Zit je in een relatie achtbaan? Zo ga je om met de ups en downs

Zit je in een relatie achtbaan? Zo ga je om met de ups en downs

Wanneer je net begint met daten, is er vaak een verwachting dat alles hetzelfde blijft en dat alles van een leien dakje gaat. In werkelijkheid is dit heel anders, want een relatie kent nou eenmaal ups en downs naarmate je langer bij elkaar bent. Twee getrouwde therapeuten geven deze tips! 

Praktijk

Men gaat ervan uit dat de nieuwsgierigheid, interesse en vrijgevigheid altijd zal blijven bestaan in je relatie of zelfs kan toenemen. Dit is in de praktijk wat anders, want naarmate je langer bij elkaar bent leer je elkaar elke dag weer beter kennen en kan je er beter achter komen waar het klikt en waar het botst. Om het positief te houden in de relatie, deelden twee therapeuten hun tips! 

1. Behandel je partner als een vreemde

Weet je nog hoe leuk het was toen jullie net begonnen met daten? Hoe spannend alles was en hoe nieuwgierig je was naar je partners leven? Houd dit in jullie relatie vast door elkaar elke dag weer te verrassen. Een manier om het gezellig te houden, is door nieuwsgierigheid in jullie relatie te houden. Ga er niet van uit dat je al alles al over de ander weet, maar toon interesse in wat de ander bezighoudt en vraag wat je partner belangrijk vindt in het leven. Hoe voel je je vandaag, waar denk je aan? 

2. Speel, dans en lach! 

Het klinkt misschien kinderachtig, maar een kind zul je altijd blijven. Het is daarom een goed idee om het enthousiasme in de relatie te houden en je soms even over te geven aan plezier. Wanneer was het bijvoorbeeld de laatste keer dat je je beste moves liet zien op jullie favoriete liedjes? Als het een tijdje geleden is, is het de hoogste tijd om de muziek harder te zetten en een danspartij te hebben. Door even alle zorgen van je af te zetten, voel je je even zorgeloos. Wat ook een leuk idee is: laat de kinderen meedansen! 

3. Ga in je eentje uit 

In een relatie hoef je echt niet 24/7 op elkaar lip te zitten. Het is begrijpelijk dat dat op den duur gekmakend is, dus ga lekker uit met je vriendinnen of vrienden en maak er een leuke avond van. Als we van onze partner verwachten dat deze elke rol vervult, kan dat de relatie afvlakken. De vonk dooft uit omdat er geen ruimte tussen jullie is, geen magnetisme. 

Wat zijn jouw tips voor een gezonde relatie? 

Lees ook

Als je niet gelukkig bent in jullie relatie, maar wel kinderen hebt
Zo houd je het samen leuk: 15 opkikkers voor je relatie

Bron: Theguardian

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50