De waarheid of een leugen, wat hoor jij liever?!

Zooo jammer dit. Ik maakte babybytes voor het eerst aan in 2013, toen ik zwanger was van mijn eerste zoon. En oh wat was dit een heeeeerlijk platform! Vrouwen steunde elkaar en je kon echt je ei kwijt. Je kreeg geen rare opmerkingen en vooral, de moedermaffia leek nog niet te bestaan.
Maar nu... Vrouwen gaan continue met elkaar in discussie. Weten alles beter, veroordelen je... why?! Is er dan echt zoveel veranderd binnen die 7 jaar?
Ik denk dat veel vrouwen van de oude generatie het wel met me eens zijn dat het in 2013 leuker was hier. Nu ben ik inmiddels zwanger van nr 3 en ik ben natuurlijk direct naar babybytes gegaan om een nieuw account aan te maken. Woehoeeee im back!!
Maar kom op.... waar zijn die mamas uit 2013? Ik zie jullie bijna niet meer haha!!
Hoe belachelijk is het, dat je mensen niet eens meer de waarheid kunt zeggen over een serieus onderwerp. Voorbeeldje;
Een vrouw vroeg of iemand een streepje zag op haar test, 4 dagen voor NOD. Ze had de foto zelfs in negatief gezet om het duidelijker te laten lijken.
Mijn antwoord: ik snap je enthousiasme!! En als je heel goed kijkt zie ik zeker een streepje. Maar bedenk je wel, je zit nog ruim voor je nod. Er kan nog vanalles mis gaan. Er word niet voor niks gezegd, test NA je nod om teleurstelling te voorkomen. Ik hoop dat je volgende week een dikke knaltest hebt!!
En dan die reacties erop van de moedermaffia... nouja zeg! Flabbergasted gewoon.
Blijkbaar moet je vrouwen in deze positie gewoon zeggen dat je vind dat ie positief is, ipv dat je de realiteit zegt. Dat word niet meer gedoogd. Ik snap dat je blij bent als je een lijntje ziet.... en geloof me, ik weet er alles van. Ook ik heb 5 jaar gedaan over de tweede en ja, ik heb ook getest 1 dag voor nod. Maar ook ik ben heel vaak teleurgesteld toen ik erna toch ongesteld werd. Maar dat neemt niet weg dat je gewoon weet dat je het niet ervoor moet doen. Klaar. Kun je in discussie gaan wat je wilt met me, dit is nou eenmaal zo.

Ik ben hard ja, misschien soms een beetje te hard. Ik noem dat realistisch zijn. Iets wat je gewoon in je moet hebben als je met zoiets belangrijks bezig bent als een zwangerschap. Gegarandeerd dat ik onder deze blog ook weer de moedermaffia voorbij zie komen, hoi! Ik beantwoord jullie vragen graag. In tegenstelling tot misschien andere (onzekere) vrouwen vertel ik je de waarheid. Dat antwoord waar je echt iets aan hebt, en niet een leugen om je nog langer in spanning te houden. Dat wilt helemaal niet zeggen dus dat ik een negatief, misgunnend persoon ben. Integendeel zelfs!!
Ik hoop oprecht dat jullie allemaal liever gister als vandaag zwanger worden en we zo samen allemaal een dikke babyboom kunnen neerzetten haha!!
Ik hou van jullie allemaal, meen ik echt. Ookal kennen we elkaar niet allemaal persoonlijk, doe lief tegen elkaar! De zwangerschap en periode ervoor en erna blijft een tijd in je leven die je als vrouw veranderd. Op welke manier dan ook.
Mamas die nog niet zwanger zijn, jullie tijd komt ook.
Mamas die zwanger zijn, ik snap jullie onrust en geloof me, alles komt goed.
Mamas die een kindje hebben, ik snap dat je er soms doorheen zit. Het is ook zwaar en niet vanzelfsprekend, zon kleine versie van jezelf opvoeden!

Hoe dan ook. Laat elkaar in hun waarde. Dat betekend ook, spreek de waarheid, lieg elkaar niet voor en steun elkaar. Ben geen toetsenbordridder. Een vrouw zijn is al lastig genoeg! 🤣

2684 x gelezen, 8

reacties (54)

1 2 • .FamilyFirst

  Hier ook lid sinds 2009 en indd tijden veranderen heel erg helaas, ik ben ook altijd eerlijk, en dat komt te hard over op sommige mensen.

 • Lootje1988

  Liever eerlijk, maar het mag best een beetje subtieler:) In het geval van hierboven zou ik gewoon deze persoon feliciteren als er een licht streepje te zien is. Ik was zelf ook ongeduldig, maar ik was mij wel degelijk bewust van de kans dat het alsnog mis zou gaan. Ik zou in dat geval ook niet zitten te wachten op negatieve reacties ook al is de kans dat het mis gaat best reëel. Maar goed, daarom zou ik dat soort dingen niet posten

 • Trotsemama<3

  Hier geen oude garde maar sluit me qel bij je aan. Vreselijk als je het niet eens bent... vraag het dan ook niet.

  Ik zeg het dus ook... liever eerlijk en gehaat dan oneerlijk en geliefd.

 • mijn~meisje

  ik ben lid vanaf 2012, alleen al een paar keer van naam veranderd.

  ik probeer me steeds minder aan te trekken van dat soort dingen en hier lukt het goed. Ook ik ben eerlijk. Maar sommige zeggen ook ik mis een vast groep etc. Mijn verbindng met de site word daardoor ook wel minder. Maar is zeker nog niet weg wat ben al meer dan 7 jaar lid :D

 • Dastoch3

  Zwaai, hier ook een lid van 2013. Ik heb beter leren filteren en negeer de negativiteit steeds beter.

  Ik denk dat het echt een leeftijdsdingetje is ofzo.

 • PuppyWaf

  Helemaal mee eens. Ik ben lid sinds januari 2011.

  Vroeger was het echt veel fijner.

  Nu is alles zo geïrriteerd en vijandig.

  Maar het begon in 2013 al wel te veranderen hoor.

  Ik weet nog dat ik een foto van mijn paar dagen oude dochtertje postte, trots op haar want ze kon al zo goed naar hoofdje omhoog houden.

  Nou werd helemaal aangevallen, dat daar niks knap aan is. En dat ik niet zo moet overdrijven.

  Ben de discussie toen niet eens aangegaan en heb de foto gewoon verwijderd.

 • Happymomof2

  Lid sinds 2014, en nu bezig voor een 3e kindje. Ik denk dat het een leeftijdsverschil is. Wij die al wat langer meegaan (ben zelf 34), en de jongere moeders. Dat is zonder zwangerschap al een behoorlijk verschil in fatsoen, opvattingen etc. (meestal dan hé, laat ik niet iedereen over 1 kam scheren)

 • Happymomof2

  Lid sinds 2014, en nu bezig voor een 3e kindje. Ik denk dat het een leeftijdsverschil is. Wij die al wat langer meegaan (ben zelf 34), en de jongere moeders. Dat is zonder zwangerschap al een behoorlijk verschil in fatsoen, opvattingen etc. (meestal dan hé, laat ik niet iedereen over 1 kam scheren)

 • Sharon

  De hormonen zijn echt niet verandert tegenover de start.

  Maar het kibbelen en de gevoeligheid hebben een nieuw level aangenomen...ik denk 1 mede dankzij een tweetal generaties op de site. En 2 omdat er steeds sneller een faker wordt herkent door de wat oudere garde...(waar veel nieuwere daar nog in trappen en dan miepen om de reacties)


  Ps i am here basicly from the bb start so i have seen and going through alot here.

 • Salamandertje

  Oh, nog gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap 🤰

 • Salamandertje

  Dingen waar ik me aan kan storen...

  De honderden vragen of de test positief is... Koop dan een test met tekst denk ik dan 🤪. Ik heb ooit 1 x een streepjes test gehad en toen hadden wij thuis al een discussie. Sindsdien de testen met tekst gehaald.

  Een ander punt waar ik me aan stoor... Dat gezeur over het zat zijn van de zwangerschap 😖 je weet dat je na de positieve test nog 8 maanden zwanger bent. Wees blij dat je deze tijd zwanger bent, ook al kan dit bijzonder pittig zijn. Maar niemand wenst een prematuur baby’tje...

  En de vragen of je moet bellen? 🤔Bij mij zeiden ze altijd... Bij twijfel altijd bellen, liever te vaak dan 1 x te weinig...

