maargoed met vso zal dat feestje sowieso niet doorgaam

 • Rupsje1995

  Hoezo niet doorgaan? Je kan toch met je juridisch adviseur een tegenbod doen ?

  - ouderschapsverlof wordt 'm niet denk (eventueel bij een volgende werkgever)

  - uitbetaling en uit dienst na bevallingsverlof (+- februari?)

  - als je in dienst ben krijg je ook je vakantiegeld uitbetaald

  -transitievergoeding zoals wettelijk vastgesteld

  - uitbetaling vakantieuren

  Je kan natuurlijk gelijk dit aanbod aannemen. Maar je kan ook gewoon kijken wat ze reageren op een tegenbod. Daarnaast communicatie via je adviseur laten lopen. Scheelt jou al stress.

  Overigens heb je geen sollicitatieplicht als je verlof heb ('verlof' heb je ook met een ww uitkering)

 • Lady-Whistledown

  Ik zou dan - gezien het opzegverbod - vragen aan de jurist of het haalbaar is om de datum beëindigen contract (dat nu op 1/11 staat) te verlengen tot einde bevallingsverlof. Stel, 1/11 blijft staan, dan zal vanaf 1/11 je uitkering starten maar dan in de vorm van zwangerschapsverlof en bevallingsverlof.

 • Mommmyxx

  En inderdaad ik ga verklaring HG aanvragen , ze wilde namelijk al wat op papier zetten voor mij

 • Mommmyxx

  En inderdaad ik ga verklaring HG aanvragen , ze wilde namelijk al wat op papier zetten voor mij

 • Jvb

  Ik zou alleen nog naar je juridisch adviseur luisteren. Deze bedrijfsarts heb je duidelijk niets aan. Laat je adviseur alle voor- en nadelen op een rijtje zetten, en bespreek het tot je alles echt goed begrijpt. Maak dan op basis daarvan een keuze die goed voelt. Laat je niet leiden door rare verhalen van de bedrijfsarts of dreigementen van je werkgever. Zwanger of niet, je hebt een burn out en bent ziek. Ze moeten je tijdens ziekte gewoon betalen, of je nou tekent of niet.

  Oh, en VSO staat voor vaststellingsovereenkomt, niet voor voorstel sociaal overleg.

  Voor mijn beeld: Je kiest dus financieel dan tussen zo'n 6 maanden 70% loon en daarna verlof, of voor 6 maanden 100% loon en daarna verlof via uwv? Dat is wat het een 'goede' deal maakt, je levert niet heel veel geld in. Alleen zit je daarna met een ww, nieuwe baan zoeken, terwijl je net bevallen bent. Maar goed, terug naar de huidige werkgever is ook geen optie meer, dus daar zit je sowieso mee.

  En als je blijft, mogen ze je, via bedrijfsarts (en die lijkt helaas mee te werken) wel dwingen bepaalde aangepaste werkzaamheden te komen doen of bepaalde werktijden te komen. Dat worden dan lange maanden vol strijd. De vraag is niet of het eerlijk is, want dat is het zeker niet. Maar de vraag is tegen welke strijd je je opgewassen voelt nu?

 • Druif89

  Mijn eerste gedachte op je vorige blog was laat je niet gek maken, lekker in de ziektewet blijven. Maar ik ben het wel grotendeels eens met Flierefluiter, wil je dit gezeik en stress nog? Ik zou zeker ook nooit zomaar iets tekenen en jouw bedrijfsarts klinkt alles behalve onpartijdig, maar denk inderdaad dat het aanbod dat je hebt gekregen best gul is. Lastig dilemma hoor, succes met een beslissing maken.

 • lena87

  Ik zou niks tekenen en in de ziektwet blijven.

  Daarna verlof en dan zou ik verder kijken

  Je hebt een vast contract ze kunnen je niet zomaar ontslaan.Raar advies van het bedrijfsarts volgend mij zijn ze er meer voor het bedrijf dan voor jou.Alles opnemen en opschrijven.Niet gek laten maken.

 • Vlindermoeder

  Echt niets tekenen! Ik vind het een heel gek advies van de bedrijfsarts. Verder wordt het geld dat je mee zult krijgen berekend op basis van gewerkte uren en jaren.

 • flierefluiter

  Valt over te onderhandelen. Dat is het minimum. Verplicht. Maar je kunt er met een beetje onderhandelen en argumentatie flink wat duizenden extra uitslepen.

 • Vlindermoeder

  Dat is zo hoor. Ik heb het ooit voor mezelf uit laten zoeken en had recht op meer dan ik in eerste instantie zou krijgen. Ik ben overigens ziek uit dienst gegaan

 • Nien33

  In een vaststellingsovereenkomst is niets verplicht. Dus ook de wettelijke transitievergoeding niet. Natuurlijk wordt daar over onderhandeld, maar niets is verplicht.

 • flierefluiter

  Enige advies is: wil je er een juridisch gedonder van maken, of kiezen voor de makkelijke uitweg.

  Juridisch gezien gaat er een hoop niet goed. En als je ziek bent kunt je niet werken nee. Maar kunnen ze je wel ‘verplichten’ tot vervangende werkzaamheden. En ik geloof er zeer zeker in dat werkgevers die je liever kwijt dan rijk zijn, het zo lelijk gaan spelen dat ze je inderdaad met een bezem doelloos ergens kunnen laten staan. Netjes en eerlijk? Nee. Gaat het er zo aan toe soms? Helaas ja.

  Jij gaat never nooit niet meer terug bij deze werkgever. Je zit niet voor niks thuis met een burn-out. En voor de werkgever voelt dat wellicht als een steek in z’n rug: ze kan niet werken maar wel zwanger worden. Lekker dan. En dan laat hij op alle mogelijke manieren merken. En dit gaat aan je vreten. En al teken je dit niet: jij gaat daar niet meer werken. Dat ga je niet kunnen opbrengen. Stel dat je herstelt van je burn-out beland je direct in de volgend voordat werkdag 1 begint.

  Hg hoeft niet je hele zwangerschap te duren. Met hg zijn er werkzaamheden die je wel kunt doen. En bedrijfsmatig snap ik dat ze daar op willen aansturen.

  Kortom: keur ik dit allemaal goed? Nee, totaal niet. Heb je juridisch iets om van te maken? Ja, zeer zeker. Snap ik je werkgever? Misschien ergens wel als ik niet menselijk maar bedrijfsmatig denk

  (Vso = vaststellingsovereenkomst)

 • Rupsje1995

  Ja ben het ook wel met je eens. Misschien zal ik eieren voor mn geld kiezen en van mn zwangerschap gaan genieten. In de meeste doelgroepen kom je ook makkelijk aan het werk. Enige nadeel is dat als het financieel niet haalbaar is zonder je loon, dat het nog steeds stressvol is (wel/geen baan na je verlof)

 • flierefluiter

  Zonder loon zit je eerst nog met ww na je verlof. Ideaal niet natuurlijk (75-70%). Maar beter dan niks. En dan relaxt op zoek naar iets anders.

  Ik krijg zelf al bijna stress als ik dit allemaal lees.

 • Rupsje1995

  Met een vso heb je niet altijd recht op een ww dacht ik. Alleen als dit expliciet wordt vermeld?

 • flierefluiter

  Als het vso correct wordt opgesteld (wegens verschil van inzicht bijv) heb je er wel recht op. Er moet uit blijken dat het met wederzijds goedvinden is. Niet iets van ‘op staande voet ontslagen’.

 • Jvb

  Als zij de vso tekent waarin staat dat ze niet langdurig ziek is terwijl ze dat wel is (burn out), dan mag het uwv haar ww of ziektewet weigeren.

  U krijgt meestal geen WW als u zelf ontslag neemt, als het ontslag uw eigen schuld was of als u akkoord bent gegaan met uw ontslag terwijl u ziek bent. https://www.uwv.nl/particulieren/ontslag/ik-word-ontslagen/detail/ontslag-met-wederzijds-goedvinden-of-instemming/akkoord-gaan-met-ontslag-terwijl-ik-ziek-ben

 • flierefluiter

  @jvb klopt. En ik denk dat werkgever er van uit gaat dat werknemer tegen die tijd weer beter is. Met de vso datum op einde verlof (en er dus van uit gaande dat burn-out dan niet meer aan de orde is) is dat niet meer een probleem.

 • Chudo

  Ik zou tekenen en weg gaan. Deze werkgever maakt jou erger ziek. Ik zou niet afwachten totdat je zo stress krijgt dan je kindje in de buik er hinder van gaat ondervinden.

  Weg bij deze lui. Dan je maar gewonnen geven.

 • Nog-even!

  Houd goed in de gaten dat jouw bedrijfsarts niet onafhankelijk is: hij is ingehuurd door jouw werkgever. Blijkbaar heeft jouw werkgever een vreemd verhaal bij de bedrijfsarts opgehangen en hem misschien ook wel onder druk gezet. Teken niets. Documenteer goed wat er vandaag en de afgelopen tijd gezegd is. Als ze jou het leven zuur gaan maken, kun je altijd nog andere stappen ondernemen. Maar laat je voor nu niet manipuleren. Dan is nl het einde zoek.

 • Mommmyxx

  Ja rechtsbijstand/ juridisch adviseur gaf dus aan dat er waarschijnlijk niet meer dan 100% loon tm 1 nov in zat. En dat het een zware weg zal worden middels hoe mijn werkgever te werk zal gaan

 • Rupsje1995

  Ja en daarop nog een tip: elk telefoongesprek (zeker die met je werkgever) na het gesprek op papier zetten en aan je werkgever mailen.

  Zodat je een beetje een dossier opbouw over werkgever. Die heeft hij waarschijnlijk ook klaar liggen over jou namelijk.

 • Rupsje1995

  Wat is er goed aan 100% loon tot 1 november ? Is dat einde zwangerschapsverlof? Hij mag je niet ontslaan. PUNT. Daar is niks goeds aan.

  Als jouw verhaal volledig is kan hij je niet ontslaan. Heb je het verhaal van je werkgever aan de bedrijfsarts kunnen lezen?

 • Mommmyxx

  Nee dat verslag verwacht ik vandaag, ben benieuwd..!

 • Mommmyxx

  Nee dat verslag verwacht ik vandaag, ben benieuwd..!

 • Mommmyxx

  Nee dat verslag verwacht ik vandaag, ben benieuwd..!

 • Mommmyxx

  Nee dat verslag verwacht ik vandaag, ben benieuwd..!

 • flierefluiter

  Klopt. Hij mag haar niet ontslaan. Maar er mag wel een vso worden opgesteld en getekend met einddatum na verlof.


1 2