Totale blinde paniek

Ooit al zo'n droom gehad die zo realistisch en echt leek dat de gevoelens die je er bij had zo levensecht leken?


Soms heb ik die...zoals afgelopen nacht...echt totale blinde paniek, nu uren later voel ik het nog.


Wat ik droomde? We waren met ons gezin in een grote speeltuin waar het erg druk was. Onze jongste dochter (bijna 17 maanden) kroop op een klimrek en plots was het daar zo druk dat ik haar niet goed zag. Toen riep mijn andere dochter van 4 jaar of ik eens wou kijken en ik draai me om. Na een paar tellen kijk ik weer terug naar het toestel waar mijn jongste was en ik zie haar in eerste instantie niet meer. Ook na wat zoeken is ze nergens meer te bekennen, niet op, onder of in het klimrek. Ik begin rond te kijken en ook daar is ze niet. Ik roep mijn man en ook hij begint te zoeken, maar we vinden ze ook dan nergens. Meer en meer raak ik in paniek, totale blinde paniek...het voelde zo echt. Er is een beek rond de speeltuin en ik begin ook daar naar te kijken en te vrezen dat ze daar is in gevallen. Ik bel naar de hulpdiensten en die zeggen dat er geen reden is om te komen, ze zal wel vanzelf terugkomen (dat is niet echt realistisch, hoop ik). En op het moment dat ik totaal radeloos de hoorn neerleg, zie ik mijn dochtertje drijven in die beek...dood! En dan schoot ik wakker. Echt die paniek die ik voelde...verschrikkelijk, en het was gelukkig maar een droom. 


Ik ben toen onmiddellijk gaan kijken naar mijn kleine meisje en ze lag gelukkig rustig in haar bedje te slapen en toen ben ik in huilen uitgebarsten...echt van waar komt zo'n droom, zo echt, zo eng...zelfs nu ik dit typ, uren later, voel ik het nog steeds. Wat als dit je echt overkomt (en dat gebeurt, lees je dan in de krant)... ik durf er niet aan denken.


Morgen is mijn lieve meisje gewoon een dagje lekker thuis met mij en ga ik eens lekker samen genieten van leuke dingen met haar :-). 

1859 x gelezen, 7

reacties (12)


 • Florien84

  Laatst droomde ik dat er werd geschoten. Toen ik wakker schrik werd er vuurwerk afgestoken. Ik was helemaal in paniek.

 • Shrimp

  Hè bah ...en deze droom zal je je waarschijnlijk de rest van je leven wel herinneren..

  Droomde ooit dat ik aan de andere kant van een meer stond en mijn zoontje in de wandelwagen zo het water in zag rijden maar ik kon er niet bij !, is sowieso 7 jaar geleden die droom. Bij mn dochtertje weleens gedroomd dat ik op een druk Utrecht Centraal liep en ineens iemand haar uit mn armen griste en in de menigte verdween, vreselijk zulke dromen...

 • Capricorn

  Ik heb laatst toevallig iets soortgelijks gedroomd. Mijn oudste dochter was aan het spelen in een speeltuintje, we verliezen haar even uit het oog en weg is ze. Tijdje later vonden we haar drijvend in de sloot. Verschrikkelijke droom. Ik werd snikkend wakker. Ben er de hele dag van slag door geweest :(

 • Bloemlotus

  Ik heb dit ook zo erg gehad, getroost door die persoon in het echt die dood ging in mijn droom en ze zei gekkie tis maar een droom hoor!

  en die droom kwam bij mij nog uit ook, een week later..😢

  Nu alles wat ik droom , als het een nachtmerrie is ben ik weer bang dat het uit komt.

  Bah😢!!!

  Hopelijk droom je gewoon alleen nog lekker leuke dingen en geniet inderdaad samen hoor! Stomme droom!!

  Knuffel voor jou!❤️

 • LiebsteJHP

  OH wat verschrikkelijk ☹️.

  Dankjewel voor de knuffel!

  Ook voor jou een knuffel!!

 • Bloemlotus

  Gaat het weer een beetje😘?

 • AshleyJessy

  Pff ik herken dit wel !

  In je onderbewustzijn ben je bang dat er iets met je kleintje gebeurt, dat uit zich op deze manier.

 • Valerie85

  Sommige dromen kunnen zo echt zijn.

 • Mimzzy

  Altijd naar zulke dromen, nouja zeg maar gerust nachtmerries.. je kunt daar indd nog dagen last van houden, ik heb ze ook regelmatig en word dan bezweet en huilend wakker, soms schreeuwend of gillend.. en dan ben ik dagen uit mijn doen.

  Sterkte met het verwerken van deze angstige nachtmerrie..

  Knuffel