  Ik ben ongeveer 6,5 jaar lid. En er is inderdaad een hoop veranderd. Maar toch vind ik het leuk om te lezen en de namenpollen in te vullen 😊😊

 • bekind

  Ik heb persoonlijk erg moeite met het harde veroordelen door sommige moeders of aankomende moeders. Alsof je een wens of verdriet op de weegschaal kan leggen. In de trant van: "jij mag niet verdriet hebben/teleurgesteld zijn/ jaloers zijn, want (voeg willekeurige ergere situatie in) is nog veel erger." Als ik terugdenk aan 2012/2013... toen heb ik dat niet zo ervaren, maar tegenwoordig! Pfoe! Ik schrik er soms van en kan niet begrijpen waarom je zo hard voor een ander zou zijn. Mijn mening: ook al zie je elkaar niet, ken je elkaar niet persoonlijk: wees lief tegen elkaar en probeer in je bewoordingen rekening te houden met de gevoelens van iemand anders. We zijn allemaal mensen, allemaal moeders in ons

 • Mammabear

  Ik was hier voor geweest in 2011.. was idd heel anders.. Ik ben ook altijd eerlijk en realistisch.. Ga ook niet in discussie met moeders die het niet met mij eens zijn.. Ik plaats geen reacties waar ik niet zeker van ben, of ik zet het er eerlijk bij..

 • Phiietje

  Ik was hier ook in 2011 en 2012 en persoonlijk zooo veel steun gehad na het verlies. Nu aan het proberen en ook meteen hier ook al ist ronde 1.. ben benieuwd, vind de website iets minder handig. Veel succes jij !

 • Jeppie

  Het valt mij ook op dat de vrouwen die een negatief antwoord geven op een vraag, vaak commentaar krijgen. En dan bedoel ik niet negatief qua toon van hun reactie, maar een ontkennend antwoord. Alsof je hier alleen mag reageren als je het eens bent met de vraagstelster.

  Dat geldt met name voor de test-vragen. 'Zien jullie hem ook?', nou je durft bijna geen nee te zeggen. Maar pas reageerde ik op een ander soort vraag waar ook niet de gehoopte antwoorden kwamen. Met een sneer werden we bedankt en het topic verwijderd. Als je het antwoord eigenlijk niet wil horen, moet je de vraag niet stellen, denk ik dan. Jammer, want het waardevolle van een forum is juist wel de verschillende meningen.

 • Barbamammie79

 • Babyblessed

  Niet 2013 wel 2014 en toen zat ik ook hierop.

  Het is idd een stuk erger geworden hier, je kan bijna geen mening meer geven of je word zwaar aangevallen. ben ook liever eerlijk, en als een ander dat niet kan hebben kan ik er niks aan doen.

 • babywensje

  Je schrijft het erg mooi haha. Ik ben zelf pas sinds dit jaar lid van babybytes, maar ik verbaas me soms ook. Zoveel meiden die elkaar al beginnen te feliciteren terwijl er 5 dagen voor nod een extreem lichte streep staat (soms zie ik ze inderdaad niet eens). Het lijkt mij ZO pijnlijk als je al gefeliciteerd word, er zelf in begint te geloven en dan een paar dagen later alsnog ongesteld word...

  Gefeliciteerd met jou zwangerschap!

 • babywensje

  Je schrijft het erg mooi haha. Ik ben zelf pas sinds dit jaar lid van babybytes, maar ik verbaas me soms ook. Zoveel meiden die elkaar al beginnen te feliciteren terwijl er 5 dagen voor nod een extreem lichte streep staat (soms zie ik ze inderdaad niet eens). Het lijkt mij ZO pijnlijk als je al gefeliciteerd word, er zelf in begint te geloven en dan een paar dagen later alsnog ongesteld word...

  Gefeliciteerd met jou zwangerschap!

 • Ashleyjessy

  In 2010 zat ik hier ook inderdaad, ging toen meer over kinderkamers en buiken. Tenminste dat is wat ik me kan herinneren. Ik had toen contact met 7 meiden van mijn leeftijd , rond de 19/20 die allemaal in juli/aug 2010 uitgerekend waren. Was echt gezellig . Vind nu ook wel vaak dat mensen apart reageren, bekrompen denken of hun mening opdringen.

