Zwanger tijdens de feestdagen, hoe houd je het geheim?

Zwanger tijdens de feestdagen, hoe houd je het geheim?

Ben je er net achter gekomen dat je zwanger bent? Dan zul je het tijdens de Kerst en met Nieuwjaar lastig krijgen om dat te verbergen. Want hoe sla je de champie af zonder dat mensen het verdacht vinden?

Verwissel je glas

Neem de champagne of andere drankjes gewoon aan en doe bij het proosten alsof je een slokje neemt. Verwissel na een tijdje jouw volle glas met het halfvolle glas van je man. Niemand die doorheeft dat jij je drankje niet drinkt. Ook een goeie: loop gewoon rond met een leeg bierflesje in je hand.

Draag soepel vallende kleding

Krijg je al een beetje een buikje? Draag dan losvallende kleding, maar niet zo erg dat je er juist zwanger in lijkt.

Betrek de barman in het complot

Ben je op een kerstfeestje met een open bar? Zorg dat je er wat eerder bent zodat je de barman kunt vertellen wat er aan de hand is. Niemand heeft enig idee dat er Dubbelfrisss in jouw wijnglas zit.

Zeg dat je de Bob bent

Wie moet rijden mag niet drinken, dat weet natuurlijk iedereen. Mensen zullen misschien zeggen dat je wel één wijntje mee kan drinken, maar jij drinkt geen druppel als je de Bob bent.

Praat over andere feestjes waar je geweest bent

Je hoeft niet te liegen en geen feestjes te verzinnen. Je kan wel zeggen dat de verjaardag van je beste vriendin erg gezellig was vorig weekend, maar dat je die dag daarna ontzettend moe was en hoofdpijn had.

Vertel over reisplannen

Jij en je partner hebben vast reisplannen voor de toekomst die niet echt realistisch zijn voor een zwangere. Praat erover maar schuif de datum iets naar voren. Dingen als: “We zitten er aan te denken in februari te gaan skiën” of “Aankomende zomer willen we de Himalaya beklimmen” zou een zwangere vrouw vast niet zeggen.

Gebruik de antibiotica-smoes

Lukt het om de tuin leiden van mensen nog niet zo goed? Dan kun je altijd nog de antibiotica smoes gebruiken. Vanwege een heftige blaasontsteking zit je aan de antibiotica en drinken wordt sterk afgeraden…

Hoe houd jij de zwangerschap geheim tijdens de feestdagen?

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Hiermee wordt de taboe dat je het niet mag vertellen voordat je ongeveer 12 weken bent echt niet mee doorbroken. Waarom zo ingewikkeld. En als je het nieuws om persoonlijke redenen nog niet wilt delen, hoef je er niet omheen te liegen.

 • Lekkere-Boontjes

  Awel; ik kan het niet met iemand meer eens zijn dan met jou! Die 12 weken regel is belachelijk, als je denkt dat je 'moet zwijgen' omdat iedereen dat doet, of nog erger: als je denkt dat je moet zwijgen omdat iemand anders vindt dat dat zo hoort. Wie het bij het eerste (of ja; tweede dan :p) streepje van de daken wil schreeuwen en met de hele wereld delen, mag dat toch gewoon zekerst. En wie dat niet wil, die zwijgt gewoon en lacht eens als er iemand iets van zegt.

 • RachelA

  Zo jammer dat liegen de norm wordt. Ik ben zelf voorstander van de waarheid en niets anders dan de waarheid of zeg anders gewoon niks.

 • Mama-van-meisje

  Pffff alsof je een exuus nodig hebt om de drank te laten staan. Vind het zo slecht dat men denkt dat er iets 'mis' is als je geen drank drinkt.

 • Bunbun

  Had er vorig jaar mee te maken.

  Toen ik de wijn weigerde keken ze me raar aan.

  Ik drink nooit alcohol maar tijdens kerst een wijntje afslaan was toch genoeg reden voor verdenkingen haha

 • Freyfrey

  Als je zo goed als nooit drinkt hoef je deze smoesjes niet te gebruiken. En als je moet overgeven, heb je last van een milde buikgriep. Problem solved

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50