De gekste dingen die tijdens een bevalling kunnen gebeuren

De gekste dingen die tijdens een bevalling kunnen gebeuren

Je probeert zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je bevalling en je bedenkt je vast wat er allemaal kan gebeuren. Maar met sommige situaties heb je vast geen rekening gehouden. Dit zijn de gekste dingen die tijdens een bevalling kunnen gebeuren. 

Op HuffingtonPost kwamen we een aantal grappige situaties tegen: 

Natte doek 

“Tijdens de geboorte van mijn eerste was ik al 38 uur bezig voordat ik een ongeplande keizersnede kreeg. Maar daarvoor, tijdens de eerste uren van de bevalling, kreeg ik het zo warm dat ik mijn man vroeg of hij een doekje of washandje kon vinden om nat te maken met koud water, zodat ik dat in mijn nek kon leggen. Hij opende alle lades en vond uiteindelijk iets dat op een doek leek. Toen hij het nat maakte, zei hij ‘Er zit een gat in, het is vast bedoeld om om je nek te doen!’ En ik dacht alleen maar 'perfect’. Achteraf gezien, sloeg het helemaal nergens op, maar ik had het zo warm. En het werkte. Ik deed mijn hoofd door het gat en het bracht meteen verkoeling. 

Toen kwam de verpleegkundige binnen. Ze keek me aan, en schoot in de lach. Wat bleek? Het was een onderbroek. Zo eentje die je krijgt als je bevallen bent. Ik had dus een natte onderbroek om mijn nek en mijn man en ik hadden het niet eens door!” 

Farmville 

“Normaal gesproken ben ik nogal een slimmerik, maar toen mijn vrouw beviel van ons eerste kindje, nam ik mijn laptop mee naar het ziekenhuis omdat ik mijn oogst moet binnenhalen in het spelletje Farmville. Als ik dat niet zou doen, dan ging mijn oogst verloren. Wat dat betreft was die bevalling slecht getimed...” 

Diarree 

“Toen ik aan het bevallen was van mijn eerste kind, ging alles zo snel. Mijn man en ik hadden niet eens de gelegenheid om iets te eten. Maar een paar uur later: nog steeds geen baby, en mijn man verging van de honger. Zijn moeder nam burrito's met champignions erin in mee. Ze zagen er al niet heel fris uit, en hij vindt champignons helemaal niet lekker. 

Meteen nadat hij een burrito op had, kreeg hij last van zijn maag: verschrikkelijke diarree. Hij wilde niet het toilet in de verloskamer gebruiken, dus rende hij telkens naar het toilet van de wachtruimte en dan weer terug om mij te steunen. We hadden dus allebei een 'zware bevalling’ die dag.” 

Heb jij ook iets meegemaakt tijdens je bevalling iets meegemaakt wat je niet had verwacht? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! 

Lees ook: 

Lezeressen vertellen: 'De rare dingen die mijn man deed tijdens mijn bevalling'
Lezeressen vertellen: 'De rare dingen die mijn man deed tijdens mijn bevalling - deel 2'

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50