  Ik zie ook heel vaak voorkomen dat mensen zich in hun eigen blog zichzelf helemaal proberen in te dekken, en hun vraag zo voorzichtig mogelijk proberen te stellen. Omdat ze “bang” Zijn voor reacties.

  Merk het ook aan mezelf, ik plaats Trots een foto van m’n newborn baby, met haarbandje. Ik heb er expres bij gezet dat ik het alleen voor de foto had opgedaan Want heb reacties gezien op dit soort dingen .. Niet oké toch ..

 • 3-musketiers

  Ik had een account aangemaakt in 2009 vond ik ook veel leuker dan deze, zat je met alle mama's die uitgerekend waren in dezelfde maand in een groep, je krijgt een klik en wij hadden toen zelfs een bolle buiken date, 9 meiden met een mega grote toeter over straat te kletsen als vriendinnen wat een bekijks hadden we, en inderdaad wat wordt er soms neer gekeken op elkaar of veroordelend, ik weet niet waar het aan ligt maar geef mij de oude bb maar terug, ook de fotoalbums en v&a was leuker, terwijl je daar wel soms 30 vragen achter elkaar krijgt heb je er hier maar 30 per dag ofzo

 • mijn~meisje

  ooo die groep vond ik ook zo super altijd. Uit dezelfde week tijdens de zwangerschap en later met alle kindjes die 1 maand waren etc. Dat vond ik zooo leuk!! Dat is iets wat ik echt een hele tijd gemist hebt. Ze hebben wel zo iets weer terug gebracht later maar dat ik volgens mij nooit van de grond gekomen.

 • NYVM

  Het is toch logisch op zo'n forum dat er zulke vragen gesteld worden. En waarom moedermaffia en leugenaar als iemand zegt een streepje te zien als iemand dat vraagt?.. sommige reacties hieronder vind ik eerder onder moedermaffia vallen!

  Gewoon lekker je foto plaatsen hoor!

  Elkaar niet veroordelen enzo ben ik het helemaal mee eens.

 • Canimelif

  Ik ben hier al vanaf 2007, niet heel actief en al een paar keer een afscheid genomen en dan toch weer een profiel aangemaakt.

  Dit is niet van de laatste tijd hoor. Dit was altijd al zo. Geeft toch niks. Dat hoort erbij. Vroeger waren er hier hele vetes en verzonnen profielen met de verschrikkelijkste leugens, die dan weer werden ontmaskerd door detectives. Dat is geloof ik niet meer.

  De vragen met de testen, nub, foto's met klodders of bloed sla ik sowieso over.

  Er zijn heel veel hormonen aanwezig hier....is toch fijn.

  Vroeger werd je hier trouwens afgemaakt als je vertelde dat je geen .moederdag cadeau had gekregen. Dat gebeurt geloof ik niet meer.

 • Cocojaja

  Niet alles gelezen van je bericht haha maar

  Ik denk het zovaak wat jij benoemd .. hoevaak ik de vraag niet voorbij zie komen: Zwanger of niet?? Ik snap hem ook echt waar maar ik snap het testen voor nod gewoon niet .. hier 4 jaar onderweg en 4 miskramen .. echt ik snap zoveel maar 5 dagen voor nod testen en dan piepen over een licht streepje 🙈 wat wil je horen denk ik dan maar goed ik sla ze over tegenwoordig .. dat lucht op hoor ;-)

 • SammyElmo

  Zelfde.

  Vroeger was het gezelliger, 'kende' je de vaste garde ook wel een beetje. Nu is die vaste garde een stuk kleiner, en overall is t minder gezellig.

  Maar ik blijf toch wel lezen, want is enige plek ook waar je redelijk anoniem iets over je kinderen kan vragen. En ik richt me dan maar op de positivelingen

 • Lumi

  Hier ook iemand van de 'oude garde'. Inmiddels drie kindjes verder. Maar tijdens de laatste zwangerschap merkte ik enorm dat het niet meer is zoals het was. En bij de tweede werd het al minder.

  Opbouw van het forum is minder, werkt mss beter. Maar in 2011 vond ik het echt veel leuker.

  Echter ben ik wel van mening iedereen die voor nod test, inclusief ikzelf aangezien ik ook altijd voor nodig testte, weet dat het mis kan gaan als je vroeg positief test.

