Wat verandert er voor ouders in 2018?

Wat verandert er voor ouders in 2018?

Per 1 januari worden er weer allerlei veranderingen doorgevoerd. Wat betekent dat voor jou als vader of moeder? Dit verandert er voor ouders in 2018.

Een nieuw jaar een nieuw begin en dat geldt ook voor bepaalde toeslagen, maar ook de peuterspeelzaal.

Lees ook:
Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor jouw gezin?

Peuterspeelzaal wordt kinderdagverblijf

Per 1 januari 2018 hebben we het niet meer over peuterspeelzalen. Want deze worden ook kinderdagverblijven. Dat betekent dat ze aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen, maar dat betekent ook dat ouders die er gebruik van maken recht hebben op een kinderopvangtoeslag.

Kindgebondenbudget stijgt voor tweede kind

Ook bij het kindgebondenbudget verandert er wat. Het kindgebondenbudget is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderen voor gezinnen tot een bepaald inkomen en vermogen. In 2018 stijgt deze tegemoetkoming voor een tweede kind met 79 euro naar 977 euro.

Kinderbijslag gaat omhoog

De kinderbijslag gaat iets omhoog. De kinderbijslag wordt altijd achteraf gestort dus het aangepaste bedrag ontvang je pas pas in april. Dan zijn de nieuwe bedragen voor een kind van 0 tot en met 5 jaar 201,05 euro, voor een kind tussen de 6 en de 12 jaar 244,13 euro en voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar 287,21 euro.

Bron: Businessinsider.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50