Wat doe je als je kind gaat huilen als hij naar bed moet?

Wat doe je als je kind gaat huilen als hij naar bed moet?
  • in Kinderen
  • 0
  • 846
  • 30/06/2023

Het is bedtijd, maar zodra je kind het matras aanraakt, is het feest. Hij begint te huilen en wil absoluut niet gaan slapen. Dit kan best frustrerend zijn. Het kan dan erg zoeken zijn waarom hij niet naar bed wil. Slaapcoach Janine geeft advies!

Tips 

Er is een aantal dingen waar je op kunt letten als je kind naar bed moet:  

Je kind wordt bijna slapend of slapend weg gelegd 

Voor sommige kindjes kan dit wel werken. Je kind is rustig en ontspannen, je legt je kind weg en hij doet zijn ogen dicht en hij slaapt. Maar als jij een kind hebt die niet goed weet hoe hij dat laatste stukje zelf in slaap kan vallen, dan gaat hij huilen. 

Zie het zo. Je kind ligt lekker warm en veilig in jouw armen, je kind is moe en wil gaan slapen en hij doet zijn ogen dicht. Hij ligt bijna te slapen maar ineens wordt hij in een koud bed gelegd weg van jou. Hij lag juist net zo lekker en hij wil weer terug naar die warme en veilige plek. Dus hij gaat huilen. Klinkt wel logisch he ;). 

Wat je dan beter kunt doen: leg je kind in bed wanneer hij helemaal ontspannen en rustig is en blijf er eventueel bij om je kind in bed, in slaap te helpen. Blijf oefenen zodat je baby hier steeds beter in gaat worden. 

Je kind wordt slapend weggelegd, met eerst het hoofdje en dan pas de rest 

Dit kan voor kindjes voelen alsof ze vallen en dan schrikken ze wakker. 

Wat je dan beter kunt doen: leg eerst de billen en rug neer en dan pas het hoofdje. 

Je kind is oververmoeid 

Als een kind oververmoeid is dan zal hij veel meer moeite hebben om lekker in slaap te vallen. Je merkt dat je kind overprikkeld raakt en veel kan huilen. Niks is goed en je kunt soms wel een uur bezig zijn om je kind in slaap te krijgen. 

Wat je beter kunt doen: zorg dat je kind overdag voldoende slaapt. Kies ervoor om af en toe een slaapje in de draagzak of in de wandelwagen te doen. Vaak zijn dit langere slaapjes. Kijk goed naar de wakkertijden. Ga niet te veel over de wakkertijd heen zodat je kind ook niet oververmoeid raakt. 

Gids: bedtime battles hulpgids 

Soms is er veel strijd rondom bedtijd. Het in slaap vallen duurt lang. Je kind blijft in het bedje huilen. Je moet erbij zitten anders is er paniek. Je herkent het vast wel. 

Omdat elke ouder en kind een fijn en liefdevolle bedtijd verdienen, heb ik een mooie gids gemaakt speciaal voor de bedtime battles. De gids heet ook ‘Bedtime battle hulpgids’. In deze gids benoem ik alle oorzaken van moeilijk in slaap kunnen vallen en natuurlijk staan hier concrete tips in hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Het resultaat: een fijne en liefdevolle bedtijd zonder strijd. 

Klinkt niet verkeerd, hè? Je vindt de gids hier.

Ik wens je alvast een fijne nachtrust!

Liefs Janine

Lees ook:

'Mijn kind doet altijd vervelend rond bedtijd' Slaapcoach geeft advies
Slaapcoach Janine: huiluurtje is uitdagende periode voor ouders

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Janine, moeder van een Mace. Ik ben afgestudeerd als kinderslaapcoach en onrustdeskundige en sindsdien help ik gezinnen met mijn bedrijf ‘The new sleepcoach’. Ik leer ouders hoe je op een liefdevolle manier een goede slaapbasis instelt en hoe je een kind beter en zelf kunt laten slapen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50