40% van de moeders is verslaafd aan haar telefoon

40% van de moeders is verslaafd aan haar telefoon

Dat we tegenwoordig vastgeplakt lijken te zitten aan onze telefoon, is een vaststaand feit. Uit onderzoek van Kek Mama blijkt zelfs dat 40% van de moeders toegeeft te worden geleefd door haar telefoon.

Het enige moment waarop de telefoon even op stil gaat is tijdens de seks. Nog een 40% van de vrouwen twijfelt of ze nu wel of niet verslaafd is. “Bij het tienminutengesprek bood de juf haar excuses aan, omdat ze tussen mij en mijn ‘geswipe’ kwam”, geeft Samantha (36) toe. De helft van de moeders raakt in paniek als ze haar telefoon is vergeten.

WhatsApp & Facebook
Met name WhatsApp en Facebook zijn erg verslavend onder de moeders. Zo erg, dat 10% van de moeders hierdoor haar kind weleens uit het oog heeft verloren. Maar ook kinderen die van de trap vallen of tegen een paaltje rijden door stug naar de smartphone te blijven staren, zijn geen uitzondering. 40% van de moeders zegt haar telefoon gewoon in de hand te houden tijdens het autorijden om te bellen of te appen. 70% geeft toe dit ook met kinderen in de auto te doen. “Ineens stond alles stil, ik reed in op een file”, bekent een van de ondervraagde moeders.

Sara van Gorp, hoofdredacteur Kek Mama: “Ik weet dat het gevaarlijk kan zijn, maar toch stuur ik ook weleens voor een stoplicht een appje, zelfs als mijn zoontjes op de achterbank zitten. Of ik check op weg naar mijn werk m’n mail, terwijl ik in de file sta. Veilig is het niet. En het dan toch doen: ik ben gewoon verslaafd aan m’n mobiel en ik vind het nog lekker ook.”

Hand in eigen boezem
De moeders steken wel hand in eigen boezem. Dezelfde 40% vindt zichzelf absoluut geen goed voorbeeld voor haar kinderen. Veel moeders laten hun kleine kinderen ook weleens met hun smartphone spelen. “De momenten dat hij met mijn telefoon speelt, zijn vaak juist de enige momenten dat hij even geen aandacht vraagt”, zegt Dyonne. Gemiddeld krijgen kinderen hun eerste mobieltje als ze elf jaar zijn.

Telefoon van partner
De moeders vinden overigens niet alleen hun eigen telefoon belangrijk, maar ook die van hun partner is niet veilig. 43% van de moeders bekent de telefoon van haar partner weleens te controleren op ‘verdachte’ berichtjes. Maar daarnaast verwijdert 20% van de vrouwen haar eigen appjes, foto’s en browsergeschiedenis omdat ze vindt dat haar partner niet alles hoeft te weten…

Ben jij verslaafd aan je smartphone?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden