Wordt zwangerschapsdementie erger bij een volgende zwangerschap?

Wordt zwangerschapsdementie erger bij een volgende zwangerschap?

De vraag of zwangerschapsdementie erger wordt bij een volgende zwangerschap kunnen we helaas niet beantwoorden, want dat is nog nooit onderzocht. Maar deze TikTok-moeder en haar man beweren dat het met elke zwangerschap écht erger wordt!

Maar liefst 50 tot 80 procent van de zwangere vrouwen meldt last te hebben van geheugenproblemen. Dat is niet zo raar als je vaak slapeloze nachten hebt. Maar ook een verhoogd level van de hormonen oestrogeen en progesteron dragen een steentje bij aan zwangerschapsdementie. Zo krijg je steeds vaker last van die ‘oeps’-momentjes, wat je sleutels liggen in de koelkast, je legt je telefoon in de wasbak, vergeet je pincode elke keer weer...

Wordt zwangerschapsdementie erger?

Wordt zwangerschapsdementie erger bij elke zwangerschap? Dat is een vraag die TikTok-moeder Suzanne zich stelde in een van haar TikTok-filmpjes. Er bestaan geen wetenschappelijk onderzoeken over dit onderwerp, maar zij beweert dat het echt met elke zwangerschap erger wordt.

@momchats …and @dadchats original sound - momchats

Nog meer voorbeelden zwangerschapsdementie

Ook haar man Dillon beaamt dat het met elke zwangerschap erger lijkt te worden en maakte er een andere hilarische video over met tal van voorbeelden die hij op Instagram plaatste.

BabyBytes-lezeressen over zwangerschapsdementie

Eerder schreven we al een artikel met de reacties van lezeressen over hun zwangerschapsdementie. De raarste en grappigste situaties kwamen voorbij:

Samantha: “Keer op keer was ik mijn pincode vergeten... Sta je dan met je volle kar met gescande boodschappen. Of dan legde ik de telefoon in de wasbak (waarom? Geen idee!), om vervolgens mijn handen te gaan wassen. Zo kan ik nog wel even doorgaan!”

Angela: “Shampoo op m'n tandenborstel, telefoon in de koelkast, wegrijden met de boodschappen nog op m’n dak, sleutels in de Maxi-Cosi leggen en vervolgens een dag zoeken, een pak Knorr lasagne in de diepvries leggen, enzovoorts… En dat allemaal ná de zwangerschap.”

Denise: “Nieuwe spullen kopen, uit de verpakking halen, en vervolgens de verpakking in de kast, spullen in de prullenbak.”

Oproep: werd jouw zwangerschapsdementie erger bij een volgende zwangerschap?

Hoe is het met jouw zwangerschapsdementie gesteld? Heb jij het idee dat het met elke zwangerschap erger wordt? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Plaats je reactie onder dit artikel of laat een reactie achter op onze socials!

Lees ook:

Lezeressen vertellen over hun ergste blunders door zwangerschapsdementie
Zes tekenen die bewijzen dat zwangerschapsdementie blijvend is

Beeld: Canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50