Zwangeren kunnen zich veilig laten vaccineren

Zwangeren kunnen zich veilig laten vaccineren

Een werkgroep van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) heeft geadviseerd dat zwangeren zich veilig kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Durf jij het aan?

Het FMS bestaande uit afgevaardigden van onder andere het RIVM en beroepsverenigingen voor verloskundigen en kindergeneeskunde zegt dat het veilig is om alle zwangere vrouwen te laten vaccineren. Eerder gold alleen het advies om kwetsbare vrouwen met een onderliggende ernstige aandoening te vaccineren, meldt NOS.nl.

Lees ook
Lezeressen vertellen: 'Ik ben zwanger en zo ga ik om met corona'

Borstvoeding

De FMS heeft gekeken naar de ervaringen in de Verenigde Staten waar al zo’n 90.000 zwangere vrouwen zijn gevaccineerd. Het blijkt dat daar is aangetoond dat de inenting niet tot “noemenswaardige bijwerkingen” leidt. Verder kwam de Gezondheidsraad tot de conclusie dat de vaccins niet in de borstvoeding terecht kunnen komen.

Voorkeur vaccins

Wel staat er in het advies een voorkeur voor de vaccins. Die gaat namelijk uit naar het mRNA-vaccin, een techniek waarmee Pfizer en Moderna werken. De vaccins van Jansen en AstraZeneca zijn vectorvaccins.

Nu je dit weet, durf jij het aan om je te laten vaccineren tegen corona?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Rosess82

  Het blijft toch zeer bijzonder dat er zo veel weerstand is tegen de vaccinatie terwijl als je het krijgt tijdens de zwangerschap de gevolgen mogelijk veel heftiger kunnen zijn met alle gevolgen van dien.

 • Babywens2021

  Nee, en mijn gezin ook niet. Ik ken dus iemand die heeft vaccinatie gehad en kreeg corona, diegene is nu nog herstellende. Ik zie geen voordelen. Je kunt het nog steeds doorgeven en nog steeds ziek worden, waarom dan die troep in mijn lijf? Nee dank je

 • Charliecharlie

  Jammer dat er zoveel weerstand is tegen de vaccinaties. Ik heb moderna gehad tijdens borstvoeding. Werd op dat moment al gezegd dat dat kon en heb daarop vertrouwd. Het leek me sowieso een veel kleiner risico dan Corona zelf, aangezien ik daar dagelijks mee in contact kom en die 1,5 m dan zeker niet kan aanhouden.

 • liefdevolleBAM

  Nee bedankt

 • Onsmeisje21

  Hell no. Never niet. Geen rotzooi in m'n lijf. Geen denken aan. 😡

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden