Zwanger tijdens de feestdagen, hoe houd je het geheim?

Zwanger tijdens de feestdagen, hoe houd je het geheim?

Ben je er net achter gekomen dat je zwanger bent? Dan zul je het tijdens de Kerst en met Nieuwjaar lastig krijgen om dat te verbergen. Want hoe sla je de champie af zonder dat mensen het verdacht vinden?

Verwissel je glas

Neem de champagne of andere drankjes gewoon aan en doe bij het proosten alsof je een slokje neemt. Verwissel na een tijdje jouw volle glas met het halfvolle glas van je man. Niemand die doorheeft dat jij je drankje niet drinkt. Ook een goeie: loop gewoon rond met een leeg bierflesje in je hand.

Draag soepel vallende kleding

Krijg je al een beetje een buikje? Draag dan losvallende kleding, maar niet zo erg dat je er juist zwanger in lijkt.

Betrek de barman in het complot

Ben je op een kerstfeestje met een open bar? Zorg dat je er wat eerder bent zodat je de barman kunt vertellen wat er aan de hand is. Niemand heeft enig idee dat er Dubbelfrisss in jouw wijnglas zit.

Zeg dat je de Bob bent

Wie moet rijden mag niet drinken, dat weet natuurlijk iedereen. Mensen zullen misschien zeggen dat je wel één wijntje mee kan drinken, maar jij drinkt geen druppel als je de Bob bent.

Praat over andere feestjes waar je geweest bent

Je hoeft niet te liegen en geen feestjes te verzinnen. Je kan wel zeggen dat de verjaardag van je beste vriendin erg gezellig was vorig weekend, maar dat je die dag daarna ontzettend moe was en hoofdpijn had.

Vertel over reisplannen

Jij en je partner hebben vast reisplannen voor de toekomst die niet echt realistisch zijn voor een zwangere. Praat erover maar schuif de datum iets naar voren. Dingen als: “We zitten er aan te denken in februari te gaan skiën” of “Aankomende zomer willen we de Himalaya beklimmen” zou een zwangere vrouw vast niet zeggen.

Gebruik de antibiotica-smoes

Lukt het om de tuin leiden van mensen nog niet zo goed? Dan kun je altijd nog de antibiotica smoes gebruiken. Vanwege een heftige blaasontsteking zit je aan de antibiotica en drinken wordt sterk afgeraden…

Hoe houd jij de zwangerschap geheim tijdens de feestdagen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Wie gaat zomaar even de Himalaya beklimmen. Enig idee hoe goed getraind je hiervoor moet zijn en wat het kost? Superslecht voorbeeld. Daarbij, waarom een niet actueel artikel plaatsen. Pas het toch aan naar de geest van nu. Kom met tips waar een mama of zwangere echt iets aan heeft. Dit slaat nergens op.

 • Ylva

  Lekker toepasselijk artikel; niet echt geschikt om te herhalen in een jaar waarin oud en nieuw tijdens een lockdown valt ;)

 • Yune

  Ik drink toch al niet

 • Yune

  Ik drink toch al niet

 • Mama-van-3-kindjes

  Is zo’n lockdown toch ideaal 🤭😂

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50