Begin eens met een ja ipv een nee

als een zus van twee jaar oud steeds tegen haar zusje 'baby' zegt .. waarom verbeteren mensen dat met een Nee. het is (en dan de naam) .. in mijn ogen is dat continu druk leggen op wat er verkeerd gaat .. eigenlijk heeft ze gelijk .. het is een baby alleen heeft de baby een naam .. dus dan zou je ja het is een baby maar wat voor naam heeft de baby moeten zeggen .. het zijn simpele dingen maar ik vind ze geheel niet onbelangrijk ..
als volwassene wil je ook wel eens een schouderklopje met een hey weet je ondanks dat foutje heb je het geweldig gedaan !.. ipv alleen de kritiek als boventoon..
nee is per definitie niet altijd negatief maar wel hoe je het gebruikt heeft invloed ..
kunstvoeding vs borstvoeding .. nee het is niet verkeerd om kv te gaan geven en ja bv is wel gezonder en meer bijzonder ... klinkt toch ook heel anders dan nee je moet bv gaan geven want kv is .. etc ..

ik las vandaag een goeie eerlijke blog over kv vs bv en vond hem zo leuk dat ik nog even moest bloggen over ja's en nee's .. ik ben een negatieve denker en ben daar erg zat van .. ja ik ben een veel denker en men hoofd staat nooit stil en nee dat hoeft niet verkeerd te zijn .. het is misschien minder gezellig praten ipv het altijd schijn ophoudende gezever van mensen die vinden dat je daadwerkelijk ALLES positief moet bedenken en zeggen en naar moet handelen .. dat ligt bij hun ipv het accepteren dat ik het goed probeer te doen met wat in mijn macht ligt ..

ja ik geef fouten toe .. nee niet als je dom tegen me doet ..
ja ik heb een eigen stijl van opvoeden en vind kritiek van anderen erg moeilijk en nee ik vind t minder moeilijk als je me verder in mijn waarde laat ..
ja iedereen heeft een eigen mening .. nee die mening deel ik niet altijd ..en nee dat is niet erg .. zolang de ander maar de ruimte en tijd krijgt om over een alternatief na te denken en weet dat hij/zij er altijd op terug mag komen ..

goed ik kan nog flink door gaan over andere dingen . ..
ik ben een hoog sensitief persoon en ja ik vind dat verrot lastig .. en nee als jij geen hsp er bent weet je niet hoe dat voelt maar je kan er wel open voor staan en er naar vragen .. zolang je maar niet denkt dat het 'over gaat' .. .. helaas vind ik het moeilijk .. al vanaf ik t weet vind ik t moeilijk .. nu al 8 jaar lang ben ik bezig met dingen van v roeger verwerken zonder medicatie want dat hielp niet en wil ik ook niet meer .. soms lijk ik een peuter .. nee ikke zelluf doen .. nee nee nee en ja ja ja ..

kinderen maken baren en voeden en opvoeden is niet makkelijk .. mag je best toe geven zo nu en dan !
een pasgeboren baby is net als gaan samenwonen in jou huis met een vreemde .. *met dank aan ladygodzilla* prachtige zin ..
nee mijn bevalling was leuk en niet moeilijk maar de vijf dagen daarop wel .. en nu nog wel eens .. al word het makkelijker .. en ja dat blijkt dood normaal te zijn .. *geen roze wolk fenomeen*

ik ben getekend voor het leven .. ik heb afscheid moeten nemen van een broer en twee jonge goeie vrienden en vele vriendschappen .. vaak dacht ik het ligt aan mij betreft de vrie dschappen .. nu heb ik geleerd dat het komt door verandering in je leven .. ik was al getekend .. dat word uitgebreid met nieuwe ervaringen waardoor je weer dingen opnieuw gaat bekijken of dat er miss wat veranderd in de klik in die relatie .. waardoor je een relatie soms even op een soort van pauze moet zetten om ruimte te maken om hem opnieuw in te kunnen delen .. jammer genoeg word dat nooit verwoord en voelen mensen zich alleen maar ad kant gezet .. dat is jammer .. gaan we ooit nog weer leuk leren communiceren .. of word het allemaal negatiever .. ik doe iig mijn best voor het goede .. wat dat ook moge zijn .. stel je voor een handleiding voor het leven ;-)

150 x gelezen, 0

reacties (0)


 • happy-mommy

  Wauw herkenning..ik ben ook wel high sensitive...op bb hier heb ik er totaal geen last van maar in het normale leven wel!vaak word je een zeikerd genoemd en fan ook nog soms achter je rug omdat je geen meeluller bent!enidd vinden mensen je te vaak negatief klinken...ik vind mezelf nog niet eens zo negatief maar vooral eerlijk...ik ben niet iemand die met iedereeen meekletst,en ben best bereid naar andere te luisteren maar accepteer ookmijn mening

 • mama.lief

  Haha ik reageer net als deez! Hele mooie blog, als iedereen dit nu eens zou doen!

 • raingirl

 • Deez

  Mooie blog! Hier ook een hsp'tje.. ook al eens opgevallen hoe vaak mensen 'moeten' opnemen in een zin? Dat is ook een leuke. Nog zo eentje: 'ik vind..' zeg dan gewoon: ' ik ben van mening dat..' of 'wellicht zou je kunnen overwegen om..' woorden zijn 1 van de machtigste wapens in het leven. Ik ben deze zo moe dat ik standaard reacties heb ontwikkeld. Op 'moeten' reageer ik standaard met 'sterven moet ik' en op 'ik vind..' reageer ik standaard met 'wat je vind kun je naar de politie brengen' mensen vinden dit irritant, het maakt dat ze bewust over hun woordkeuze moeten nadenken. Mja.. ik vind hun irritant! :)

 • Dosas

  Jaaaa! Je bent goed bezig en je hebt dat allemaal mooi realistisch verwoord.. Hoe het ook kan! Lekker positief zijn! Hou ik van!

 • Forgiver

  Respect!