Lezeressen vertellen: “Ik ben zwanger, zo ga ik om met corona!”

Lezeressen vertellen: “Ik ben zwanger, zo ga ik om met corona!”

We leven in een bizarre tijd, de maatregelen die door de overheid zijn genomen zijn ongekend. Voor de zwangeren onder ons slaat dit ook in als een bom. Onze lezeressen vertellen hoe zij omgaan met het coronavirus. 

Kim: “Op dit moment 20 weken zwanger. Ik maak me geen zorgen. Er is vooralsnog bewezen dat we het virus niet overdragen op de baby. Ik hoef gelukkig niet snel te bevallen, anders zou ik overwegen thuis te bevallen”.

Nienke: “Vandaag uitgerekend. Ik moet verplicht thuis bevallen en mijn kind van 3 mag niet in de buurt komen van zijn broertje als hij wordt geboren zolang hij verkouden is. Had het me allemaal even anders voorgesteld…”

Wendy: “Bijna 32 weken en probeer maar zo relaxed mogelijk te blijven. Zoals altijd heb ik mijn maandagochtend benut voor mijn weekboodschappen. Intake kraamzorg vandaag telefonisch gehad. Verder probeer ik nu thuis mijn zoontje wat te vermaken en hem wat kleuter werkjes te laten doen. Thuis alles klaar gelukkig. We proberen het maar het beste ervan te maken”.

Rosanna: “Ik ben bijna 15 weken zwanger. Ik slik mijn zwangerschap multi-vitaminen en nu extra vitamine C. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en mij vooral niet te veel zorgen te maken. Misschien een gekke gedachte, liever corona als de baby nog veilig in mijn buik zit dan straks als hij/zij geboren is. Uiteraard liever helemaal geen corona maar hopelijk werkt het net als nu met de kinkhoest vaccinatie voor zwangeren, dat je zo voor je baby al het immuunsysteem versterkt. Toch proberen we zoveel mogelijk 'de massa' te vermijden. Daarnaast ziet het er naar uit dat ik straks alleen bij de geslachtsbepalende echo zit omdat partners en familie niet mee mogen i.v.m. het virus, dus dat is wel even een dikke slik. Maar goed, we gaan er het beste van maken. Creatief met skype ofzo?”

Dominique: “Ik ben afgelopen vrijdag bevallen van een dochter in het ziekenhuis Breda. We moeten tot aanstaande vrijdag in het ziekenhuis blijven vanwege antibiotica. Voor de dames die nog moeten bevallen, je merkt er tot nu toe vrij weinig van op de kraamafdeling. Ze zijn erg voorzichtig met hygiëne en alert dus maak je daar niet teveel zorgen over als je naar het ziekenhuis moet voor je bevalling! Ik vond het namelijk wel eng voordat ik moest bevallen maar het is me reuze meegevallen. Wel is het jammer dat ik me nu druk moet maken over de voeding die niet te verkrijgen is. Ik heb gewoon 1 pot thuis staan en hoop dat ik daar voldoende aan heb totdat de voorraad wordt aangevuld”.

Lees hier meer over het coronavirus...

Lotte: “36 weken zwanger, 3 kids thuis... Binnenkort word ik ingeleid. Had het me iets anders voorgesteld die laatste weken, maar helaas niks aan te doen. Maak me verder geen zorgen ofzo…”

Lisa: “Op dit moment 36 weken zwanger. Toch wel wat extra boodschapjes ingeslagen (met name vooral voor aankomende baby en rondlopende peuter) en spulletjes ingeslagen voor een eventuele thuisbevalling!”

Denise: “37 weken zwanger. Alvast een paar boodschapjes gehaald voor makkelijke maaltijden en spullen voor de baby en peuter”.

Jennifer: “Nu 39.1 zwanger en had me de aankomende kraamtijd toch heel anders voorgesteld dan dat nu staat te gebeuren…”

Nynke: “37.4 zwanger. Het geeft me allemaal niet echt een gerust gevoel… Maarja, eruit moet ie sowieso.”

Annemieke: “Werkende in het ziekenhuis kan ik er niet veel meer rekening mee houden, verder in privé zoek ik het sociale niet op voor zo ver dat dan kan”.

Katinka: “Bijna 20 weken zwanger en verpleegkundige. Hoewel ik door bekkenpijn niet meer aan het bed sta, ben ik zeker wel te vinden in het ziekenhuis om te ondersteunen en andere taken op mij te nemen zodat mijn collega's kunnen zorgen... Als ik thuis ben en hoef er echt niet uit dan blijf ik thuis met mijn eigenwijze peuter... Gelukkig is hier thuis nog niemand ziek geworden. En als dit wel zo is, zien we het dan wel. Ik ga er vanuit dat goed onderzocht is of ik het aan mijn ongeboren kind kan doorgeven, dit kan niet en daar heb ik dan ook vertrouwen in. Wel erg om te lezen dat andere moeders gedwongen worden om thuis te bevallen, en een héle andere kraamtijd krijgen dan ze voor ogen hadden... Veel succes en geniet zoveel je kan!”

