BEVALLEN!

Afgelopen donderdag is de mooie kleine meid Tiffy geboren! Ik ben vorige week dinsdagavond ingeleid, heb ik een ballonkatheter gekregen, was geen pretje, later hadden ze gekeken hoeveel ontsluiting ik had en dat was 2 cm. De woensdag gingen ze me primen, ik dacht dat het vaginale pillen waren, maar deze kon ik gewoon innemen. De pillen moest ik om de zoveel uur innemen, ik meende 3 of 4 uur. Op donderdagavond rond twaalven had ik nog met m'n schoonzus gebeld, en vlak na die tijd veranderde de harde buiken in weeën, dat wist ik nog niet. Voelde als krampen die steeds erger werden, en ik kreeg op een gegeven moment een scherpe steek en een plop voelde ik, ik wist niet wat dat was. Dus ik drukte op de knop en de verpleegkundige kwam er aan en zei: het ziet er naar uit dat de bevalling is begonnen. Verloskundige kwam er ook aan, ik had m'n vader ook gebeld, hij lag net te slapen, maar hij was er ook zo. Ik heb de weeën eerst op een skippybal opgevangen, daarna wilde ik onder de douche. Met beha en ondergoed aan, gewoon er in gaan staan. Het verlichtte eerst wel, maar later had het geen zin meer, en moest ik er ook onder vandaan komen van de verloskundige om de baby te halen, want ze zei als je persdrang voelt mag je gaan persen. Had ik nog niet, maar ik was me toch wel een partijtje aan het schreeuwen om die weeën op te vangen. Dat de verloskundige zei, je moet goed naar me luisteren: doordat je gaat schreeuwen ben je alle zuurstof kwijt die je nodig hebt om te persen, dus ik wil dat je straks een grote hap adem neemt en gaat persen. Elke keer dat ik aan het persen was, dacht ik: is ze er uit? Nee 🙈 dat heb ik meerdere keren gedacht. 1e keer kwam de vruchtwater eruit, verder weet ik niet meer, daarna de baby en vervolgens de placenta. Al met al heeft het 2 uur geduurd, ze heeft me nog wel moeten hechten, dus heb 4 verdovingen gehad. Maar ik heb nu wel een heel mooi meisje met de naam Tiffy. Ze is om 02:41 geboren en 2580 gram. Geen hartafwijking bij haar gezien, ze doet het hartstikke goed, ze mag alleen nog niet naar huis omdat ze nog niet goed genoeg zelfstandig kan drinken, dus ze zit nu aan de sondevoeding, hopelijk mag ze snel naar huis met of zonder sondevoeding. Ik ben zelf afgelopen dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis. Dus het is nu heen en weer rijden om haar te bezoeken en borstvoeding te brengen. Ik zal een foto plaatsen op mijn profiel van de baby.


 


 


 


 


 

1985 x gelezen, 5

reacties (25)


 • lena87

  Gefeliciteerd

  Wat een knap meiske

 • Nicolette87

  Gefeliciteerd!! Top gedaan!

  Fijn dat er geen hartafwijking is gezien.

 • Pinkl@dy

  Aaah wat een liefie 🥰 gefeliciteerd met je meisje. Hopelijk mag ze snel met je naar huis. Heel veel geluk!

 • mama-van-7-wondertjes

  Gefeliciteerd met jou prachtige meisje.

 • Mammavandrie3

  Zooooo super om te horen en gelukkig is alles goed en geen hartafwijking.

  Had je al berichtje gestuurd hihi.

  Hopelijk mag ze snel na huis .

  Van harte gefeliciteerd en ben blij om te horen dat alles goed gaat met julie

 • Kleinevos

  Goed gedaan meid!!

  Nu weet je wat het is om te bevallen….

  Gefeliciteerd met je dochtertje en ik wens jullie heel veel geluk toe samen.

  Hopelijk mag ze gauw met je mee naar huis toe❤️

 • Rupsje1995

  Gefeliciteerd! 💓

 • Linde-1

  Wat fijn dat alles goed is gegaan! Gefeliciteerd met je dochtertje 💞

  En ook wel een moeilijke tijd dat je dochtertje nog in het ziekenhuis ligt. Hopelijk mag ze snel naar huis en kijk dan even of je recht hebt op uitgestelde kraamzorg😘

 • Y1607

  Gefeliciteerd! Hopelijk mag ze zelf snel mee naar huis. Waarom moest jij nog zo lang in het ziekenhuis blijven?

 • Yune

  Gefeliciteerd met de geboorte van je dochter.

  Maar laat me raden.. ze heeft je op je rug laten bevallen?......

 • Rupsje1995

  Rug hoeft niet perse fout te zijn he, ik beval juist liever op mijn rug, omdat dat de enige manier is dat ik kracht kan zetten bij het persen.

 • Jvb

  Precies dit. Drie keer op mijn rug bevallen en drie hele goede bevallingen gehad. Ik wilde zelf ook op mijn rug, ik heb handen en knieeen geprobeerd en staand en vond dat helemaal niks.

  En to: ik schreeuw ook bij de bevalling en kreeg ook op m'n kop 😅 Ik moet dat gewoon kwijt ofzo, mij helpt het juist

 • flierefluiter

  Wat is voor lelijk vooroordeel. En al bedoel je het niet zo, c’est le ton qui fait la musique. Het komt er nog al lelijk uit. Misschien is het niet waar. Misschien wilde ze het zelf wel. Misschien kon ze zelf onmogelijk in een andere positie. En wat dan nog..?

 • Beukenblaadje

  Hear hear! Misschien is het niet zo lullig bedoeld maar er zit echt een gevaar in dit soort opmerkingen. Ik heb de eerste keer extra lang moeten persen omdat het er bij maar niet in kwam dat ik echt het beste kon persen op mijn rug op dat moment. Had teveel gelezen dat dat 'niet goed' zou zijn, terwijl het op dat moment wel was. Pas toen ik me daar aan over kon geven, ging het een stuk beter. Bij de tweede wilde ik vanzelf ab-so-luut niet op mijn rug, echt no way. Op handen en knieën bevallen, en dat was op dat moment het beste. Ik ben helemaal pro veel info geven over verschillende baarhoudingen en wat voor- en nadelen zijn. Maar laten we niet het ene dogma (op je rug moet) voor het andere (op je rug is slecht) wisselen.

 • Yune

  Je hebt gelijk. Mijn excuses daarvoor

 • Mammavandrie3

  Hier ook 2 x op me rug en 1 x op me knieeen omdat ze vast zat.

  Vond rug wel prettiger wel wat pijnlijker maar je kan veel meer kracht zetten vind ik zelf

 • Vlindermoeder

  Omdat ze lang heeft moeten persen? Hier ook alle keren op mijn rug bevallen en ze waren er binnen een poep en een scheet

 • Florien84

  Wat is er erg aan de rug. Hier twee keer bevallen op de rug en dat is prima bevallen. 1 keer op mijn zij en dat was ook prima. Het hoeft allemaal niet zo hip.

 • Chudo

  Al met al en bevalling van 2 uur is toch best snel!

  Ik ben 3x op mn rug bevallen, de 2e nog geen 10 min geperst en de 3e 1 goede perswee😁.

  Ik had niet anders willen liggen dan op mijn rug. Ik mocht ook anders liggen maar dat wilde ik niet

 • Vlindermoeder

  Gefeliciteerd! Wat een dotje 🥰

 • Chudo

  Wat een knap meisje zeg😍❤ gefeliciteerd!!

 • billys

  Gefeliciteerd met de geboorte van je kleine meisje! Wat fijn dat ze het zo goed doet, hopelijk snel naar huis!

 • Anna-76

  Van harte gefeliciteerd 💗

 • Lehaison

  Gefeliciteerd! Hopelijk mag Tiffy snel mee naar huis!