  Maar snap wel wat je zegt hoor, ik bijt vaak mijn tong eraf als ik sommige opmerkingen lees

 • mama-van-E.J.M

  Mee eens hoor. Ik vind het de laatste jaren ook niks meer aan en als je wat zegt word je of afgefoeterd of genegeerd.

  Onze oudste is van dec 2012, toen was het veeeel leuker! Die moeders zijn al uitgebaard denk ik haha🤣.

 • moosjes

  Ik ben er nog ;)

  Andere naam en zwanger van nr 4 😂

 • mijn~meisje

  mijn oudste is van nov 2012 :D

 • Labello

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik ben het eens met je over de eerlijkheid in reacties hoor. En het vroege testen van mensen snapte ik ook nooit. Tot afgelopen cyclus, toen ik voor het eerst voor nod heb getest (omo-wit en de dagen tot nod strontchagrijnig dus dat doe ik maar niet meer😂) maar goed ik heb me er dus ook schuldig aan gemaakt (maar er geen topic voor geopend). En stiekem - heel stiekem - word ik soms ook wel moe van die tuurstreeptopics, ik zie dan werkelijk niks en twijfel aan mezelf of ik een bril nodig heb. Of de overduidelijk dikke streep-topics met “ben ik zwanger”. Kijk tuurlijk, als iemand zegt: yes, check mijn dikke streep, dan snap ik die blijdschap echt heel goed en krijgen ze uiteraard gemeende felicitaties van me. Maar mensen die een account aanmaken voor een overduidelijke streep.. dan denk ik: wat denk je zelf? Ik hoop dan maar dat het geen troll is en een echt heel onzeker persoon die hier bevestiging nodig heeft...

 • Mamsievan3

  Hier een mama aanwezig sinds 2013! Tussentijds wel account verwijderd en nieuwe aangemaakt maar ik snap je hoor. Helaas hoort dit erbij op elk forum. Niks van aantrekken :) vooral die streepjes voor NOD en als ik dan reageer dat ik zie niet zie krijg je of een grote mond of je wordt door de Topic schrijfster tegen gesproken. Eh serieus, waarom vraag je het dan ?? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

  X

 • Hopefull2020

  Ik ben ook al lid sinds 2012,maar vorige maand nieuw account aangemaakt omdat alles vast zat en kon niks meer doen. Ik tuur wel graag mee, maar als ik niks zie, zeg ik dat ook gewoon. Ik zou het ook niet leuk vinden valse hoop te krijgen. Zoals je zegt, beter de waarheid. Wij hebben er ondertussen 3, 1 kindje verloren en nu willen we een 4de

 • yune

  2015 lid hier, eens met de stelling over tuurstreepjes en testenslopers (om zo beter een lijntje te zien... die er vaak niet is)

  Welkom terug

 • Anna-76

  Ik ben ook sinds 2013 lid. Niet om het één en ander, maar toen had je dat soort reacties ook.... Die waren er en die blijven er vast ook. Over het algemeen zie ik hier meer leuke en aardige reacties langskomen dan negatieve.

  Je hebt af en toe van die zure types er tussen. En ja...betweters , maar ik geloof dat hun intentie goed is.

  Behandel elkaar idd met respect, ook al deel je niet dezelfde mening.

 • Dmjr

  helemaal mee eens! ik gun iedereen echt een zwangerschap en ik snap echt wel dat het voor veel heel erg frusterend is maar soms word ik ook wel een beetje moe van alle zogenaamde lichte streepjes testen die gewoon echt omo wit zijn en dan toch ijven posten en dan genoeg die zeggen ja ik zie ook echt wat hoor dan denk ik hoe dan wees gewoon eerlijk het is voor diegene ook niet leuk.. ik vond het vroeger ook anders gezelliger ja het is nu echt alleen maar tuurstreepjes etc en nogmaals wil echt niemand kwetsen en gun iedereen een zwangerschap.. maar soms pff🤗

 • Lindaaaaaaaa

  Eens

 • CKan

  Je hebt echt gelijk! Ik wou me zo graag opluchten en had een blog gepost een hele tekst maar iemand vond het te overdreven ‘mijn wereld stortte in’ vond ze te belachelijk.

