Zo houd je het samen leuk: 15 opkikkers voor je relatie

Zo houd je het samen leuk: 15 opkikkers voor je relatie

Iedere ouder zal het beamen: jouw kinderen maken de wereld een stukje mooier. Maar kinderen zijn niet per definitie altijd een oppepper voor je relatie. Stress, irritatie en vermoeidheid, het hoort er allemaal bij. Hoe zorg je nu dat jullie focus op geluk blijft liggen?

Natuurlijk wil je een lang en gelukkig leven samen met je wederhelft. Zit het even niet mee? Houd deze 15 oppeppers dan in het achterhoofd.

1. Weet je nog hoeveel energie je hebt gestoken in jullie trouwdag? Maanden, misschien wel jaren was jullie trouwdag prioriteit numero uno. Steek minimaal net zoveel en het liefst nog een tikkie meer energie in je partner en huwelijk!

2. Het gaat om het innerlijk. Zo cliché als wat, maar wel waar. Houd van elkaar zoals jullie zijn. Tuurlijk wil het oog ook wat, maar uiteindelijk gaat het om jullie ware liefde.

3. Gaat het even niet zo goed? Laat je niet uit het veld slaan. Blijf vechten en communiceren en gooi nimmer de handdoek in de ring. Samen kunnen jullie dit aan!

4. Blijf communiceren en blijf eerlijk. Laat de zorgen of ervaringen van een ander toe. Wees open en zorg ervoor dat je er altijd voor de ander bent.

5. Soms is het lastig, maar echt, het gras is echt niet groener bij de puren. Zelfs het meest perfecte plaatje lijkt van de buitenkant altijd mooier dan het werkelijk is.  

6. Een fikse ruzie of discussie? Verval niet in kwetsende of kleinerende opmerkingen. Zelfs niet als het stoom uit je oren komt!

7. Het gezin, dit leven, jullie moeten het samen rooien. Stippel samen jullie leven uit, heb oog voor de wensen van jezelf en van de ander!

8. Geduld, heb geduld. Geef elkaar de ruimte en wees loyaal naar elkaar toe. Ook als je je partner een andere route bewandelt dan die jezelf zou bewandelen.

9. Nee, een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook mindere dagen horen erbij. Maar probeer zelfs op mindere dagen toch met elkaar te lachen en laat jullie kinderen een glimlach op je gezicht toveren.

10. Nobody is perfect! Accepteer het maar gewoon!

11. Heb je bepaalde verlangens? Durf eerlijk te zijn en vertel je partner waar jij naar verlangt. Of het nu groot of klein is, het maakt niet uit. Maak je partner deel van jouw verlangens.

12. Laat jullie seksleven niet verslonzen. Blijf aandacht aan jullie seksleven besteden, ook in moeilijke tijden. Vergeet niet hoe belangrijk intimiteit is.

13. Bied elkaar een helpende hand. En zeker met kinderen kun je die af en toe goed gebruiken.

14. Tuurlijk, voor je gevoel heb jij altijd gelijk, maar het heeft geen zin om altijd je gelijk te halen. Jullie moeten het samen doen, waarom focussen op jouw gelijk.

15. Het zijn de kleine dingen die het doen, stuur je partner zomaar een lief appje, verras je partner met een klein cadeautje of een leuke foto van je kind. Koester elkaar, verras elkaar en maak elkaar gelukkig!

Bron: mynd.nu 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50