Pesterijen op het werk

Ik werk al 13 jaar bij hetzelfde bedrijf en heb dit altijd met plezier gedaan, dit tot vorig jaar. Mijn werkgever wilde met pensioen en zijn dochter ging de zaak overnemen. Ik kon het op dat moment prima vinden met haar en voorzag hierdoor geen problemen. Na een korte tijd haalde zij haar vriendin de zaak in en begon de ellende. Haar vriendin wilt namelijk graag het baasje uithangen, dit tegenover personeel die er al 27-25-13 jaar in dienst zijn en zij gewoon onze collega is. (geen hogere functie of iets dergelijks)


Een vriendin van mij die hier werkte is voorafgaand weggegaan omdat zij de bui al voelde hangen met haar komst hier. Ik heb ADHD en ben hooggevoelig, voel dingen snel aan en had het vermoede dat zij aaste op mijn plekje. Ik heb mijn vermoedens kenbaar gemaakt en er werd mij verzekerd dat dit niet het geval bleek te zijn. Inmiddels een jaar verder ben ik zo goed als mijn plekje kwijt en word ik opgezadeld met de meeste kloterige klusjes (waar normaliter een stagiair zich mee bezig houdt) Een andere collega is uiteindelijk ontslagen en niet door mijn bazin (want die kon het mentaal niet aan) maar door haar vriendin. Dit is bij ons alle in het verkeerde keelgat geschoten.


Door de gedragingen van beide dames, kreeg ik het gevoel alsof ze mij er ook uit wilde werken. Helaas voor hun en gelukkig voor mij gooide mijn zwangerschap roet in het eten. Mijn bazin heeft mij móeten feliciteren omdat ik het aan haar heb verteld, maar haar vriendin dient mij tot op heden nog te feliciteren. Inmiddels worden er steeds meer werkzaamheden bij mij weggehaald en zit ik hier soms dagen wortelen te schieten. 


Er worden ons dingen verweten zoals dat wij niet communiceren. Terwijl zij beide komen en gaan wanneer ze willen en wij geen van alle weten wanneer ze er wel of niet zijn. Mij laten ze vroeger beginnen met werken en uiteindelijk komen ze niet opdagen, waardoor ik gedwongen wordt langer door te werken omdat anders mijn collega alleen zit.


Momenteel loop ik bij een fysio vanwege rugpijnen en hoofdpijnen en heb vanochtend om 08:00 uur (toen ik op kantoor was) direct de fysio gebeld en er was plek om 14:20 uur. Ik heb mijn bazin direct een app gestuurd omdat het niet uit te houden is en ik daarbij ook zo last van stuit heb. Mijn andere collega kwam rond 08:45 uur binnen lopen en rond 09:00 uur had ik het erover en hij zei "Oh maar ze komen niet, dit zeiden ze gisteren". Woensdag is mijn vrije dag en aan mij wordt wederom niets gecommuniceerd (dit zou in de groepsapp gegooid kunnen worden). Indien ik het wel wist, had ik hier anders op anticiperen. 


Er wordt mij verzocht of ik tot uiterlijk 4 weken voor mijn uitgerekende datum kan doorwerken, want dat komt hun beter uit. Ik kan nu niet naar de fysio omdat zij weer niet komen opdagen en ik als reactie krijg: "Tja, als het te druk is, dan wordt het lastig. Dan moet je het maar verschuiven". Maar zelf te bedonderd zijn om vroeger te beginnen met werken, want ze slapen graag uit. Iedere keer eerder weg te gaan i.v.m. een fysio óf zelfs af te melden "Ik kom niet, want mijn lichaam werkt niet mee".Maar ik? Ik móet continu maar rekening houden met. 


Ik loop iedere dag op mijn tenen hier...! Ik ben daarnet in tranen uitgebarsten toen ik alleen was. Ben het zó verschrikkelijk zat!

1816 x gelezen, 5

reacties (28)


 • mybabies

  Wat vreselijk naar! Blijf daar niet omdat je het idee hebt dat zij anders “winnen”. Denk aan jezelf. Je kan je ook ziek melden, ook na je verlof. Dan moet je zelfs 6 weken voor de datum met verlof. Iets waar je overigens recht op hebt. En als je na je verlof ook ziek blijft, kom je vanzelf bij de bedrijfsarts. Daar kan je dan vertellen hoe ziek je wordt van de sfeer. Je vriendin iemand laten ontslaan omdat je het zelf niet durft, wat een enorme schande zeg. Die twee helpen papa’s bedrijfje ten gronde.. vrouwen af en toe!

