Zo houd je je zwangerschap het eerste trimester geheim

Zo houd je je zwangerschap het eerste trimester geheim

Wil je de zwangerschap in het eerste trimester graag geheim houden voor vrienden en familie, maar ben je bang dat je snel door de mand valt? Hier zijn een aantal tips om die twaalf weken door te komen.

Ga niet in op alle uitnodigingen

In het begin van de zwangerschap kan het nog wel eens zo zijn dat je enorm ziek, zwak en misselijk bent. Gelukkig is bij lang niet iedereen dit het geval, maar er zijn aardig wat vrouwen die hier wel last van hebben. Als je normaal gesproken ontzettend druk bent, probeer deze weken dan je agenda een beetje vrij te houden. Zodat je niet op het laatste moment etentjes met vriendinnen moet cancelen omdat je je niet lekker voelt en niet wil zeggen waarom.

Draag losse kleding

Niemand wordt blij van te strak zittende kleding. Draag lekker losvallende kleding in de eerste weken om te voorkomen dat je de hele tijd de neiging hebt om de knoop van je jeans open te maken. Het valt anderen vast ook op dat je broek nog maar net dicht past.

Lees ook:
10 dingen die je in het eerste trimester zeker gaat meemaken

Vertel je kinderen nog niks

Heb je al kinderen, vertel het hun dan ook pas als je het de rest van de wereld wil vertellen. Je weet hoe kinderen zijn, ze flappen het er zo uit!

Ken de alcohol smoesjes

Je valt natuurlijk meteen door de mand als je op een feestje bent waar alcohol geschonken wordt. Als je de enige bent die een appelsap bestelt, zullen er zeker vragen komen. Zorg daarom dat je alle ik-drink-vandaag-geen-alcohol-smoesjes kent.

Hoe lang heb jij je zwangerschap geheim kunnen houden?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Liefdedatbenjij

    Wij hebben het de eerste keer tot 17 weken voor ons zelf gehouden, we hadden de behoefte niet om het eerder te delen!

    Ik drink nooit dus daar hoefde ik geen smoesjes voor te bedenken.

    Ik rookte wel voor ik zwanger raakte, ik ben toen meteen gestopt bij de positieve test, daar kreeg ik wel vragen over.

    Ik had echter geluk, want het was net nieuwjaar, dus ik kon het op de goede voornemens smoes gooien!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50