Zeer zeldzaam: zwanger worden, terwijl je al zwanger bent

Zeer zeldzaam: zwanger worden, terwijl je al zwanger bent

Het gebeurt heel zelden en sommige artsen vragen zich af of het überhaupt wel kan, maar bij de Britse Rebecca gebeurde het onwaarschijnlijke: ze werd zwanger terwijl ze al zwanger was.

Terwijl ze zwanger was van haar zoontje Noah raakte ze óók zwanger van haar dochter Rosalie, meldt RTLnieuws.nl. Dit fenomeen wordt een superfetatie genoemd. Wereldwijd is dit tot 2008 slechts tien keer eerder geregistreerd.

Bij een superfetatie blijft een vrouw ovuleren, terwijl dat normaal gesproken stopt als je zwanger bent. Hierdoor kan het gebeuren dat er een eisprong plaatsvindt en dat er een eitje bevrucht raakt.

Lees ook
Zwanger worden terwijl je al zwanger bent: het kan!

Superfetatiezwangerschap

Rebecca kwam erachter dat ze nog een keer zwanger was geworden tijdens het maken van een echo. Volgens de artsen was er een baby die drie weken achter de eerst baby groeide en vertelde ze haar dat een superfetatiezwangerschap vermoedden.

De kans op een superfetatie schijnt groter te zijn bij IVF-behandelingen. Rebecca was aan de vruchtbaarheidsmedicijnen vlak voordat ze zwanger raakte van haar zoontje.

Lijkt een tweeling

Beide kindjes kwamen op 17 september 2020 ter wereld. Het lijkt dus een tweeling, maar is het eigenlijk niet.

Foto: Instagram robert.supertwins

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50