Droombevalling: ‘Op deze manier wil ik nog wel tien kinderen!’

Droombevalling: ‘Op deze manier wil ik nog wel tien kinderen!’

Deze BabyBytes-lezeres had een droombevalling. Ze wil graag haar verhaal delen met de hoop dat haar positieve bevallingsverhaal de angst bij een aanstaande moeder weg kan halen. 

“Ik werd ingeleid met 38+5 weken van ons eerste kindje. Ik keek er zo tegenop, omdat iedereen zei dat ingeleid worden garant stond voor meer pijn dan bij een natuurlijke bevalling. Ik had al een paar weken rondgelopen met heftige voorweeën. Op de dag van de bevalling had ik al twee centimeter, werden meteen de vliezen gebroken en kreeg ik een infuus met weeën opwekkers.” 

Weeën 

“De weeën kon ik goed opvangen, want ik was inmiddels aardig wat gewend na alle voorweeën. Alleen vorderde de ontsluiting niet en had ik na drie uur pas één centimeter erbij en zat ik op drie centimeter. De weeënopwekkers werden omhoog geschroefd waardoor ik in een weeënstorm met rugweeën terechtkwam. Dit deed wel zeer en ik kreeg op verzoek een ruggenprik. De pijn was na de ruggenprik volledig weg en ik kon heerlijk ontspannen.” 

Poepen? 

“Na een uur was ik van drie centimeter naar zeven centimeter geschoten en had ik het idee dat ik enorm moest poepen. Ik vroeg aan de verpleegkundige of dat persweeën waren. De verpleegkundige moest lachen, want dat kon het echt niet zijn, ik zat immers tien minuten daarvoor nog op zeven centimeter en als ik persweeën kreeg dan wist ze het wel!” 

Droombevalling 

“Tja, zij had er ervaring mee en ik niet, dus ik geloofde haar...alleen het gevoel werd steeds erger. Na een kwartier kwamen ze erachter dat ik op tien centimeter zat, dus dat het tóch persweeën waren! Ik moest lachen van de schrik en toen zei de gynaecoloog: 'O, als je lacht, zien we het hoofdje al!' 

Ik mocht beginnen te persen en na zes minuten met maar drie persweeën is ons eerste kindje geboren. Ik zei meteen dat ik op deze manier nog wel tien kinderen wilde! Alles bij elkaar was het een prachtige ervaring. Ik hoop dat mijn positieve bevallingsverhaal de angst bij een mommy to be weg kan halen!"

Jouw bevallingsverhaal

Wil jij ook je bevallingsverhaal delen? Graag! Stuur je verhaal in via dit formulier. Je kunt aangeven of je het eventueel anoniem wilt delen.

Lees ook:

Alexandra (22): 'Bij een laatste check bleken er complicaties te zijn'
Else (37): 'Na jaren van ellende eindelijk een wonder'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50