Tips om baby in eigen bedje te laten slapen?

Ons kindje is nu vier weken oud! De eerste twee weken heeft hij in een wiegje naast mij geslapen. In de derde week had hij heel veel last van krampjes en was heel aanhankelijk. Wilde alleen maar bij me en zodra ik hem weglegde ging hij huilen. Een paar gebroken nachten achter elkaar werden hij, ik en mijn vriend niet gezelliger op.

Na de derde nacht niet slapen hebben we besloten het babynestje tussen ons in te leggen en te kijken of hij dan zou slapen. Dat werkte!!! Zodra hij ging huilen, lag 1 van ons een hand op zijn buik en werd hij weer stil.

Nu slaapt hij al een anderhalve week bij ons. Vandaag geprobeerd hem in de middag in zijn eigen bedje te leggen, maar hij schreeuwde het uit.

Iemand tips om hem te laten wennen aan z'n eigen kamer en bed?

585 x gelezen, 1

reacties (16)


 • Bibapoes

  Cosleeper? Heel normaal bij deze leeftijd dat ze bij je willen zijn..

 • Bibapoes

  Cosleeper? Heel normaal bij deze leeftijd dat ze bij je willen zijn..

 • Mama-uit-het-noorden

  Wij doen aan veilig samen slapen. Ideaal in combinatie met borstvoeding. Bij mijn eerste mee begonnen, die heeft 4 jaar bij mij gelegen maar toen was ik alleen. De andere twee beide een jaar ongeveer.

 • Vlindermoeder

  Oefenen, oefenen, oefenen. Bedje lekker voorverwarmen en bijvoorbeeld een gebruikt shirt van jou over het matras trekken. Onze dochter legde we tot 6 maanden slapend in haar bedje. Ze heeft overigens vanaf dag 1 op haar eigen kamertje geslapen

 • MelissaJB

  Je baby heeft 9 maanden bij jou gezeten en heeft die geborgenheid gewoon nog nodig. Moet hij echt van jullie op zijn eigen kamertje slapen? Onze zoontje is nu 10 weken en slaapt in de nacht nog steeds bij ons. Overdag slaapt hij wel in zijn eigen kamertje als dit lukt (vaak ook gewoon nog op ons of in de wagen als we onderweg zijn). Omdat hij straks naar de opvang gaat oefenen wij met het slapen in zijn bedje. Na 1.5 week oefenen slaapt meneer nu direct als we hem neerleggen in de ledikant.

  Het is belangrijk om een vast ritueel te hebben voor het slapen gaan zodat hij het slapen herkend.

  Zijn bedje is op dit moment nog geen vertrouwde plek en moet dus eerst vertrouwd voor hem worden. Omdat jullie vertrouwd zijn zal je in het begin naast hem moeten blijven zitten tot hij slaapt. Probeer hem in het bedje te leggen voordat hij heel moe is. Zodra hij huilt troost je hem en leg je hem erna terug. Laat je aanwezigheid voelen aan hem door bijvoorbeeld zijn handje vast te houden of te kriebelen op zijn hoofdje. Je zult merken dat zijn bedje steeds meer vertrouwd wordt en je hem steeds minder vaak hoeft te troosten. Indien je merkt dat dit het geval is ga je jouw aanwezigheid afbouwen. Eerst leg je hem gewoon in bed en blijf je erbij tot hij slaapt (zonder aanraking) en uiteindelijk zul je hem in bed kunnen leggen en gelijk weg kunnen lopen.

 • Vlindermoeder

  Even uit nieuwsgierigheid, maar waarom slaapt jullie zoontje dan 's nachts wel bij jullie als het overdag zo goed gaat in zijn eigen bed?

 • Mykha

  Mijn zoontje sliep altijd ingebakerd in de cosleeper! Met 8 maanden naar eigen kamer met ledikant. Cosleeper is echt super fijn, zou ook niet graag ons kindje tussen ons in hebben. Nu had ik aan beide kanten iemand om te knuffelen haha, vond het heerlijk m’n baby zo dichtbij🥰

 • dennenboom

  Niet 🙈. Baby heeft al 9 maanden bij jou gelegen, natuurlijk voelt hij zich daar het fijnste. Eigen kamer zou ik sowieso het eerste halfjaar minimaal niet aan beginnen, dan heb je er toch ook helemaal geen zicht op? Wat voor baby nestje heb je? Geef je borstvoeding? Anders kan je ook kijken naar veilig samen slapen richtlijnen. Tot 3 maanden sliep ze hier sowieso nog elk dutje in de draagzak. Hou mini nog even lekker bij je ♡. Later tijd zat voor eigen bedjes 😊

 • Momiji

  Dit

 • boterbloemen

  Slapend wegleggen en het bedje lekker voorverwarmen, iets tegen het lijfje leggen voor een geborgen gevoel en eventueel iets met je geur in de buurt. Dan is de overgang niet zo groot. Ze sliepen hier ook op de zij, knuffeltje tegen de buik of een opgerolde xl hydrofiel langs de rug, tussen de beentjes en tegen de buik. Overdag sliepen ze hier de eerste maanden niet in hun bedje boven, werkte bij alle vier niet. Die wilden geluid horen, nabijheid voelen, ze sliepen het beste in de box in de woonkamer.

 • Moedervanprinses

  Je baby heeft 9 maanden veilig bij je geslapen en is er nog niet toe om alleen te slapen. Mijn ervaring is inmiddels dat kinderen dat zelf aangeven. Accepteren geeft misschien rust. Bij het ene kind lukt het na een paar maanden en bij het andere kind misschien wel een jaar.

 • HAMIZ

 • Lama94

  Hier sluit ik mij bij aan.

 • Myrtheflower

  Bij mijn dochtertje heeft het 11 mnden geduurd. Ik weet, dat geeft geen hoop, maar geeft vooral aan dat kindjes verschillen. Mijn zoontje slaapt al sinds 3 wken op zn kamer. Twee heel andere kinderen, elk andere behoeften. Mijn dochtertje had enorme mama honger en kon niet goed zonder mij slapen, had haar ook vaak in de draagzak overdags om die reden. En nog steeds, ze is bijna 4, blijft die mamahonger, ze is heel gevoelig, heel emotioneel verbonden met mij. Tja, ik nam de situatie zoals het was, kon er weinig aan veranderen, en na 11 mden was ze er ein-de-link klaar voor..

 • AC27

  Misschien knuffeltje of iets anders waar veilig mee geslapen kan worden wat naar jullie ruikt mee geven in bed.

 • Charliecharlie

  Eigen kamer hoeft niet meteen toch? Het ging hier stukken makkelijker in eigen bed als wij er ook bij lagen op de kamer. En op den duur ook alleen in de wieg op onze kamer. En nu, met 5 maanden, over naar eigen kamer (paste niet meer in de wieg 😉).