Zo bouw je als vader een band op met de baby

Zo bouw je als vader een band op met de baby
  • in Vaders
  • 0
  • 8365
  • 29/07/2022

De moeder draagt het kindje negen maanden bij zich dus heeft al een enorme voorsprong op de vader als het kindje eenmaal geboren wordt. Toch kun je als vader heel goed een hechte band opbouwen met je kindje, zo doe je dat!

Voel de schopjes

Het begint natuurlijk allemaal al wanneer de baby nog in de buik zit. Het is misschien nog moeilijk voor te stellen, maar er zit een échte baby in haar buik! Je kunt het met je eigen handen voelen.

Praat tegen de baby in de buik

Ook als de baby nog niet terug praat, kun je als vader wel vast tegen de baby praten. Hij hoort jou namelijk wel en herkent jouw stem hoogstwaarschijnlijk wanneer hij eenmaal geboren is.

Ga mee naar de afspraken

Af en toe lijkt het misschien of je overbodig bent bij de verloskundige, maar dat ben je zeker niet. Je bent morele steun, bent betrokken en goed op de hoogte van alle ontwikkelingen van je kindje.

Lees ook:
Waarom huid op huidcontact zo goed is voor jou en je baby 

Huid-op-huid-contact

Dit heeft vele voordelen, in de kraamtijd wordt het bijvoorbeeld vaak aangeraden om de temperatuur van de baby te reguleren. Huid-op-huid-contact geeft ook de vader een fijn gevoel, het dicht bij zich hebben van de baby en het kindje zo beter leren kennen.

In badje doen

Het wassen en in bad doen van de baby is een intiem moment waarop je als vader perfect kan bonden met de pasgeboren baby. Geniet van het momentje samen en leer je baby op deze manier goed kennen.  

Speciaal ritueel met papa

Zoals mama ook ritueeltjes heeft met de baby, bijvoorbeeld borstvoeding geven, kun je als vader ook je eigen ritueeltjes bedenken. Denk aan het laatste flesje voor bedtijd, het badje, een leuk liedje dat je altijd zingt, samen gek doen onder de babygym of af en toe gezellig samen wandelen met de draagzak.

Heb jij nog tips voor (aanstaande) vaders?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50