30 weken zwanger

Inmiddels ben ik 30 weken zwanger. Wat een druk mannetje in mijn buik! Misschien nog wel drukker dan mijn eerste! Binnenkort hebben we een echo om te kijken of ons zoontje een schedel afwijking heeft (net als de oudste). De kans is heeel klein. Maar wel fijn dat het gecontroleerd wordt.
Als ik bedenk dat het nog 12 weken kan duren, vind ik dat echt heel lang. Merk echt dat ik het pittiger vind dan de eerste zwangerschap. Gelukkig is de oudste de laatste tijd super lief en ontspannen. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de schopjes en rust te nemen wanneer het kan. Want het is ook wel heel bijzonder allemaal 🥰

697 x gelezen, 1

reacties (5)


 • EliseEeee

  Hi! Hier ook 30 weken zwanger met een peuter die rondloopt. Moet ook zeggen dat de zwangerschap me zwaar(der) valt. HG liep door tm 24 weken ipv 16 en nog steeds spuug ik 1-2x per dag. Veel last van mn bekken gehad, dat werd weer wat beter en nu gaat het weer moeizamer. Daarnaast enorme last van restless legs.

  Hoe doe jij het in deze tijden van lockdown? Ik merk dat ik de uitjes met de oudste enorm mis. En de lol is ook wel een beetje uit het online shoppen

  Enorme first world problems natuurlijk, maar toch!

 • Lynn-

  Hoi, misschien een tip. Ik ben 20 wkn zwanger en had ook last van zware onrustige benen. Ik ben magnesium gaan slikken en dat helpt enorm!

 • Mama~linda~

  Als ik niet hoef te werken slaap ik mee met de kleine. En ik probeer twee keer per dag naar buiten te gaan. Wij zijn gezegend met een fijne speeltuin in de wijk. En hij heeft ook zijn loopfiets ontdekt. Ik probeer verder niet zoveel te plannen. Dan maakt het niet uit dat ik er een uur over doe om een kaart te posten;). En s avonds doet mijn man gelukkig het bed/bad gebeuren en lig ik vaak tussen 20;30/21:30 op bed.

  Dus ik maak er maar het beste van. En wie weet vliegen de laatste weken wel voorbij 😅

 • Senik

  Geniet je nu meer? En ben je bewuster mee bezig dan je eerste zwangerschap? Ben benieuwd aangezien wij ook weer voor een kindje gaan en mijn zwangerschap ging zo snel dat ik het niet goed besefte.

  12 weken lijkt lang maar gaat zooo snel! En wie weet komt hij wel eerder :)

 • Mama~linda~

  De eerste 20 weken vlogen voorbij en werd ik geleefd door alle (medische) afspraken. Nu de laatste weken ben ik me wel een stuk bewuster van de kleine in mijn buik. Ik heb ook geen angst meer voor de geboorte, dus een stuk meer ontspannen.

  Ook weet ik nu (ten opzichte van mijn eerste zwangerschap) iets beter wat mij te wachten staat, dus dat maakt me ook wel wat rustiger. De eerste kwam met 41+6 dus ik ga voor het gemak nog even uit van 12 weken ;). Kan het alleen maar meevallen. Hopelijk mag je binnenkort een positieve test hebben!