Ik word moedeloos van dat spugen!!

Man man man! Ik ben even heel gefrustreerd. Mijn zoontje van vier weken blijft maar spugen. Na de voeding, tijdens de voeding, een uur na de voeding. Het maakt niet uit hoe veel hij boert of hoe lang ik hem overeind houd. Soms gewoon vier of vijf keer tussen de voedingen door. Tussendoor laten boeren werkt ook niet.
Lactatie kundige is geweest vorige week die heeft gekeken naar zijn tongriem, was te kort. Geknipt. Ook heb ik veel melk, bied nu 1 borst per keer aan. Er staat nu nog een afspraak bij de osteopaat en daarna weet ik niet meer wat ik moet.. behalve het maar accepteren?? Hij groeit goed, weegt nu 4,5 kilo zijn geboortegewicht was 3400 gram vier weken geleden. Hij is ook niet super onrustig, heeft niet super veel krampen en huilt nauwelijks tot niet. Zelf heeft hij er dus niet echt last van behalve vlak na de voeding dan is hij soms wat onrustig. Toch vind ik het super vervelend en maakt het me onzeker. Heeft iemand nog een gouden tip of wellicht herkent iemand het??

1502 x gelezen, 0

In Baby

reacties (41)

1 2 • Lispeltuut

  Accepteren ja... superieritant en vies. Met een maand of 9 werd t minder en denk met een jaar wel redelijk over.

 • mammavaneenmeisje

  Je schrijft dat je zelf veel melkproductie hebt, dit kan de oorzaak zijn van het vele spugen! Onze 3 kinderen spuugden alles er onder. Tot ik zelfs die ene borst minder lang ging geven. (Na 10 minuten was ze al klaar maar dat werd dus 5 minuten) en iets vaker aanleggen. Dit was hier dé oplossing. Het kan dus zijn dat het maagje al vol zit en dan spugen ze het overvloedige uit! Je kan evt. in je buurt iemand van la Leche league bellen voor de nodige tips!

  Uiteraard zou het ook reflux kunnen zijn maar dan zou je kindje onrustig moeten ogen, het nekje overstreken, zuur uit het mondje ruiken, etc.

 • Maria7

  Dank je voor je tip! Ik heb contact ook met een goede lactatiekundige zij gaf ook het advies 1 borst per keer. Dat, samen met na 5 min keer extra boeren, lijkt iets beter te gaan!! Maandag even wegen om te kijken of hij genoeg aankomt op deze manier. Hij plast genoeg dus ga er vanuit dat het wel goed zit..

 • mammavaneenmeisje

  Fijn dat het iets beter lijkt te gaan! Hopelijk zorgen alle tips er hier voor dat het probleem (grotendeels) verholpen kan worden! Duimen dat hij aangekomen is! 👌🏻

 • Lispeltuut

  Ik heb ook nog een tijdje 1 borst half leeg gekolfd voordat ik ging voeden zodat het wat minder snel ging naar hielp ook niet😀

 • trotsemoeder123

  Hier lagen overal hydrofiele doeken. Overal … en bij flinke sloten in de nek deed ik wel schone kleertjes aan maar al die mondjes niet hoor dan blijf je bezig. Gewoon accepteren en niet druk maken

 • trotsemoeder123

  Hier lagen overal hydrofiele doeken. Overal … en bij flinke sloten in de nek deed ik wel schone kleertjes aan maar al die mondjes niet hoor dan blijf je bezig. Gewoon accepteren en niet druk maken

 • mijn~meisje

  Accepteren en heel veel spuugdoekjes kopen. Of hydrofielen. Mijn jongste twee spuugde ook heeel veel. Maar hadden er ook geen last van. Dus ik koos er bewust voor om er geen medicatie, jhbpm etc voor te geven. Het is in mijn ogen onnodig extra troep geven, zeker als een kindje geen last heeft van het spugen. Zelf ging ik na het voeden altijd al zo zitten dat mijn kindje op de grond ging spugen ipv op de bank of stoel etc. En ook 1 spuugdoekje over mijn schouder. Wat op de grond kwam veegde ik dan zo weer op met een spuugdoekje. Zo gebruikte ik per voeding 4 a 5 spuugdoekjes. Verder het spugen ging na een tijd altijd weer over. Het werd langzaam minder en ik kan zeggen dat het met 11 maand 99% over was.

  ooo Hier kwam de vaste voeding er net zo makkelijk uit als de melk (ook borstvoeding). Maar dan kunnen ze veel beter melk spugen dan vaste voeding.....

