Wat doe jij tijdens het geven van borstvoeding?

Wat doe jij tijdens het geven van borstvoeding?

Als het aan hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen van de Radboud Universiteit Nijmegen ligt, moeten moeders tijdens de borstvoeding hun baby aankijken en zich niet met hun mobiele telefoon bezighouden. Dat zou volgens hem slecht zijn voor de hechting met je kind. Wat doe jij tijdens het geven van borstvoeding?

Derksen doet onderzoek naar verslaving aan smartphones. Hij kijkt vooral naar jonge gezinnen, omdat volgens hem de generatie kinderen van nu al niet meer te redden is. Tegen rtlnieuws.nl zegt hij: “Nu zitten moeders al voedend op hun telefoon en dat is slecht voor de binding. We weten dat oogcontact heel belangrijk is voor de binding. Je moet je baby blijven aankijken.”

Lees ook:
40% van de moeders is verslaafd aan haar telefoon

Even tijd voor jezelf

Eva Munnik, co-auteur van het boek ‘De Melkfabriek’, een boek over borstvoeding vindt dat grote onzin. “Ja hallo, ze hebben zelf vaak hun ogen dicht! Je geeft de hele dag door aandacht aan je baby. Juist tijdens de borstvoeding heb je even een momentje voor jezelf. Dan is ‘ie rustig en kun je even rustig Wordfeud spelen.”

Wat doe jij tijdens het geven van borstvoeding?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50