Al is t advies slecht of goed ..

Het gemekker over het cb ben ik eigenlijk een beetje zat .. ik ben er blanco heen gegaan en lees me in over de leeftijd waar mijn kind inzit op dat moment .. en hierdoor leer ik een beetje over wat mijn kind kan of hoort te kunnr en niet maar eerst kijk ik naar mijn kind en daardoor ontwikkelen zich eventueel vragen .. sommige dingen overleg ik bij het cb maar ook een deel niet .. heel bewust .. elk kind is anders en ontwikkeld zich anders .. heb je een gemiddeld kind is dat prachtig voor t cb want dan is t via de lijntjes .. heb je een kind wat afwijkt weet je dat als moeder vaak wel .. zolang je je maar af en toe verdiept in de ontwikkeling van je eigen kind .. tjong als mensen nou eerst zelf eens gaan nadenken .. bijv over bijvoeden en hoe de darmen eigenlijk werken en niet klakkeloos maar advies aan nemen van iemand die dus niet weet hoe jou kind in elkaar zot want ow wee het loopt anders dan heeft t cb het wel gedaan want tja dat is een makkelijke zonde bok .. jemug mensen echt .. het cb doet ook geweldige dingen .. maar heeft richtlijnen en standaard protocollen MAAR IS NIET DE BAAS OVER JOU KIND hun geven suggesties of advies en het is aan jou om te kijken wst je er mee doet .. ik heb afgelopen week het bijvoeden gesprekje gehad en tegen argumenten en vragen bedacht en gesteld ik ben wijzer geworden en volg hun advies niet op .. hoewel ze mij de keus gaven .. blijkbaar omdat ik met goeie vragen kwam ..
zo dit moest ik even kwijt

125 x gelezen, 0

reacties (0)


  • Deez

    Helemaal mee eens! Ik gebruik het cb met name als richtlijn en vraagbaak. Wat er uiteindelijk gebeurt bepaal ik zelf. Zo heeft de cb de richtlijn dat ik hem enkel hapjes mag geven maar mijn kind vraagt duidelijk naar meer. Dus hij krijgt gewoon 1x daags een volledig fruit of groente hapje, maar ik vraag hen wel advies welke groente en fruit dat het beste kan zijn. En zo heb ik destijds ook een casus gehad dat Lars hongerig was en niet meer eten mocht maar ik wel met een krijsende baby zat. Ik heb toen friso extra gehaald en deed bij 3 voedingen wat extra erin ipv standaard. Het kind was zielsgelukkig en sliep in 1x door snachts. Ieder kind is anders en heeft andere behoeften. Ook ik heb mijn boeken en andere bronnen. Wat belangrijk is is dat wij de mamas zijn, en mamas (en papas ook) kennen hun kind het beste. En het cb kan hierin ondersteunen, maar je blijft zelf verantwoordelijk. :)

  • BVMAMADAANTJE

    Eens.!!!! .Ik heb ook een officiële klacht ingediend tegen het CB, want je kunt wel klagen, maar dan veranderd er nooit wat..Maar ik vind dat een bureau, dat zoveel met onzekere jonge moeder te maken heeft, wel betere, vooral juistere info mag verstrekken. Ik stond toen ik mijn 1e had, naast een vrouw die bv gaf, en van het CB te horen kreeg, dat 8 x aan de borst wel veel was, en dat haar 10 weken oude baby best naar 6 x kon. En dan niet langer dan 15 minuten laten drinken want dan gingen je borsten zeer doen. Echt tenenkrommend.....

  • Sharon

    Maak je niet druk om hun andere hun mening. mijn eerste cb van de oudste was echt allerfijnst...die van de jongste daarintegen.