Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor jouw gezin?

Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor jouw gezin?
  • in Overig
  • 3
  • 12568
  • 12/10/2017

Over een van de nieuwe maatregelen die kabinet Rutte III gaat invoeren hadden we het onlangs al: het verlengen van het partnerschaps- en adoptieverlof. Maar er komen meer veranderingen voor gezinnen. We hebben er een paar op een rij gezet.

Gezinnen gaan er onder het nieuwe kabinet over het algemeen flink op vooruit. Zo gaat de kinderbijslag omhoog. Vanaf 2019 wordt er 250 miljoen euro besteed aan een hogere kinderbijslag. Volgens het Financieel Dagblad komt dat neer op 85 euro per gezin. Bovendien gaat er 250 miljoen naar gezinnen die het niet breed hebben, via een hoger kindergebonden budget.

Lees ook:
Goed nieuws voor partners: verlof gaat van twee naar vijf dagen

Meer financiële voordeeltjes

Maar er zijn nog meer financiële voordeeltjes. Zo gaat de inkomensgrens waarna het kindgebonden budget wordt afgebouwd omhoog. En gezinnen met één werkende ouders gaan er net zoveel op vooruit als gezinnen met twee werkende ouders.

Verder wordt er 53 miljoen euro beschikbaar gesteld voor preventie en betere ondersteuning bij (tiener)zwangerschappen, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Ook gaat de kinderopvangtoeslag omhoog, omdat er jaarlijks 250 miljoen euro extra voor is gereserveerd.

Bereken jouw financiële situatie

Op RTLnieuws.nl staat een handige tool van het Centraal Planbureau waarmee je kunt berekenen wat de nieuwe maatregelen van het nieuwe kabinet voor jouw gezin gaan betekenen.

Ben jij blij met de nieuwe maatregelen in het nieuwe regeerakkoord voor jouw gezin?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50