Wat doe je als je in de auto bevalt? 

Wat doe je als je in de auto bevalt? 

Het gebeurt niet vaak maar onlangs was een vrouw bevallen op de snelweg. Ze hadden het ziekenhuis helaas niet op tijd gehaald waardoor de bevalling in de auto moest gebeuren. Maar wat doe je dan, als je op de snelweg rijdt en je bevalling start? 

  

Rustig blijven

 

Het allerbelangrijkste is om rustig te blijven. Uiteraard schiet je in de stress en is het niet makkelijk om rustig te blijven. Je kan het beste een rustig plekje vinden en de auto op een veilige plek parkeren, lukt dit niet dan is de vluchtstrook de beste optie. Haal een paar keer goed adem en accepteer de situatie. Dit voorkomt dat je gaat handelen uit paniek.  

 

Alarm slaan 

Na een veilige plek gevonden te hebben bel je de hulpdiensten. Zij kunnen je helpen met het handelen in deze situatie. Volg altijd de instructies op die je van de hulpdiensten krijgt. Zij weten natuurlijk wat jij het beste kan doen in deze zeldzame situatie. Heb je meer hulp nodig? Probeer dan te seinen naar voorbijgangers voor extra hulp.  

 

Doeken in de auto 

Het zou handig zijn als je doeken of een kleed in de auto hebt liggen. Dit is fijn om op te liggen maar dit helpt ook zeker voor de bekleding van de auto zelf. Bij een bevalling komt een hoop vocht vrij die opgevangen kan worden met het kleed. Zo hoef je je geen zorgen te maken over bloedvlekken in auto. Zorg dus altijd dat je voor de zekerheid een dekentje in je auto hebt liggen.  

 

Wees comfortabel 

Ga liggen waar jij je het comfortabelst bij voelt. Jij bent de enige die kan voelen wat nodig is en wat fijn voelt. Blijf communiceren met je partner zodat die weet hoe jij je voelt. Mocht hij nog aan de lijn zijn met de hulpdiensten, dan kan hij zo makkelijker doorgeven in wat voor staat jij bent en hoe jij je voelt. Begint de bevalling nu al en de hulpdiensten zijn nog niet ter plaatse, dan is het belangrijk dat je op een manier gaat liggen of zitten dat de baby veilig opgevangen kan worden. Uiteraard geven de hulpdiensten ook instructies die je moet opvolgen.  

Als het kindje geboren wikkel hem dan in een doek en zorg dat het baby’tje huilt. De hulpdiensten helpt je verder. 

Lees ook:

Droombevalling: 'Op deze manier wil ik nog wel tien kinderen'
De gekste dingen die tijdens een bevalling kunnen gebeuren

Bron: Meer voor mama's

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50