Blij met mijn (dikke) buik

Inmiddels ben ik 28 weken zwanger. Ik ben duidelijk zwanger en ik ben er blij mee! Ik ben zelf maar klein (1.60m). Dus ja, het kind moet ergens heen groeien. Ik ben nu 8 kilo aangekomen. Dat is niet weinig, maar ook niet mega. Maar ik krijg dagelijks meerdere opmerkingen dat ik wel erg dik ben, of het er echt maar 1 is, of ik echt pas 28 weken ben... herkennen jullie dit? Ik probeer het te negeren, maar soms is dat lastig. Laat mij lekker zwanger zijn:).

1205 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Dazielle13

  Iedereen zegt er wel wat van. Bij de vorige twee zwangerschappen kreeg ik steeds de vraag of ik wel echt zwanger was en was zelfs één die beweerde dat ik loog🤷🏼‍♀️ en helemaal niet zwanger was, had nauwelijks een buik. Ook op het einde niet.

  Nu wel een buik en krijg nu de vraag of de kleine het wel goed doet omdat ze de buik klein vinden🤦🏼‍♀️.

  Grote buik zegt niks. Eerste is geboren met 39+5, werd klein geschat(zou geen 3 kilo wegen), woog 3750 gram en was 50 cm. Prima dus, zelfs wat groter dan gemiddeld. Was zelf trouwens 12 kilo aangekomen die zwangerschap.

  Tweede weer net zo. Zou zekerheden haar broer niet voorbij gaan, maar blijven hangen op zo'n 3300 gram. Ze is geboren met 39+1 en woog 3706 gram, 51 cm lang. Was ze net zo lang blijven zitten als haar broer, was ze hem voorbij geweest zei de gynaecoloog na de bevalling. Zelf toen 20 kilo aangekomen (vooral vocht, was zo opgezet als wat🙉).

  Deze word voor de verandering groot geschat(ben nu 34+6) wordt zelfs verwacht dat ie rond de 4 kilo zal wegen als ik uit zou dragen(maar waarschijnlijk word hij met 38/39 weken gehaald, hoorde we vorige week).

  We gaan het zien. Maar heb mezelf inmiddels geleerd me niet te veel aan te trekken van dit soort opmerkingen. Het is echt niet aan de buik af te zien. Maar het is wel frustrerend dat mensen er opmerkingen over maken en loslaten is zeker bij sommige mensen best lastig. Maar probeer het wel en probeer te genieten❤ succes met je zwangerschap

 • Mama~linda~

  Dank voor je berichtje. Inderdaad wat een variatie allemaal waar je zelf geen invloed op hebt. De meeste keren laat ik het wel gaan, maar af en toe ben ik er wel klaar mee.

 • Mr6

  Ik ben vrij lang ( 178 ) en heel dun van mezelf, maar nu 27,3 en ook echt een grote buik waarvan iedereen denkt iets te moeten zeggen haha .. ( wat niet perse helpend is want ben al zo bang voor een grote baby )

 • Lindaaaaaaaa

  Hier net andersom. Kreeg vaak de vraag of ik net zwanger was haha

 • Mama~linda~

  Ook niet leuk om te horen... waarom moet iedereen toch altijd wat zeggen?

 • CKan

  Herkenbaar 😬 ik ben 1,54m en ik kreeg zelfs een opmerking van de verloskundige die info gaf omtrent de suikertest (ik woon in België dus bij mij gebeurt de controles bij de gynaecoloog het was dus niet een verloskundige die ik dikwijls zag) en zei dat ze denk dat ik veel vruchtwater heb omdat ik volgens haar een grote buik heb 😂 maar wat ze niet wist is dat ik rond 20weken te weinig vruchtwater had en nu normaal dus te veel is het niet 🥰

 • Charliecharlie

  Ik had dit ook. Ik denk heel veel zwangeren. Ik heb er veelvuldig over gemopperd! Alsof zwanger zijn een reden is om iemand eens ongegeneerd voor ONGELOOOOFELIJK dik uit te maken. Ik had zelfs iemand die bij 35 weken theatraal achteruit struikelde met haar hand voor haar mond. Terwijl, oké, ik had een flinke buik (groei erg naar voren), maar zoooo erg was het nou ook weer niet. Ik denk dat mensen niet weten dat je er onzeker van kan worden.

 • Liselott

  Hier kreeg ik die opmerkingen ook vanaf dat termijn ongeveer..

  : vond altijd stomme opmerkingen.. ieder normaal mens van deze tijd wéét dat men echo's krijgt, wéét dat er niet perongeluk nog een tweede in zit..

  Vind daarom ook wel beledigende opmerking.

 • Soccer-Mom

  Je geeft al aan dat je vrij klein bent. Dan lijkt een buik al gauw optisch groter. Een vriendin van mij is erg lang en zij kreeg weer verbaasde reacties op haar 'kleine' buik terwijl zij hoogzwanger was.

 • Laura-25

  Je zegt het zelf, jij bent er blij mee dat is het belangerijkste!! Niks aantrekken van wat andere zeggen. Geniet er maar lekker van.

  Bij mij zag je het niet goed, wat ik zelf heel erg jammer vond. (omdat ik zwaarder ben) maar het belangerijkste hij groeide goed 🥰

 • LizzyRose

  Heel vervelend is dat, ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik kreeg ook veel opmerkingen van ‘oh wat is je buik al groot’ en ‘jij krijgt echt een mega grote buik’. Tot ik bij de verloskundige kwam voor een van de controles en ze vond dat mijn buik eigenlijk veel te klein was voor het termijn en ze zich zorgen maakte over de groei van de baby. Toen ik dat vertelde durfden mensen zelfs nog te zeggen dat ik me niet druk hoefde te maken dat ze helemaal mijn buik niet klein vonden. Alsof ze er meer verstand van hebben dan de verloskundige.... Laat het lekker over je heen komen of maak een gevatte opmerking terug. Dit soort opmerkingen gaan nooit veranderen denk ik....

 • Mama~linda~

  Dankjewel voor je berichtje

 • Babywensvoorons

  Lekker laten negeren mensen denken/ vinden altijd wel iets. Hun hebben altijd een ongezouten mening. Ik krijg nu nog steeds te horen dat ik een hele kleine buik heb, met vooral de opmerking dan ben je straks snel op oude gewicht... like. Ik ben zelf 1,75 dus best lang als mensen zeg hoef nog maar 7 weken, krijg ik de opmerking huh echt dacht dat je pas 5/6 maanden was oh oh.. lekker laten gaan, heb het ook los gelaten! Wees trots op je lichaam je draagt een moooi mini mensje 🥰

 • Mama~linda~

  Zo te lezen is het Idd altijd wel wat. Knap dat je het hebt losgelaten.

 • Babywensvoorons

  Jaa je word er alleen zelf gek en onzeker van. Mensen hebben altijd wat te zeiken of zeggen. Helaas :(. Dus probeer het maar los te laten, het is niet anders haha. Ben wel zoals jij zegt zooo trots op mijn mooie buik 🥰