 • Florien84

  Mijn dochter spuugt ook. Ik leg vaak een spuugdoekje onder haar.

 • Scheirischa

  Voeding indikken, of spugen voor lief nemen. Wij hadden heeel veel tetradoeken in de omgang, deden enkel boxpakjes aan (1stuk om te wassen) in soort van zachtr stof waar de spuug niet direct indronk. En telkens een slabbetje, een heel groot slabbetje. Bedje 45 graden omhoog, want ze stikte soms bijna in haar bedje. En veel in draagzak. Dan spuugde ze veel minder. Soms helpt therapeutisch voeden ook. Weet niet of dit via afgekolfde melk mogelijk is?

  Bij ons werd de reflux minder toen ze geen koemelk meer kreeg, speciale dieetvoeding. Maar ze bleef helaas reflux behouden. In mindere mate weliswaar.

  Vaker kleinere flesjes werkte hier niet, ze bleef dan de hele tijd spugen. Buikje laten slapen werkte hier niet. Buiklig tot 6 maand niet kunnen oefenen omdat ze zowat stikte in wat terugkwam. En kijk, ze kan al kruipen, zitten, trekt zichzelf recht en staat. Op 7,5 maand. Ze krijgt nog maagzuurremmers want ze had toch wel echt pijn van de reflux. Proberen afbouwen op 6 maand maar ging nog hememaal niet.

  En geen mooie kledij aandoen voor jezelf. Gewone jogging. Kan zo in de was en hoef je niet in te zitten met een spuugje op jezelf.

  Maar om zot van te worden he. De ergste dag zaten we aan 7 setjes kledij 🙈

 • Tweede83

  Mijn oudste was 10 pond en kon ook goed en veel spugen. Hij kreeg een schepje johannensbroodpitmeel in zijn voeding. Zou je ook kunnen doen als je zou kolven. Hij had geen last van obstipatie. Mijn dochter kon er niet tegen. Je zou het nog kunnen uitproberen

 • seonsyain

  Zeer herkenbaar. Mijn kinderen waren ook spugertjes. Groeiden verder goed. Hadden er zelf weinig last van. Het was meer dat IK er last van had door de neverending was. Een wereld hydrofiel luiers om elke keer bij de voeding en het boeren te gebruiken. En natuurlijk ook zo'n hydrofiel luier als hoofdeinde zodat je het makkelijk kunt verschonen. Verder een wereld slabbetjes kopen. Dan gaat zo'n mondje terug op het slabbetje en hoef je alleen dat maar te verwisselen ipv weer een shirtje. Alleen als er visite was deed ik het af, zodat het niet zo sjofel leek. Maar ik kan je vertellen dat het mij op een gegeven moment niet meer kon schelen of het shirtje wel matchte met de broek. En ik kocht wat kledingpakketjes op via marktplaats, zodat ik me niet druk hoefde te maken dat de kleding 'op' was.

  Ik heb wel van alles geprobeerd (ook johannesbroodpitmeel), maar mijn ervaring is dat het accepteren het beste uiteindelijk is. En gewoon genoeg kleding, slabbetjes en doekjes in huis te halen. Uiteindelijk werd het minder hier nadat ze vaste voeding begonnen te krijgen en zelf gingen zitten. Dus vanaf 8 maand werd het minder en met 12 maand was het voorbij.

 • Maria7

  Dank je voor je antwoord, ik ga mijn best doen het proberen los te laten en inderdaad te accepteren (nadat verdere ernstigere medische oorzaken zijn uitgesloten) en gewoon veel leuke slabben, hydrofiele doeken en extra lekker ruikend wasmiddel aanschaffen..

