Veel te vertellen

Aantal weken niets geplaatst zie ik. Maar nu genoeg te vertellen. Mijn oudste dochter is geen kind meer. Zondag 5 december is ze 18 geworden. Wat gaat de tijd hard! Het is een cliché maar wel echt waar. Ook voor het eerst niet thuis gevierd maar in haar eigen huisje in de gemeenschappelijke keuken. Dat was wel wennen hoor, maar erg gezellig. En zo mooi te zien hoe goed ze de dingen voor elkaar had. Ik ben trots op haar!

Verder is de rust hier wat wedergekeerd na de miskraam en curretage. We hebben meerdere goede gesprekken gehad waarbij we eerst lang niet op één lijn lagen, maar waar wel ruimte was om onze gevoelens goed te verwoorden. Nu hebben we een besluit genomen dat we tot aan mijn partner zijn vakantie in de zomer (dit zal ergens augustus zijn) gaan proberen voor nog een kindje. Ik word steeds wel snel zwanger en heb dus goede hoop dat het nog wel mag lukken. En dan met heel ons hart hopen dat dat een blijvende zwangerschap mag zijn. De gynaecoloog raadde mij iig aan om absoluut weer Utrogestan te gaan gebruiken bij een volgende zwangerschap. Ik ben hier nu wel relaxed onder en ik ben blij met de kans die nog geboden is. Alles hier thuis verloopt hier ook weer lekkerder en rustiger. We zijn gewoon echt gelukkig. Sinterklaas vieren met de jongste was heel leuk en inmiddels staat de kerstboom ook al. Wel weer heel gezellig moet ik zeggen. Plannen zijn ook al gemaakt voor kerst en het worden 3 (ja 3!) leuke en fijne dagen. De 'derde' kerstdag gaat ook heel fijn worden met alledrie de kinderen samen hier. We zullen zien wat de komende tijd ons gaat brengen. Ik heb iig weer groen licht om er weer vol voor te gaan. Mijn eerste menstruatie na de curretage is net over en komend weekend is ergens mijn eisprong dus word vervolgd..

1573 x gelezen, 4

reacties (2)


  • LongDecember

    Spannend! Ik heb beetje gevolgd wat je allemaal hebt meegemaakt, volgens mij omdat je ook op een topic van mij gereageerd hebt. Ik heb net ook een MA gehad met daarna curettage (daarvoor 2 vroege miskramen)en ik heb een soortgelijke afspraak met mijn vriend gemaakt. Wij willen nog tot september 22 proberen voor een derde. Ik vind het wel spannend en wil eigenlijk niet weer een MA oid doormaken... Ben wel benieuwd hoe jij met die angst omgaat?( misschien heb jij die angst wel helemaal niet!?) Iig heel veel succes! Hoop dat je snel een goede en gezonde zwangerschap hebt🍀

  • Ik-ben-weer-anoniem

    Bedankt voor je reactie. Ja uiteraard ben ik wel bang voor nog een MA. Maar dat overheerst het gevoel niet van graag nog een kindje willen krijgen. Ik heb zo sterk het gevoel dat het nog wel een keer gaat lukken. Om die reden wou mijn vriend eigenlijk ook niet onze zwangerschapswens doorzetten en wou hij dat ik weer aan de pil zou gaan. Hij wil dit alles niet nog eens meemaken en vind het een te grote aanslag op mijn lichaam. Zo blij dat we er toch goed over konden praten en hij nu toch bijgedraaid is en wel tot augustus zou willen proberen. En zo gek, zodra ze dan bijgedraaid zijn dan zijn ze gelijk ook het andere uiterste. Afgelopen week tijdens de sex zei hij ineens, ja we moeten wel even doorgaan hé want er moet wel een kleine komen nog. Dus nu ineens weer over enthousiast. Ik hoop het nog eens mee te maken. Ik hoop dat het voor jullie ook snel raak zal zijn en goed blijft gaan. Ik blijf je volgen, en duim ervoor.