De beste ik-drink-niet-smoezen als je net zwanger bent

De beste ik-drink-niet-smoezen als je net zwanger bent

Je bent zwanger, maar eigenlijk mag niemand het nog weten. Maar ja, hoe verberg je dat als voormalig drankorgel? Je goede vriendinnen zullen het wellicht alsnog snel doorhebben – en ach, hoe erg is dat nu eenmaal? Alleen, die collega’s bij de werkborrel die erachter komen dat je zwanger bent, daar zit je bijvoorbeeld écht niet op te wachten.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #1
"Ik moet nog rijden." Simpel doch effectief. Pak gewoon voortaan de auto naar elke alcoholische gelegenheid. Iets met lastig te bereiken met het openbaar vervoer of in één keer door moeten naar Verweggistan voor een bezoek aan je ouders/vriendin/tante Gerda.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #2
Zeg dat je aan het detoxen of aan het diëten bent. Dit detoxsmoes is vooral geloofwaardig als je al bekend staat als health freak, of als je al een tijdje minder energiek bent of andere klachten hebt. De afvalsmoes is eigenlijk altijd wel geloofwaardig. (Ahoewel afvallen en zwanger willen worden niet echt samengaat, maar als men niet van je kinderwens afweet is dit zeker een goede.)

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #3
In een kroeg afgesproken? Zorg dat je wat eerder bent en vraag aan de barman of hij een cocktail voor je wil maken zonder alcohol. Niemand die het ziet en jij zegt dat je veel te vroeg en dorstig was, dus maar vast mojito besteld hebt.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #4
Zeg dat je aan de antibiotica zit in verband met een blaasontsteking, en dat je hierdoor geen alcohol mag. Makkelijk en ze zullen niet zo snel doorvragen, overkomt iedere vrouw weleens toch?

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #5
Zeg dat je nog een kater hebt van gisteren en je vanavond even rustig aan wilt doen. Je hebt geen zin om morgenochtend wéér met hoofdpijn in je bed te liggen tenslotte.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #6
Heb je mensen thuis uitgenodigd? Haal dan gewoon een fles alcoholvrije rosé in huis en schenk dit in jouw eigen glas. Niemand die het doorheeft. Of nog makkelijker: schenk jezelf DubbelFrisss in in een wijnglas in plaats van witte wijn.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #7
Bestel gewoon een wijntje, maar drink niks. Breng de drank wel naar je mond, maar houd je lippen gewoon stijf tegen het glas aan. Vervolgens loop je even een rondje richting plantenbak en wc en dump je subtiel je wijn. Je moet wel een hele goede actrice zijn, maar vervolgens zal niemand wat vermoeden.

Geen-gin-tonic-voor-mij-smoes #8
Zeg dat je op doktersadvies onder andere even gestopt bent met drinken omdat je je niet zo fit voelt de laatste tijd. Je moest toch echt wat gezonder gaan leven volgens hem dus dat doe je dan maar braaf…

Welke smoes gebruik(te) jij aan het begin van je zwangerschap?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Bieb1986

    nog 1; zeggen dat je een blaasontsteking hebt en antibiotica slikt en dat niet samen mag met alcohol.

  • Bieb1986

    nog 1; zeggen dat je een blaasontsteking hebt en antibiotica slikt en dat niet samen mag met alcohol.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50