 • trotsemoeder123

  Hij groeit goed en huilt amper. Dan heb je gelijk ernstige medische oorzaken uitgesloten.

 • Palmpje12

  Beetje projectiel braken? Dat je zelf ook onder zit?

  Kan best zijn dat het pylorusstenose anders is. Maar dit is wel het uiterste zeg maar

 • Maria7

  Het zijn meer mondjes terug, wel genoeg om van alles vies te maken en af en toe zit er wel wat kracht achter maar niet dat het meters door de kamer vliegt en op muren terecht komt. Daarnaast is hij een ontspannen baby die goed groeit, plast en poept.

  Maar: ik zal morgen de HA even bellen om het in elk geval even te bespreken, dank je wel voor het benoemen!

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook gespuugd ppfff ....

 • Maria7

  Drama!! Ik sta er niet alleen in dus.

 • Lindaaaaaaaa

  Na 4 maand werd het minder

 • Lady-whistledown

  Klinkt als reflux en komt bij baby's veel voor. Maagklepje kan de maag nog niet afsluiten. Je kan de voeding indikken door gebruik Johannesbroodpitmeel. Werkte bij mijn jongste heel goed. Andere optie is om een maagzuurremmer bij huisarts (kinderarts is in Nederland hier echt niet voor nodig) te vragen. Dat zorgt er vooral voor dat de slokdarm niet geïrriteerd raakt. Zodra je kindje vast voedsel krijgt, wordt het spugen vanzelf wel minder en met 1 jaar is reflux vaak over omdat dan de maagklep goed sluit.

 • Maria7

  Dank je wel voor je tips!! Pfff 1 jaar.. nog 48 weken te gaan

 • A_no_niem

  Onze dame spuugde ook verschrikkelijk veel (bij ons wel met krijsen erbij) en dat was een koemelkeiwitallergie. Werd eerst niet herkend als zijnde kma. Tegen ons werd gezegd dat sommige kindjes meer spugen dan andere. Overigens kan het ook prima (verborgen) reflux zijn. Ben je hier al mee naar de kinderarts geweest?

 • Maria7

  Nouja de kinderarts van het CB.. maar haar adviezen waren sowieso al niet echt iets waar ik iets aan had wat voeding betreft. Ik zal de huisarts morgen even bellen voor overleg. Ik eet en drink overigens zelf nauwelijks koemelkproducten en geef bv dus het zou me verbazen als dat het is. Maar: ik ben geen arts dus dank je voor je tip ik ga het bespreken.

 • Littly

  Hier ook geen spuugdoekjes maar hydrofiele doeken als spuuglap. Kwam onder een tweeling dus kleding genoeg en dat was nodig ook! Bleef er ook vrolijk bij en ik wende er aan.

 • Maria7

  Ja die heb ik ook in overvloed, lekker wassen hele dag!

 • AshleyJessy

  Gaat het niet te snel in het begin? Dat je eerst even de eerste druk eraf kolft of eruit drukt?

 • Maria7

  Ja, ik doe met de hand een klein beetje afkolven tot toeschietreflex en dan de borst aanbieden. Zonder resultaat helaas. Het helpt zeker tegen het verslikken want dat deed hij ook erg maar dat probleem is inmiddels redelijk opgelost.

 • AshleyJessy

  Hmm 😫

  Mijn kids spuugden ook echt niet erg en veel. Ook lang na de voeding.

  Ben johannesbrood gaan gebruiken toen, kon niet anders.

 • Jvb

  Ben je ook al gewoon bij de huisarts geweest of op het cb raad gevraagd? Die artsen kunnen zien of het bijvoorbeeld happy spitting is, reflux, maagklep, allergie, iets anders en wat er eventueel aan gedaan kan worden. Dat zou mijn eerste loket zijn, niet perse de osteopaat

 • Maria7

  De kinderarts van CB heeft meegekeken die dacht niet aan reflux per se omdat hij geen pijn heeft. Omdat hij goed groeit maakte ze zich geen zorgen.. ze zei laat maar wat langer tussen de voedingen, maar goed ik geef bv dus ik geef wanneer hij komt meestal om de drie uur.

