Zwanger worden terwijl je al zwanger bent: het kan!!!

Zwanger worden terwijl je al zwanger bent: het kan!!!

Zwanger worden van je eigen kind terwijl je draagmoeder bent voor een ander. Het klinkt bizar, maar het kán gebeuren. Het overkwam Jessica Allen die draagmoeder was voor een Chinees stel, maar tijdens die zwangerschap, zwanger werd van haar eigen kind.

Zwanger worden terwijl je al zwanger bent. Je denkt dat het niet kan gebeuren, maar toch kan het het. Het is wel een zeer zeldzaam fenomeen dat bekend staat als ‘superfoetatie’.

Het overkwam Jessica Allen. Zij was draagmoeder voor een Chinees stel. In eerste instantie dacht ze dat ze zwanger was van een tweeling. Ze was verbaasd dat ze een tweeling zagen bij een echo, maar dacht dat de embryo zich misschien in haar baarmoeder had opgedeeld. De tweeling kwam via een keizersnede gezond ter wereld.

Lees ook:
Alles over draagmoeders en leenmoeders

Verontrustend bericht

Een maand na de geboorte was het Chinese stel van plan om terug te gaan naar China. Het stel had Jessica en Wardell een bedrag van 30.000 dollar betaald voor het draagmoederschap. Met dat geld was Jessica nu in staat om thuisblijfmoeder te zijn voor haar twee zoons. Daar genoot ze nu met volle teugen van, totdat ze een verontrustend berichtje met foto ontving van het stel dat ze had geholpen.

Het bleek dat de tweeling uiterlijk nogal van elkaar verschilde. Zo was het ene kindje een stuk lichter dan het andere kind. Uit een DNA-test die ze vervolgens lieten doen, kwam naar voren dat Jessica de biologische moeder was van een van de kinderen. Jessica en haar partner waren stomverbaasd, want ze hadden geen plannen voor gezinsuitbreiding en gebruikten condooms. Ze besloten om het voogdijschap van het kindje op te eisen. Na een lange en dure strijd lukte dat en nu maakt het jongetje genaamd Malachi hun gezin compleet.

“Ze leefden in twee verschillende vruchtzakken”, vertelt Jessica’s partner Wardell. “Een baby kwam er blank/donker uit en de andere was een Chinees kindje." Jessica is blank en Wardell is donker.

Ook hebben de baby’s niet dezelfde leeftijd. Zo is de baby van Jessica en Wardell drie weken jonger dan de andere baby.

Superfoetatie

"Het zeldzame superfoetatie ontstaat als de moeder ovuleert, zwanger wordt, een embryo creëert en vervolgens een paar dagen later weer ovuleert, zwanger wordt en een tweede embryo creëert", legt Dr. Sherry A. Ross op Vice uit. Het lijkt alsof hetzelfde gebeurt als bij het ontwikkelingsproces van een tweeling, maar dat is het volgens Ross niet. Volgens hem is het biologisch gezien compleet anders. Meestal liggen de ontwikkelingsfases van de foetussen meestal een week of tien dagen - maar het kan soms ook zoals bij Jessica is gegaan, meerdere weken verschillen - doordat de twee foetussen van twee verschillende ovulatiegolven komen.

Jessica en Wardell hebben al twee zonen van 7 en 2 jaar. Malachi is inmiddels 10 maanden oud. “We zijn heel erg blij met zijn komst”, zegt zijn vader. “Hij loopt al en probeert te praten. Hij is slim, grappig en we houden zielsveel van hem.”

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50