  Ik wil geen blog schrijven waarin ik rekening moet houden met anderen, ik wil een blog schrijven met mijn gevoelens en emoties die ik op die moment voel..

  Maar er zijn weer van die rare mensen die het dan zo nodig vinden om me dieper in de put te duwen.

 • Zeldawarrior

  Welkom namens deze sinds-2007-mama. 😁

  Ik verbaas me ook over het venijn, maar ik vind dat je gelijk hebt: de waarheid mag best geschreven worden en volgens mij doe jij dat tactvol. Daar is niks mis mee! Voor de dames die een beetje advies of steun nodig hebben of gewoon een luisterend oor zijn dit soort platforms onmisbaar en we helpen elkaar door een ander te behandelen zoals we zelf ook graag te woord gestaan willen worden. Dan heeft iedereen er wat aan. ❤

 • Mama-van-5-wondertjes

  al tien jaar hier.was toen ook al wel hoor maar inderdaad was anders.bb heeft een nieuwe versie was toen ook anders allemaal.zelfs chatbox moet wel zeggen toen best veel mama s waar ik contact mee had nu amper en die mama s van toen zijn er niet echt meer.

 • essie29

  Ik ben bijna 12 jaar lid en Oooo wat irriteer ik me vaak hier nu. De manier van communiceren maar ook eerlijk de oooo ik heb getest 5 dagen voor mijn NOD zien jullie ook iets???? En dat vaak 15x in de wk

  Nee het is in niets meer vergeleken als "toen"

 • *mamaDebby*

  Haha ik ben hier al lid sinds 2009 ,of het gezelliger was , geen oordeel over. Destijds had je ook dames erop zitten die alles beter dachten te weten dan een ander . De borstvoeding maffia , de replay maffia , de niet laten huilen maffia . Ik ben ze allemaal wel tegen gekomen . Maar ik laat ze allemaal praten/schrijven . Ik ben ook menig keer veroordeeld om mijn gemaakte keuzes . Tja ik veroordeel mezelf ook wel , hoeft een ander niet de doen. Het voordeel aan ouder worden is dat het me nog weinig interesseert wat een ander van me vindt of denkt. Ik weet zelf hoe ik het doe als moeder , ondanks wat tegenslag .

  En ja iedereen heeft een mening ,de een sterker & botter dan de ander . Sommigen weten niet hoe ze het op de juiste gepaste manier neer moeten zetten . Ik lees gewoon tussen de lijnen door 🙂 en zet het van me af. En voor de ontvangers van de rot reacties hoop ik dat zij dat ook kunnen .

 • SammyElmo

  Die borstvoedingmaffia kon ik altijd heerl erg om lachen. Eigenlijk mis ik die dame wel, ben vergeten hoe ze heet. En idd, over rapley hoor hier ook bijna nooit meer. Terwijl wij het gedaan hebben omdat het ons wel geinig leek, dóórdat ik er hier over hoorde.

  En van jouw verhalen geniet ik ook altijd al heel erg, Debby.

 • Nog-even!

  Bvmamadaantje, toch??

 • Mamac3

  Mijn oudste is 12, dus in 2006 was ik al hier online.. en idd, nu na mijn

  Laatste kindje (bijna 2) ben ik nog steeds inline.. en idd wat een vervelende meiden zitten er tussen!

 • Y1607

  Eerlijk? Ik vind het nu een heel stuk matter dan een aantal jaren hier voor. Toen waren er dagelijks ruzies en rellen. Zie ik nu niet meer. Ben t wel eens dat dames hier snel op hun teentjes zijn getrapt. En alleen het antwoord willen die zij zelf graag willen geloven. Anders ben je direct gemeen en gun je een ander niets..

  Vind de site in de loop der jaren flink veranderd. Het gaat nu vooral om de tuurstreepjes zien😉

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Precies wat jij zegt, is mij ook opgevallen, draai ook al sinds 2012 mee..

 • Canimelif

  Hahahaha ja toch, vroeger was het echt een soap hier. Werden er ook regelmatig berichtjes geplaatst met: Waar is ..... gebleven? En dan bleek er weer een rel te zijn geweest en iemand was verwijderd of geblokkeerd van babybytes.

 • Ram2012

  Hier een eind 2012 mama Still here!

  En ik begrijp inderdaad volledig wat je bedoelt!


1 2