Waarom voel ik me ongelukkig? | Gastblog door Fajah Lourens

Waarom voel ik me ongelukkig? | Gastblog door Fajah Lourens
  • in Lifestyle
  • 14
  • 5558
  • 30/07/2018

Welkom bij mijn tweede blog. Als je de eerste nog niet gelezen hebt kan je dit alsnog doen via deze link. Vandaag haak ik wat dieper in op gelukkig zijn. Veel mensen voelen zich ongelukkig omdat ze overgewicht hebben. Ik ben daarentegen van mening dat je ongelukkig voelen juist een van de oorzaken is van overgewicht. Daarom heb ik jullie vorige week de vraag gesteld: ben je gelukkig?

Als het goed is heb je in kaart gebracht waarom je wel of niet gelukkig bent door op te schrijven waar je gelukkig van wordt. Je hebt ook in kaart gebracht waar je minder gelukkig of zelfs ongelukkig van wordt. Ik kan nu niet ingaan op jullie antwoorden omdat ik deze niet weet maar ik zal deze week een paar veel voorkomende antwoorden onder de loep nemen.

 

Ongelukkige relatie

Je bent ongelukkig in je relatie. Wil je nog verder? Ja of nee is een hele belangrijke beslissing. Ik kan daar geen antwoord op geven. Wel wil ik je vertellen dat je gedachten bepalen hoe jij je voelt. Als je negatieve gedachten hebt, voel je je meteen rot. Als je die negatieve gedachten kan omzetten in positieve gedachten, voel je je al meteen beter. Het probleem van heel veel relaties is dat je de ander wilt veranderen. Ik kan je na 88 gebroken relaties oprecht vertellen dat dit niet werkt. Je moet het ook niet willen. Accepteer je partner zoals hij of zij is. Kan je niet leven met de punten die jij niet fijn vindt? Ga dan weg. 

 

Blijven voor de kinderen

Kinderen zijn geen reden om te blijven zitten in een ongelukkige relatie. Kinderen voelen haarfijn aan als er stress is binnen het gezin. Je lontje wordt steeds korter en op een gegeven moment kan je niets meer hebben, ook niet van je kind, omdat je ongelukkig bent in je relatie. Ik ben geen relatietherapeut maar ben wel ervaringsdeskundige, dus neem deze tip van mij aan. Op een drol moet je niet kauwen. Die moet je zo snel mogelijk doorslikken. Als je durft los te laten komt er ruimte voor iets moois. 

Als je aan je relatie wilt werken, focus dan eens op de mooie dingen die je relatie heeft. Noem elke dag vier dingen op die je leuk vindt aan je partner. Leg de nadruk niet op alles wat je niet leuk vindt. Blijf ook niet hangen in het verleden. Vergeven is de key tot een vredig leven. Daarnaast wil ik je meegeven dat waar je aandacht aan geeft groeit. Als je bijvoorbeeld bang bent om iemand kwijt te raken kan je allemaal spookideeën krijgen. Deze ideeën zorgen er weer voor dat je jaloers en bezitterig wordt. Dit is wat er uiteindelijk voor zorgt dat je verlaten wordt en dan roep jij “zie je wel”. Maar nee, dit noem je selffulfilling prophecy. Je creëert waar je bang voor bent omdat je daar de focus op legt. 

 

Afvallen

Hetzelfde geldt als je ongelukkig bent omdat je overgewicht hebt. Je kijkt in de spiegel en denkt of zegt: “Oh, wat ben ik dik, lelijk en slap…”, “Ik voel me zo kut.”, “Ik zal toch nooit afvallen.” of “Het lukt me toch niet.”. Al deze gedachten geven je een ongelukkig gevoel. Door dit ongelukkige gevoel ga je comfort food eten. Dit zorgt er weer voor dat je dus inderdaad niet afvalt.

Als je in de spiegel kijkt en zegt “Ik wil slanker worden.”, “Ik ga ervoor.” of “Ik ben gelukkig.” dan geeft dit je al een ander gevoel. Je focust op slank in plaats van dik en zal je slank op je pad krijgen. Dit heeft ook weer te maken met de trillingsfrequentie van de dingen die uitspreekt en denkt. Hier kom ik in een andere blog nog even uitgebreid op terug. Voor nu is het belangrijk dat je de focus in je dagelijkse leven gaat verleggen op hetgeen wat je wilt bereiken en wat je wilt in het leven. Niet op hetgeen dat je niet wilt. Als je autorijdt, focus je ook op de weg en niet op de boom die je moet vermeiden. Zo werkt het in het leven ook.

Heel veel succes,

Faya

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (14) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50