 • Salamandertje

  Misschien ziek melden...

 • snoezelke

  Dus haar vriendin moet iemand ontslaan (die in principe een gewone collega is) omdat de bazin het mentaal niet aankan? Later komen werken omdat je wil uitslapen? Je werknemer voortrekken omdat ze je vriendin is? Sorry maar dan moet je geen bazin worden van een zaak, je weet dat dit er bij hoort als je die job aanneemt!

  Wat een rotsituatie zeg! Ik zou me niet aantrekken ivm die ten minste 4 weken tot voor de bevalling door te werken en dat je moet werken als het fysiek niet gaat. Jij en je kindje gaan hier voor en niet hun willetje. Kun je niet aan de huisarts vragen om een briefje op te laten maken omdat het fysiek niet draagbaar meer is om je werk te doen? En als je dan thuis bent kun je rustig op zoek naar een andere job.

  Ik wens je alvast nog veel sterkte toe!

 • Moedervanmooieknullen

  Ik zou het wel weten: zoek het uit met je bedrijfje, ik ben pleite.

  Kortom meid ziektewet ingaan en lekker wat anders zoeken. Dikke doeiiiii haha succes meid!

 • Nx4

  ik zou heerlijk de ziekte wet in gaan en pas terug komen na je zwangerschapsverlof, ik zou snel klaar zijn met zulke mensen.

  kan je niet evt contact met je oude baas opnemen?

 • kaartje704

  Klinkt als een gevalletje andere baan zoeken of misschien kunnen ze je met een mooi bedrag uitkopen, en dan heb ik het over tienduizenden euro’s. Hier zou ik echt niet verder willen en ziektewet dreigt maar dat wil je toch ook niet?

 • Claudia32

  Sterker nog ze willen dat ik 3 dagen ga werken. Uhuuuu tuuuuurlijk! Uitkopen prima, maar dat zal ws niet gebeuren. Wil graag in Mn verlof naar ander werk zoeken.

 • tweede83

  ik ging in de ziektewet. En ik zou ook niet wachten tot aan mn verlof maar nu al beginnen met ander werk zoeken zodat ik na mijn verlof daar direct zou kunnen starten. En ik zou het ook voor mijn verlof proberen te regelen zodat ik in mijn verlof me lekker kon bezig houden met de baby en verder geen kopzorgen meer zou hebben. Maar op deze manier bij deze baas blijven, absoluut niet! Sterkte hoor!

 • Siccie

  Ik heb precies hetzelfde op me werk en zit nu al bijna een jaar in de ziektewet. Ga binnenkort vervroegd uit dienst en heel eerlijk.. ik kan niet wachten! Ben zo ontzettend klaar met dat bedrijf!

  Kies voor jezelf is het enige advies dat ik je kan geven

 • TrotseMama<3

  Als het echt zo erg is zou ik de ziektewet in gaan. Zoveel pijn en maar door blijven gaan is niet goed.

  Deze stress is niet hoed voor jou en de baby.

  Denk aan jezelf en de baby. Dat zij geen vervsnging hebben is niet jou probleem.

  Je hebt maar 1 lichaam en ben daar aub heel zuinig op! Ben lief voor jezelf en de baby❤

 • Amatullaah

  Kan je die vader niet contacteren?

 • Treasure°

  Ik zou een andere baan zoeken als ik jou was.

  Had ook iets soortgelijks meegemaakt ooit. Had mijn best gedaan om dit op te lossen en door te gaan. Maar zoals meestal gebeurt: Ze ontkenden het en ik was de boosdoener omdat ik verdriet had om de pesterijen.

  Gevolg: ik werd nog erger gepest.

  Als ik jou verhaal zo lees, zou ik echt zoeken naar een andere baan.

 • Mama-van-meisje

  Ik begrijp dat het heel naar voor je moet zijn. Zeker omdat je er al zolang werkt. Uit je verhaal lees ik dat jij jezelf op offert omdat je collega anders alleen zit of omdat men zegt dat je niet naar fysio mag. Ik zou dit per direct stoppen en aan jezelf denken. Als je er mentaal te veel last van hebt zou ik me ziek melden. Hierbij wel vermelden dat het al dan niet deels werkgerelateert is en dit bij de bedrijfsarts neerleggen. Wellicht kan die namelijk een traject voor bemiddeling voorstellen. Ik weet dat ik anders adviseer als menig ander..... maar wangedrag accepteren zou ik nooit doen. En stress van bejegening op het werk hoef je ook niet te accepteren. Je hebt als werknemer rechten, verdiep je daarin. Waarschijnlijk gaat dit de werkrelatie biet ten goede komen maar nu ben je er ook niet happy mee. Ik zou dus zeker mijn fysieke en emotionele ruimte opeisen in deze.

 • LadyVee

  Vervelend. Je kunt op woensdag naar de fysiotherapie gaan of de ziektewet in.

  Je weet hoe je bazin is en haar vriendin dus je kunt je daar over blijven ergeren of het accepteren en het je niet te veel aantrekken. Als je dat laatste niet kan dan zul je een andere baan moeten zoeken ben ik bang want hun gaan heus niet veranderen

 • Claudia32

  Als ik woensdag die pijn had. Dan had ik woensdag gedaan. Ik ga iedere week in mijn eigen tijd. Ik doe alles in mijn eigen tijd. Nu is de pijn zo, dat ik graag naar de fysio wil. Maar begrip is er niet.

  En een andere baan, dat heb ik hieronder ook al uitgelegd.

  Wij waren het project baby maken bezig (ziekenhuis) risico om dan een andere baan te vinden en uiteindelijk geen contract verlenging te krijgen door zwangerschap. Mijn planning was sowieso tijdens mijn verlof ander werk te vinden.

 • Baby3-

  Per direct de ziektewet in!

  En in de tijd dat je verlof heb een nieuwe baan zoeken. Ik zou me zo niet laten behandelen.

  Is er misschien een vertrouwenspersoon?

 • Thalie

  Met de rest eens. Ziekmelden. Laat ze even lekker in hun eigen sopje gaar koken. Als zij jouw gezondheid niet serieus nemen dan is dit het gevolg. Succes!

 • deniesjeee

  Het is shit voor je collega's maar meld je ziek! Vraag desnoods nu al een gesprek aan met de ARBO-arts dat het niet gaat zo. En niet onbelangrijk: de arbeidsinspectie! Gewoon een anonieme melding doen of ze jouw bedrijf willen controleren. Zorg er dan wel voor dat je genoeg bewijs hebt liggen waarmee je aan kunt tonen dat de omstandigheden ronduit kut zijn. Excuses voor mijn taalgebruik.

  Sterkte!😘

 • momalies

  Ik had allang een andere baan gezocht, laat niet zo met mij omgaan. En gezien je situatie ook lichamelijk zou ik me ziek melden, ze zoeken het maar uit had ik dan gedacht!

 • Claudia32

  Ik snap je hoor. Maar wij waren het project baby maken bezig (ziekenhuis) risico om dan een andere baan te vinden en uiteindelijk geen contract verlenging te krijgen door zwangerschap. Mijn planning was sowieso tijdens mijn verlof ander werk te vinden. Maar ik trek het nu gewoon niet meer.

 • nog-even!

  Gewoon ziek melden... Deze dames zijn het niet waard om voor te kruipen tot je erbij neervalt Hun problemen mogen ze zélf oplossen. Niet jij... Sterkte!

 • Claudia32

  Ik heb de fysio afgemeld en morgen ga ik mij ziek melden. Ben het zat. Dank je wel.

 • Soccer-Mom

  Ziek melden. Dan moeten ze het UWV inlichten, kan jij je verhaal doen bij de Arbo-arts en gaat je verlof automatisch met zes weken in. Organisatorische problemen op het werk hoef jij niet op te lossen.

 • Florien84

  Sluit ik mij volledig bij aan. Hun probleem verder.

 • Assera

  Wat een vervelende situatie. In het kader van een ander kun je biet veranderen en jezelf wel; start NU met beter voor jezelf zorgen. Als jij rust nodig hebt, neem je die! Jammer dat collega's daar last van hebben, jij vangt vast hun klappen ook wel eens op. Stop het een ander makkelijk te maken.