Tjitske: “Ik wou sowieso al thuis bevallen dus gelukkig word ik daarin nu niet gedwongen het anders te doen dan ik wou. Ben nu 39 weken zwanger en mijn afspraak met de verloskundige morgen is ook afgezegd, omdat ze minder afspraken willen doen. Snap het wel, maar merk dat ik dat nog wel een beetje lastig vind. Ben zelf van plan borstvoeding te geven, maar ben echt verbaasd dat er mensen zijn die babyvoeding hamsteren en dus andere pasgeboren baby's geen eten gunnen. Echt te bizar voor woorden”.

Dianne: “Hier ook bijna toe aan bevalling, vreselijk. Moet nog elke week naar het ziekenhuis en krijg alle dagen verpleegkundige aan huis. Ik vind het zo eng. Heb ook flink zwangerschaps diabetes dus risico groep. Bah, ben er misselijk van”.

Zjaccan: “23 weken zwanger en werkzaam op de Spoedeisende Hulp… Tsja... M’n collega's zijn erg lief en zetten mij zo min mogelijk in bij ''verdachte patiënten'...”

Ben jij ook zwanger? Wat neem jij extra maatregelen tegen corona?

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Ukkepukjes

  Nou ik heb me wens voor nog een 3e even op pauze gezet voel me daar gewoon beter bij

 • Anoniem78

  30 weken zwanger . Ik krijg in week 39 een geplande keizersnede. Je denkt er wel over na, ik ga zelf niet te veel op pad aangezien ik ook astmapatiënt ben.

 • Channn

  Na flink wat miskramen 36 weken zwanger van ons eerste kindje. Het krijgen van de ziekte ben ik niet heel bang voor, ook mbt de baby. Ik maak me echter wel veel zorgen om de omstandigheden waarin ik straks moet bevallen. Ik lees berichten over verplicht thuis bevallen en als mijn partner toch ziek wordt mag hij niet bij de geboorte zijn.. Spannende tijd om zo kwetsbaar te zijn! Sterkte iedereen😘

 • Guppi

  Zijn dit dan reacties die onder een gestelde vraag stonden?

 • Annekexx

  Ik ben 37 weken zwanger van onze 3e en woon in Luxemburg. Ik vind het heel spannend. Mijn ouders zouden komen, mijn schoonmoeder, maar de grenzen zijn dicht. We moeten het nu samen doen. Ergens hoop ik dat de baby op zich laat wachten en de situatie er over 3 weken anders uit ziet, maar aan de andere kant zal ik opgelucht zijn als het achter de rug is en ik al mijn kinderen veilig thuis heb. Kraamzorg bestaat hier niet. Gaat dat in Nederland eigenlijk door? Groetjes, Ann

 • Momiji

  Kraamzorg gaat (zover ik tot nu toe weet) wel door. Ben 35 weken en heb nog niet gehoord dat t niet doorgaat...

 • Romy27

  Ik ben bijna 6 weken zwanger van ons eerste kindje. Heel dubbel allemaal.. Echo’s worden uitgesteld/afgezegd, mijn man mag niet mee. Had mijn eerste zwangerschap toch iets anders voorgesteld 😔

 • Romy27

  Ik ben bijna 6 weken zwanger van ons eerste kindje. Heel dubbel allemaal.. Echo’s worden uitgesteld/afgezegd, mijn man mag niet mee. Had mijn eerste zwangerschap toch iets anders voorgesteld 😔

 • Eleah

  Hier 8 weken zwanger. Vorige week flink, echt flink ziek geweest. Niet lang daarna volgde de rest van ons gezin. We hebben allemaal de 40 graden koorts gehaald en door de keelpijn konden we amper nog praten. Gezellig was anders. Helaas hebben we nog steeds klachten. Daarbij ben ik dus niet alleen en heb een 1,5 jarige rondlopen. We hebben geen reden om aan te nemen dat het onze buikbaby schade heeft gebracht, maar wat was dat heftig. Kan mij bijna niet voorstellen dat baby er geen last van heeft gehad.

 • Eleah

  Hier 8 weken zwanger. Vorige week flink, echt flink ziek geweest. Niet lang daarna volgde de rest van ons gezin. We hebben allemaal de 40 graden koorts gehaald en door de keelpijn konden we amper nog praten. Gezellig was anders. Daarbij ben ik dus niet alleen en heb een 1,5 jarige rondlopen. We hebben geen reden om aan te nemen dat het onze buikbaby schade heeft gebracht, maar wat was dat heftig. Kan mij bijna niet voorstellen dat baby er geen last van heeft gehad.

 • Romy27

  Ik ben bijna 6 weken zwanger van ons eerste kindje. Heel dubbel allemaal.. Echo’s worden uitgesteld/afgezegd, mijn man mag niet mee. Had mijn eerste zwangerschap toch iets anders voorgesteld 😔

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50