Bijna 25 weken zwanger van down meisje

Het was alweer even geleden dat ik een update had gedaan, maar zoals de titel het zegt ben ik bijna 25 weken zwanger en is elke controle tot zo ver goed, zien ze geen gekke dingen en is alles in orde. Daar ben ik super blij mee!


Ik beschouw dit meisje nu inmiddels ook gewoon als m'n kindje, baby dat ik in me draag dan een baby met het downsyndroom.


Ik ben heel erg benieuwd naar haar, ze mag van mij al wel komen maar dat is nog te vroeg.


Ik heb bijna alles in huis, het is nu eigenlijk alleen nog maar babykleren, moltons, lakens kopen enz. Ik heb heel veel van anderen gekregen. En commode en bedje kon ik nog van m'n broer en schoonzus krijgen, dan is alles compleet.


Verder heb ik nog wel genoeg te doen in huis, ik moet echt aan een grote schoonmaak/opruim beginnen, ik heb niet zo'n last van nesteldrang 🙈 dus dat is wat minder. Anders was alles misschien wel eerder aan de kant.


Over anderhalve week heb ik een afspraak met de kraamverzorgster, een intakegesprek, tegen die tijd wil ik wel alles aan de kant hebben, dus ik heb een deadline. Sowieso zit ik wel heel erg in m'n hoofd hoe ik alles moet gaan organiseren met spullen, aangezien ik niet zo heel erg groot woon is het vooral kijken wat praktisch is. Zoals bijv. de kinderwagen, m'n schoonzus raadde het aan in de schuur te bewaren, maar die is best wel klein, met 2 fietsen er in staat ie al zo goed als vol zeg maar. Dus ik denk dat ik 'm maar in de kofferbak bewaar en andere delen wel gewoon boven bewaar, de maxicosi zal waarschijnlijk toch het meeste gebruikt worden.


Zo zit ik soms ook weleens te denken aan zo'n vluchtkoffer, die moet ik ook nog klaarmaken, mocht het ineens gebeuren.


Er komt dan best wel veel op je af wat er allemaal geregeld moet worden, maar het komt uiteindelijk allemaal wel goed.


Ik blijf positief!

1736 x gelezen, 3

reacties (7)


 • snoezelke

  Wat fijn dat je zo positief in de (niet evidente) situatie staat! Ik zou gewoon een 'to do'-lijst maken en desnoods overal bij schrijven tegen wanneer je het gedaan wil krijgen. Ik weet dat dit voor mij werkt, zonder deadline raakt hier amper iets gedaan

 • Gelukkigiemand

  Kleintjes met down syndroom worden vaker eerder geboren toch? Ik zou 'm in jouw geval met 34 weken een vluchtkoffer klaar hebben staan.

 • MissMK

  ja klopt, als ze zich niet zelf aandient om te komen zeg maar dan wordt ik met 38/39 weken ingeleid

 • Linde-1

  Ik snap heel goed dat je nog denkt aan alles wat je nog moet regelen.

  Het meeste heb je al, dus dat is heel fijn 🙂.

  Als je het gerust stelt kan je altijd al een tas met ondergoed ene joggingbroek en een tandenborstel voor jezelf klaarzetten. De spulletjes voor de baby of andere dingen kan je altijd aanvullen.

  Wat fijn dat alle controles verder goed zijn tot nu toe🤗

 • AshleyJessy

  Voor je vluchtkoffer heb je nog alleeeee tijd!

  Niet te druk om maken hoor, als je over 10 weken daarmee begint ben je nog ruim op tijd ☺️

  Dit is je eerste kindje hè? Hopelijk blijft ze nog langgg zitten want is inderdaad nog veel te vroeg, geniet en vooral niet stressen om dingen waar je nog veel tijd voor hebt.

  Als je schuur geïsoleerd is, bijvoorbeeld in een appartementencomplex, kan het. Anders inderdaad schimmel.

  Mijn kids HAATTE beide de maxi cosi dus die lieten we echt gewoon in de auto en tilden ze dus gewoon over in de bak. Veel beter voor hun ruggetjes ook ☺️

 • Je_evi89

  Je bent pas 25 weken. Je hebt nog alle tijd om je voor te bereiden en vlucht tas hoeft ook pas rond 37 weken.

  Lekker alles op papier zetten wat nog moet en dan de tijd nemen. Fijn dat je je zo verheugd op je meisje💕

 • Bosco

  Wij hadden hem in de schuur, na een tijdje stond er toch echt schimmel in. Zonde! Die vluchtkoffer hoeft ook pas met 36 weken ofzo. Als je voor die tijd bevalt kan het de kleertjes toch niet en en duurt het nog een poos voor je die spullen gebruikt. Maak een lijstje elke week iets. Veel heb je niet nodig, schonen luiers, jezelf en veel dekens. De baby kijkt niet hoe jij het bed hebt opgemaakt. Hoe meer jij nu geniet, deze te meer jou baby zal gaan genieten!