Zeg jij dat je zwanger bent in een eerste sollicitatiegesprek?

Zeg jij dat je zwanger bent in een eerste sollicitatiegesprek?

Het blijft een dilemma: de meeste vrouwen vinden het nog steeds lastig om in een sollicitatiegesprek te zeggen dat ze zwanger zijn omdat ze bang zijn om die mooie baan mis te lopen. Zou jij in een sollicitatiegesprek vertellen dat je zwanger bent?

De vraag werd gesteld op het BabyBytes-forum en dít zijn een paar reacties:

N: “Ik zou het sowieso niet tijdens het eerste gesprek zeggen. Daar gaat het dan ook nog niet om. Pas op z’n vroegst nadat ze na de eerste ronde met je verder willen. Persoonlijk zou ik altijd wachten tot na de eerste termijnecho, zelfs op mijn werk waar ik al jaren werk, heb ik het toen ‘pas’ verteld. Er gaat ook nog wel enige tijd overheen voor je door de hele sollicitatieprocedure bent.”

Lees ook
Solliciteren tijdens je zwangerschap: hoe pak je dat aan?

L: “Ik heb het wel gedaan. Liever nu afwijzen dan straks.”

M: “Bij het eerste gesprek hadden we alleen een echo met zeven weken gehad, en toen heb ik nog niks verteld. Het tweede gesprek waren ze enthousiast, had ik net de termijnecho (11 weken) gehad en heb ik het verteld. Ze waren erg positief en waardeerden het juist dat ik eerlijk was. Ik heb vier maanden gewerkt voordat ik met verlof ging en dat ging allemaal prima. Ik heb na twee maanden toen ook een vast contract gekregen.”

A: “Lastig! Ik zou zelf het eerste en tweede gesprek afwachten en als er een klik is daarna het verhaal op tafel leggen. Dus wel vóór het tekenen een gesprek aangaan. Dan ben je toch eerlijk naar hen toe en ben je niet al in dienst.”

Wat zou jij doen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Echt niet, ik ben hiertoe ook niet verplicht. De Nederlandse wet is hierin erg duidelijk. Werkgevers behoren dit ook te weten.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50