  Huisarts ben ik niet geweest, dat zou nog een idee zijn. Osteopaat werd aangeraden omdat hij als sterrenkijker geboren is en er dan spanning op het nekje kan blijven staan.. we zullen het meemaken.

 • A_no_niem

  Dat is echt geen graadmeter. Je kind kan ook nog goed groeien en toch achterliggende problemen hebben. Onze dochter groeide ook gewoon goed (maar kwam ook non stop voor voeding, omdat ze alles uitspuugde) en die had toch een allergie.

 • Jvb

  Ik zou zeker beginnen bij de huisarts, die kan je indien nodig nog naar de kinderarts in het ziekenhuis doorverwijzen. Dan weet je tenminste zeker dat alles bekeken is/wordt. Met alle respect naar andere professionals, maar een lactatiekundige gaat alleen over het proces van bv geven en een osteopaat is geen beschermde titel, iedereen kan het worden. Er zitten heus goede tussen, en ik ken ook meerdere mensen die er iets aan hebbe gehad dus een slechte optie is het niet, maar het zijn geen artsen. Als je iets medisch wil uitsluiten, dan toch eerst naar de arts.

 • Maria7

  Ja dank je voor de tip. Stom genoeg kwam de huisarts niet in mij op want ‘die gaan niet zo over baby’s’, was mijn redenatie. Maar dat is natuurlijk niet waar.

 • Jvb

  Nee klopt, die kun je gewoon bellen. Juist zelfs :)

 • Chudo

  Mijn oudste was ook een happy spitter.. Hij spuugde zoveel mar had er geen hinder van en kwam goed aan.

  Met 6 maanden was het over. Heb er niks mee gedaan..

 • Maria7

  Happy spitter had ik nog niet van gehoord! Grappig, heb het opgezocht en komt wel overeen. Voor de zekerheid zal ik toch de HA even bellen voor overleg.

 • Chudo

  Haha ja zonoemen ze dat😝 het vele spugen was zovies en hij stonk de hele dageen uur in de wind en na een voeding kwam er een waterval uit meerdere keren😅 hoe dan!! Maar hij lachte erbij, ik wat minder, en de slabber droeg hij de hele dag en was een heerlijk mollig kereltje.


  Trouwens hier kwam hij ook een kilo per maand aan en gulzig wasie met drinken😂

 • Soof16

  Ik herken het. Voelde me er ook super onzeker door, mijn dochter spuugde enorm veel en ongeveer altijd, maakt niet uit wanneer op de dag en dat heeft ze ook vrij lang volgehouden.

  Maar zolang je niet het gevoel hebt dat hij er last van hebt, is het maar gewoon te accepteren. Veel in de draagdoek hielp hoe, dus rechtop houden. Baby’s zijn gewoon nog niet helemaal af als ze geboren worden.

 • Maria7

  Een draagdoek is inderdaad nog iets wat ik kan proberen, dank je!!

 • MamaItalia

  Mijn zoon spuugde ook, hele watervallen. We hielden hem 30 minuten rechtop na iedere voeding (ook 's nachts), pauze tijdens het drinken en liepen de hele tijd rond met handdoek over onze schouder, en altijd tientallen slabbertjes per dag in de wasmand. Bij hem lag het aan het maagklepje. Gezien hij wel goed groeide en weinig last had van maagzuur, hebben we verder niets gedaan (ostheopaat hielp hier niet) behalve vanaf 4 maanden rijstebloem bij de melk gedaan. Rond 5/6 maanden toen we begonnen met vast voedsel ging het beter

 • Maria7

  ‘Fijn’ dat we niet de enige zijn. Gelukkig gaat het met jullie beter nu. Zit niets anders op dan het uitzitten denk ik dan..


1 2