Wordt het een jongen of een meisje? Zo kun je het (misschien) voorspellen

Wordt het een jongen of een meisje? Zo kun je het (misschien) voorspellen

Het wordt vaak als lariekoek bestempeld, maar geef toe: het is soms best leuk om met stelligheid te zeggen dat het een jongen gaat worden omdat je bijvoorbeeld je buik laag draagt. Maar er zijn nog veel meer leuke manieren om het geslacht van je kind te voorspellen.

Hartslag

De hartslag zou al iets kunnen zeggen over het geslacht. Is de hartslag van je ongeboren kind boven de 140 dan is de kans groot op een meisje. Is het lager dan kan het een jongetje zijn.

Lees ook:
6 redenen om het geslacht van je ongeboren kindje niet te weten

Zoet of zuur?

Heb je tijdens je zwangerschap veel behoefte aan zoete dingen dan zou het wel eens een meisje kunnen zijn. Ga je meer voor zuur of hartig dan is het misschien een jongen.

Buik

Draag je je buik hoog dan is de kans groot dat het een meisje wordt. Laag dragend wijst vaak op een jongen.

Chinese kalender

Deze eeuwenoude methode kijkt naar je leeftijd op het moment van bevruchting en de maand waarin jullie de daad deden om te bepalen welk geslacht jouw kindje heeft.

De sleuteltruck

Deze is leuk om met een vriendin te doen. Plaats een sleutel voor je zwangere vriendin en vraag haar om de sleutel op te pakken. Als ze hem bij het smalle gedeelte pakt dan wordt het een meisje, pakt ze de sleutel op bij het brede gedeelte dan wordt het jongetje.

Uitslag

Heb je ineens last van uitslag, pukkels en puisten dan is de kans groot dat het een meisje wordt. Zo wordt gezegd dat een meisje de schoonheid van de moeder ontneemt. (Bij mij was dit zeker het geval: ik zat onder de eczeem toen ik zwanger was van mijn dochter, terwijl ik daar al sinds mijn tienertijd geen last meer van had).

(Trouw)ring

Lukt het nog om je (trouw)ring van je vinger af te krijgen? Doe je ring aan een touwtje en houd het boven je buik. Als de ring ronddraait dan krijg je waarschijnlijk een jongen, gaat de ring heen en weer dan wijst dat op een meisje.

Misselijk

Hier heb ik een beetje mijn twijfels over want ik had zowel bij mijn zoon als mijn dochter ontzettende last van zwangerschapsmisselijkheid en overgeven. Maar misschien ben ik een uitzondering… In ieder geval wordt er beweerd dat bij veel last van misselijk je een dochter verwacht en als je weinig tot geen last hebt je een zoon krijgt.

Heb jij nog meer leuke manieren om te voorspellen of je een meisje of jongen krijgt?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Hoezo gaat worden? Het is al een jongetje of meisje vanaf bevruchting! De Chinese kalender is trouwens gebaseerd op statistieken.

  • Charliecharlie

    Geen van alle kloppend bij mij, behalve de Chinese kalender. Maar dat is denk ik puur toeval ;)

    Bij m’n zoon meer trek in zoet, bij m’n dochter hartig. Bij beide nauwelijks misselijk. Bij m’n zoon iets puistjes helemaal in het begin, bij dochter niks. Beide lage buik. ... 😉 Hoe kan je het voorspellen? Met echo 😅

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50