Mijlpalen

Wat word onze kleine jongen nu toch groot. Binnen 2 weken volledig zindelijk en van zijn speen af! We zijn zo trots! Eerst wou hij helemaal niet zindelijk worden. Wat we ook probeerden (beloningssysteem etc), het interesseerde hem niet. En hij vond het ook nog niet erg om in zijn luier te poepen/plassen. Maar op een middag deden we hem gewoon geen andere meer aan en op 1 dag na eigenlijk geen ongelukjes meer gehad. In de nacht nog wel even een broekje maar ook dan roept hij ons wel wanneer hij naar de wc moet. Poepen is nog wel wat een dingetje heb ik het idee. Vaak zegt hij 'ik moet poepen' en dan zit hij en hoeft hij niet meer (zegt hij). Wanneer hij dan uiteindelijk wel echt moet doet het zeer etc. Het is nu ook minder vaak ipv elke dag nu 1x per 2 a 3 dagen.

En dan het volgende dingetje, het speengebruik. Hij was echt verknocht aan dat ding en toen we een paar weekjes terug 1 kapot hadden was hij heel gelukkig dat hij een reserve gevonden had hier in huis. Elke poging om de speen weg te doen in welke vorm dan ook monde uit in gehuil en geschreeuw. Maar toen de dag afgelopen weekend dat deze speen ook kapot ging. Dus 'cold turkey' van de speen af. Waar ik slapeloze nachten verwachtte met heel veel moeilijkheden valt het mij reuze mee en gaat ook dat echt super goed. Zo zie je maar hij is er dan wel later mee dan andere kindjes, maar uiteindelijk komt het altijd wel goed. Nu heeft hij zelf mooie onderbroekje mogen uitzoeken en een cadeautje (spelletje visjes vangen) omdat we zo trots zijn op onze grote jongen.

732 x gelezen, 1

reacties (4)


 • Lindaaaaaaaa

  Goed zeg

  Hier 2.5 en nog niet begonnen met zindelijk en de speen wordt ook nog een strijd haha. Heeft 'm nu alleen nog in bed in en wij halen hem eruit als hij slaapt. Soms slaapt hij hele nacht door zonder speen en soms wordt hij wakker en wil hij hem. Je merkt dsn ook echt de zuig behoefte en dat hij er rustig van wordt...

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Hij wou het op die leeftijd ook niet hoor. Ik had ook al meerderen pogingen ondernomen die allemaal op niets uitdraaiden. Vorig zomer dacht ik ah dan word hij nu vast snel zindelijk deze vakantie maar neehoor. En met ruim 3,5 jaar begon ik de druk van de basisschool wel te voelen. Dus gelukkig dat het nu allemaal zo snel ging. En met zijn speen had ik ook echt veel meer drama verwacht. Hij haalde er echt ook zijn rust uit en steun. En als hij de speen kwijt was werd hij wakker. Nou hij heeft er letterlijk nog een keer of 3 a 4 naar gevraagd en nu is het klaar. Het komt vanzelf als ze er aan toe zijn. Succes!

 • Mykha

  Wauw wat goed!! Dit zijn van die dingen waar ik nog erg tegenop zie😅

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Ja ik zag er ook tegenop hoor. Vooral omdat de eerdere pogingen allemaal op niets uitdraaiden. Maar het klopt wat ze zeggen, pushen werkt niet en ze moeten er zelf aan toe zijn. Nu was het ineens zomaar dat hij het deed.